Poradna pro látkování a látkové pleny
Miloslava Ščerbová
@Tarinka ne, ne, plenky nedávám poskládané, ted u starší dcerka dávám většinou jen vkládačky a svrchní kalhotky…dávám pozor na to, aby pračka nebyla přeplněná, ale můžu zkusit dávat ještě méně plenek, méně jak polovinu, to už budu muset prát denně pak a nevyjdu s praním dalšího prádla…v létě je to na praní lepší…
Taky liju na čistění ocet a dávám vyvařit na prázdno…pračka nesmrdí, problém v pračce není, ani jiné prádlo nesmrdí, krom plenek.
@Denisa56 Bohužel na víceré přepírání v ruce před praním už nemám čas, dcerka je náročnější, to už by asi lépe vyšly rozložitelné papírové plenky, pak by i spotřeba vody byla daleko větší…bohužel plenky krom klasických čtvercových, tzn. bambusové, polyesterové atd. se můžou prát maximálně na 60st. (u některých jsem se setkala maximálně na 40st. a někdo tak pere, ale peru vždycky na 60st…
@Kattulka máchání jsi dávala po praní nebo před praním? Ty 4-5 máchání? Nebo něco před a něco po? Můžu se jen zeptat, informačně, proč by měl být ocet to nejhorší do pračky? Všude je doporučován, na všechno, na čištění atd., jen mě zajímá zase jiný názor a vysvětlení, díky
Pračku čistíme, v té asi problém není, zanesená není a nesmrdí, ani jiné prádlo z ní…
@Káťa19 děkuji, taky zkusím na 90 a se Sanytolem (i když je to chemie do přírody…), snad to ty polyesterové a bambusové jednou za čas přežijou a uvidíme, co to udělá.
Spíš mě udivuje, že mi to ty pleny začaly dělat až skoro po 2 letech látkování, do té doby ok…
@jaaaninda jak myslíš zkusit kůru z kyseliny citronové na plenky? Nějaký postup? Děkuji
Jsem připravená zkusit ledacos, co pomůže ![]()
@cverunka vyvařují, ale jen ty klasické čtvercovky, vkládačky bambusové a i další se můžou max.na 60st.
@kalitka jak už bylo zmíněno, chce ozkoušet, co komu sedí s miminkem, my měli tak první max.3 měsíce čtvercové plenky a pak více už jen AIO, kalhotkovky a na starší hlavně vkládačky se svrchnáky. Zkoušeli jsme různé výrobce, ale nejvíce nám sedne střih Gaga plenek, i svrchnáky, občas SIO Bamboolik na ven u staršího dítka, ale jinak třeba Bamboolik nám moc nesedl, ani jiné…každé dítko je individuální, i podle toho, jak je hubené a tak ![]()
@Havja tady je celkem slusny navod…
Taky zkusim podle toho https://www.bamboolik.cz/…atkove-pleny#Voda
@Káťa19 Děkuji, dneska jsem zkusila na 90 a Sanytol a má to akorát pach (ne moc příjemný) po tom Sanytolu…tak uvidíme, jak to vydrží, příště zkusím třeba zase něco jiného z těch rad
Hlavně mi přijde, že po tom vyprání na 90 jsou bambusovky i polyesterové plenky daleko jemnější, měkčí a takové nadýchané ![]()