Pach moči ve vypraných plínách

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
4633
27.5.10 16:49

Pach moči ve vypraných plínách

Holky,

jsem látkařka-začátečník. Plínky mám v podstatě všechy nové (Disana, HHS, Kikko bambus, Anavy, …). Po třetím vyprání (peru v dětském Persilu) cítím, že plínečky smrdí močí, jak je to možné ?
To prací prášky či gely to nevyperou ?
Jinak (nevím, zda má vliv) plínky skladuju tak, že je mrsknu do pračky a peru každý třetí den. Z pračky smrad nejde (zatím ? 8-o ).
Nevíte, čím bych ten pach z nich dostala ? Myslím, že prášku jsem dala dle návodu..prala jsem je na 4O stupňů, dvě hodiny…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2349
27.5.10 16:53

Tak nám se na látkovky osvědčil kýbl s víkem, tam jsme je házeli, a lili na ně vodu, když byl kýbl plný, tak se prali. Ale na Kubu jsem měla ještě staré látkovky po nás - takže ty jsem jinak než na těch 90 neprala. A používala jsem prášek normálně co jsem v něm prala naše prádlo.

Kuba alergický na něj nebyl. Peru stále v Lanze

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16291
27.5.10 16:54

Ahoj, já bych řekla že to asi bude i tím, protože ti zatuchnou. Má matka by to dělala asi tak že by to skladovala v kyblu s vodou. Ale jak se to dělá teď v moderní době neporadím :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
60142
27.5.10 16:57

Zkus příště před hlavním programem přidat máchání a dej to na 60 stupňů.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
dada1511
27.5.10 16:58

..no,já osobně bych plíky neprala na 40st,ale na 90 vyvařila,už kvůli hygieně.

• Citovat
  • Upravit
60142
27.5.10 16:59
dada1511 píše: ..no,já osobně bych plíky neprala na 40st,ale na 90 vyvařila,už kvůli hygieně.

moderní pleny se nevyvařujou. Většina se ani na vyšší teplotu než 60 prát nesmí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6093
27.5.10 17:03

A taky bych prala max po 2 dnech, ony už ty 3 dny jsou podle mě moc :-?

Jinak souhlasím s předpírkou + praní na 60°C

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
921
27.5.10 17:05

Souhlasím s tím, že 40 stupňů je málo, minimálně 60 stupňů (svoje popolinky jsem v šestinedělí prala na 90 stupňů a ok). A taky bych je spíš dávala do kýble, jak přede mnou radí. Takhle ti ta pračka totiž časem zasmrádne … :-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
dada1511
27.5.10 17:07
Baba píše:
dada1511 píše: ..no,já osobně bych plíky neprala na 40st,ale na 90 vyvařila,už kvůli hygieně.
moderní pleny se nevyvařujou. Většina se ani na vyšší teplotu než 60 prát nesmí.
…o.k. ale 40st se mi zdá málo,to se nedivím,že to zapáchá..
  • Citovat
  • Upravit
2480
27.5.10 17:09

Ahoj!

Taky radím plínky skladovat v kýbli s víkem a prát nejlépe obden. Před praním pustit máchání a dát na 60. Do nádobky na aviváž dát trochu octa.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6093
27.5.10 17:10
Zizalka píše:
Ahoj!Taky radím plínky skladovat v kýbli s víkem a prát nejlépe obden. Před praním pustit máchání a dát na 60. Do nádobky na aviváž dát trochu octa.

Ocet prý zase není dobrý na bambus, rozežírá ho či co :-?
To už radši pár kapek Tea Tree

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10848
27.5.10 17:51

a jestli nechceš moc měnit své zaběhlé zvyky, tak je dál per na 40, ale druhý den je promáchni - prsotě pust nachvíli pračku, nech napustit vodou a protočit.

ocet je výborný nápad - jo, říká se, že ocet škodí bambusu, ale popravdě - plena je pro mne spotřební zboží - možná odejde trochu dřív, ale tuhle obět klidně podstoupím.
pro představu, bambusky jsem kupovala starší po jednom dítěti a moje dítě je používalo taky rok- tudíž rok jsem je prala v octu (jak s nimi zacházela předchozí majitelka nevím- a držej v pohodě- snad zvládnou ještě druhé dítě a pak je v nejhorším vyhodím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4618
27.5.10 18:03

Tak já taky všechny použitý pleny dávám do kýble s vodou, někdy do nich dám i prášek, peru obden a někdy ještě i průběžně měním vodu. Peru v Lovele na 60 a ideální je, sušit je venku pěkně na sluníčku. Už jedu druhý dítě a pleny drží.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9262
27.5.10 18:17

Dle mě to chce tu předpírku. Osobně jsem právala na šedesát v pohodě i barevné (výrazně barevné) plenky. Ale ta předpírka je fajn - teď peru častěji počurané oblečení (no jo no odplenkováváme poněkud neúspěšně) a to tedy bez předpírky NEJDE. Jinak mi z jedněch tepláčků smrdí celá pračka prádla. :nevim: :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5162
27.5.10 18:51

Skladuju na sucho v kýbli s víkem. Peru každý den nebo ob den, přidávám k plínkám i normální světlý prádlo (většina z toho jsou stejně poblinkaný bodyna), přidávám máchání navíc. Většinou na 40. Když se mi zdá, že to už potřebuje víc, vyperu na 60. Předpírku jsem ještě nedala asi nikdy. Plínky jsou OK.
Tři dny je podle mě moc, to už bych dala na 60 určitě.
Používám zkrácený program, na hodinu a čtvrt, k tomu 20 minut to máchání navíc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí