Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Mile starostlive maminky,
me milovane pulrocni ditko mi diky me blbosti spadlo asi z pul metru na koberec na hlavu. Chvilku si holka povriskala, ale do minuty uz se na nas zase krenila. Zavolala jsem na pohotovost, co mam delat a doktorka mi rekla, ze je to jen na mne. Budto to necham byt, anebo zajdu na chirurgii, kde ji udelaji rentgen hlavy. Ted babo rad. Ja bych se nejradsi vyliskala, ale to male nepomuze. Chova se sice uplne normalne a spokojene, ale ve mne je mala dusicka.
Resili jste to nekdo take?
Ahoj Anko,
mam taky pulrocni holcicku,ale nastesti jsme jeste neomlaceni.Tento problem resila kamaradka.Chlapecek ji spadl z prebalovaku.Taky hned volala MUDr. a ta ji rekla,ze ho nema nechat do hodiny usnout a pokud by zvracel,tak muze jit o otres mozku.Ale jak ty pises tak to bude mala v poho.Kdyby jsi mela sebemensi podezreni,tak tam radeji zajet.Drzim palce!
Pa Bibi.
Dnes se mi stalo něco podobného, mám 7 měsíčníh kluka, byl uprostřed letiště a já se shýbala pro hračku na zemi a najedou bum a byl na zemi na zádech… chvíli brečel, ale pak byl v pořádku. Tak jsem ho tak hodinku sledovala jestli vše ok. a zdá se, že jo. Musím říci, že to byla hrozná rychlost, takže od dneška ani na sekundu z očí a když tak šup s ním na zem. Doufám, že bude také u vás vše ok.
Ahoj, Eliška mi v pěti měsících spadla také z půlmetrové výšky. Dost jsem se vyděsila, ale když pak malá byla OK, tak jsem to už neřešila. Já myslím, že miminka jsou na takové karamboly zařízený. Ale kdybys kvůli tomu nemohla spát, klidně si na ten rentgen dojděte. Určitě ti nevynadají.
Karolinka a Eliška (5m + 21d)
Ahojky,
chystali jsme se ven, tak jsem položila malého do kočárku,že udělám 2 kroky pro tašku.Udělala jsem však jen 1, když jsem slyšela zadunění,ticho a řev-maličkej vypadl z kočárku, sice v péřové bundě, nicméně hlavička zaduněla o zeď. Plakal chvilku a pak byl živej jako vždy,takže jsme to nechali.Večer špatně papal a ráno totéž,tak jsme šli k doktorovi-výsledek-žádná prsklina nebo něco,prostě je v pořádku-nechutenství byly jen rostoucí zoubky-vylezly hned 2naráz. Ponaučila jsem se a maličkej chodí do kočárku jen v kšírách. Ani ve snu by mě totiž nenapadlo,že by mi vypadl z kočárku,když se nikdy ještě sám nepo:,–(il,ale touha po mlácení do zrcadla udělala své…Známé spadl její nahý syn v koupelně z vysoké pračky na zem a také na hlavu a taktéž se mu nic nestalo.
Lisa
Ahoj,
nám se stalo to stejné - když měla Aninka 6 m, tak manželovi zbuchla z pohovky (cca 45 cm). Jak jsem ji zvedla, hned se křenila, plakala asi jen z leknutí. Ale starostlivá matka
okamžitě vyrazila na pohotovost - tam jsem dojeli ve stavu plačící maminky a smějící se Aninky. Paní doktorka se smála, malou prohlídlla a říkala, že když je to 1m, tak se nic neděje, že to děti v pohodě zvládnou, když je to výš než 1m, tak by se mělo mimčo nechat radši prohlídnout.
Určitě tak 1-2 dny pozoruj, jestli se chová normálně (nezvrací, není malátná…), ale jinak klídek - takových pádů ještě bude. U nás (10m) je to teď na denním pořádku, stavíme se a ne vždycky to výjde.
Petra a Aninka
Ahoj,
nám se to kdysi u příležitosti prvního otočení se na bříško taky stalo. A je to hned a stane se to asi každý mamině.. Já tehdy samozřejmě hystericky volala našeho dr., ten se zeptal, z jaké výšky a kam to bylo (z postele 40 cm na koberec). Poradil mi, abych malýho 1 den sledovala, kdyby byl příliš spavej nebo naopak vůbec nespal, popř. zvracel, pak teprve bych měla jet na pohotovost (otřes mozku). Malej byl úplně v pohodě a ani do budoucna ho to neodradilo v pátracích akcích
To jen maminka má dodneška výčitky svědomí, že to dopustila
A to nejhorší vás ještě čeká, až budou první krůčky, to je někdy fakt o nervy je uhlídat ![]()
Ahojky,
mala mela takovejch padu… ![]()
Opravdu staci ji hodinku sledovat a kydz bude o.k.,tak je v poradku!
Pockej az zacne chodit!!!! ![]()
Ahojky,
nam se stalo neco trochu horsiho. Jednou jsme pospichali na plavacky, malemu bylo asi 11m a jak ho tata nesla a utikal s nim, tak se mu maly vysmekl a asi z metru a pul spadl hlavou na chodnik! Krve by se v nas nedorezal, cele celo mel sedrene. Tak to jsme vyrazili hned na detskou chirurgii. Nastesti bylo vsechno v poradku, na rentgenu nic nebylo. Ale dr. nam doporucil ho sledovat i v noci a kdyby se nam neco nezdalo, tak hned prijet. Byl fakt hrozne hodnej. Taky rikal, ze se mu za celou dobu praxe snad nestalo, ze by z takoveho padu diteti neco bylo.
Tak ji jen vic sleduj ![]()
Je fakt, ze az zacne chodit, tak to bude na denim poradku a budes resit jen vaznejsi urazy (my treba naposled hlavu rozseklou o akvarko
)
Mata
Jo a ted jsem si jeste vzpomnela,ze moje lekarka rikala,ze kdyz dite spadne z vysky,ktera je mensi nebo stejne velka jako je vyska miminka,tak se mu nic nestane. ![]()
Zdravím všechny, mám jet na pohotovost?
Malýmu je 11 měsíců a dnes mi vypadl z kočárku na dlaždice. cca 50-60cm. Byl sice v kšírách, ale jen takový to tříbodový zapínání, ze kterýho se vysunul. Má bouli na hlavě na spánku. Pravděpodobně visel a pak se vysunul, což by byla ještě ta lepší varianta. Já to neviděla, spal venku jako každý den. Normálně se najedl, brečel chvilku, směje se, ale do hlavy mu člověk nevidí, mám strašný strach. Nevíte, jak fungtuje pohotovost v Plzni a kam jet?
Maminky prosím o pomoc dccera 8měsícu se snaží v postylce stoupat dala jsem jí spinkat a vzbudila se na jídlo seděli jsme s přitelem v obyváku a zničeho nic rana a řev tak jsme se šly podívat a ona se snažila stoupnout a spadla a bouchla se do hlavičky..
bojím se aby jí nebylo něco vážného..:(
Ahoj, sleduj jí tak hodinku jestli nebude zvracet. Normálně by se mělo dítě sledovat aby bylo vzhůru ale v tuhle noční hodinu je to na prd. Když tak si ji vem k sobě do postele aby jsi měla klid. Máme za sebou úspěšně 3pády na hlavičku, ale ťuk ťuk byla v pořádku ![]()
No právě že ted v noci se mi najedla a hnd spinkala takže abych ji nasilí držela vzhuru je blbost hlídám jí a mám ji na monitoru dechu pro jistotu.. no nedávno se nám vydadla s postele dolů.. a to bylo ráno takže mě krásně vydržela nespat a bylo vše ok ale ted v noci mám strach
děkuji.. ![]()