Padání vlasů - hyperfunkce štítné žlázy

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
423
1.1.06 22:06

Ahojky, mám hyperfunkci štítné žlázy, po porodu se můj stav zhoršil a začaly mně dost padat vlasy. Od listopadu beru Carbimazol, cítím se celkově líp, hodnoty TSH se normalizují, ale vlasy mně padají pořád hodně, nelepší se to. Máte s tím některá zkušenosti, za jak dlouhou dobu po nasazení léčby se upraví i problémy s vypadáváním vlasů?
Díky. Alte

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Anonymni
2.1.06 09:03

Ahoj, myslim si, ze padanie vlasov ma skor suvis s porodom ako SZ. Mne tiez dost padali niekolko mesiacov po porode, potom sa to ustalilo… Chcem sa spytat, ake lieky si brala pred tehotenstvom? A za ako dlho sa ti podarilo otehotniet? Zacala som mat problemy so SZ 1 1/2 roka po porode, odvtedy sa liecim (tiez Carbimazol, ale teraz kvoli snazeniu beriem Propycil)…

• Citovat
  • Upravit
129
2.1.06 09:05

predchadzajuci prispevok…to som bola ja…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
423
3.1.06 11:02

Ahojky guudy, na začátku loňského roku jsem vy:,–(ila HA, prtože jsme chtěli mimi. Pak mně začlo být nějak divně, bušení srdce, třes rukou, velká nervozita, bolesti hlavy. Zhubla jsem během měsíce 5 kg. Přičítala jsem to všechno vysazení HA (brala jsem 10 let), ale ne všechny moje potíže s tím souvisely. Protože jsem měla strach, že mám něco se srdcem, šla jsem na vyšetření a přišlo se na ŠŽ. Dostala jsem se k doktorce, která je i homeopatka a říkala, že mám s tím těhotenstvím radši ještě počkat a že zkusíme funkci ŠŽ upravit homeopatikem IODUM 9CH než mně dá Carbimazol apod. Zabralo mně skvěle a na kontrole za měsíc jsem měla hodnoty TSH v normě. Otěhotněla jsem po 3 měsících snažení. Celé těhotenství jsem brala jenom to homeopatikum, chodila často na kontroly a vše bylo OK. Syn je zdravý. Sice nad tím pak doktoři v porodnici kroutili hlavou, jak to, že mně tak pomohlo homeopatikum. Dalo se to, protože hyperfunkce se v těhotenství lepší, ale může se po porodu rozvinout v autoimunitní zánět, což se mně hned druhý měsíc stalo, už jsem ani nereagovala na zvýšené dávky homeopatik a musela mně na:,–(it Carbimazol, napřed 3×1 a teď 2×1 tabletu. Nevím, co je s těmi vlasy, protože mně začly padat až půl roku po porodu. MUDr. to přičítá tomu zánětu ŠZ, ale zase, když beru 2 měsíce ty léky, myslela jsem, že se vypadávání vlasů aspoň trochu zmenší. Jinak se cítím dobře, akorát jsem přibrala 6 kg. Ještě mně doktorka tenkrát říkala, že kdyby mně musela v těhotenství na:,–(it léky, ať se toho nebojím. Naštěstí jsem začla brát Carbimazol až po ukončení kojení v 6. měsíci po porodu, kdy jsem totálně ztratila mléko, ale v knize KOJENÍ od autorského kolektivu MUDR. M Paulová, CSc., MUDr. D. Schneiderová, CSc. a další se píše, že propylthiouracil je kompatibilní s kojením a Carbimazol a Methimazol také, ale dříve byl považován za kontraindikaci kojení, v současné době se zjišťuje, že malé terapeutické dávky u ženy nejsou závažným rizikem pro kojence, pokud je často sledována funkce jeho štítné žlázy. Ale abych pravdu řekla, měla bych strach při tomto druhu léku kojit.
Přeji ti hodně zdraví a ať se brzy zadaří :-)
 Alte

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
13.1.06 09:03

Ahojky, dakujem za odpoved.....nase snazenie nebude take jednoduche, lebo mi zistili, ze teda mam anovulacne cykly a duhpaston, ktory na to beriem mi nepomohol…podla endokrinologicky mam SZ stabilnu, co teda nebrani tehotenstvu…tak neviem uz…
vdaka este raz za odpoved…drzim ti palceky a prajem pekny den…:)

• Citovat
  • Upravit
Anonymni
13.1.06 09:29

Ahoj! Se ŠŽ se léčím přes 10 let (teď už jí nemám). Vlasy mi také padaly (asi před 8 lety), nebyla jsem po porodu ani těhotná. Dr. říkal, že to od ŠŽ zřejmě nebude, doporučil nějaký šampon z lékárny (jméno fakt nevím, ale myslím, že by v lékárně mohli poradit něco, co podporuje růst a sílu vlasů). A taky jsem si koupila Phanthenolove injekce a nechala si je napichat (bylo jich asi 10). Mozna jsem si k tomu vzala jeste nejake vitaminy (mozna Pupalku). Uz je to opravdu dost dlouho, takse omlouvam, ze info neni uplne presne.
Vlasy mi padaly uplne v chuchvalcich, nekdy po myti vlasu, kdyz jsem videla, kolik jich zustalo ve vane, jsem se bala podivat do zrcadla, jestli mi na hlave vubec nejake zustaly. Ale dopadlo to dobre, nepotrebovala jsem paruku ani cepici. :-)
Přeju,, ať se to brzy spraví!
 Kita

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
10.3.12 13:51

Ahoj holky
pročetla jsem tuto a ještě jednu diskuzi…mám stejný problém…co sáhnu do vlasů, vytáhnu chomáče :,(
Měla jsem vlasy vždycky krásně husté a teď mám tak o 1/4 mensí objem…píšete že vlasy třeba padat přestaly, ale dorostly vám zase do původní hustoty?
Já mám fakt strach ze splešnu :,( ráno po vyčesání odnáším do koše hrst!!! vlasů :,( :,( :,(

• Citovat
  • Upravit
5394
16.8.13 18:48

Dobrý den,

již rok se léčím se štítnou žlázou, beru letrox 100 1× denně. Jsou to tři měsíce zpátky, kdy mi bylo řečeno, že mám žlázu konečně v normálu, ale teď mi opět začaly padat vlasy. Je možné, že i při pravedelném braní léků mám opět funci žlázy rozházenou? Když mi vlasy začaly poprvé padat, zjistila se právě hyperfunce. Na kontrolu jdu až v říjnu.
Další věc, pomůže mi koupit nějakou vodičku či vitamíny na padání vlasů? A případně co konkrétné pomohlo vám?
Už mě to opravdu štve, začínají se mi pomaličku opět tvořit kouty :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
210
16.8.13 18:59

Mě zjistili poruchu štítné žlázy pár měsíců po porodu. O vlasech nemluvím :(. Mám Euthyrox 75 a na vlasy Methionin. S vlasama se to zlepšilo po půl roce. Ještě beru na vlasy Biosil plus.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9556
16.8.13 19:27

@Misula.vdf mas hyper nebo hypofunkci?

ja se lecim od brezna, padaly mi vlasy strasne, myslela jsem ze po porodu, ale bylo to asi k te šž, pak padat přestaly a ted opet padaji :zed: nejake vitaminy urcite muzes, ja zatím neberu nic, nemam šž ještě stabilizovanou

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5394
16.8.13 20:58

Já vlastně nevím, jestli mám hypo nebo hyper.
Vysvětlím to…začala jsem se léčit s hyper, ale doktor mi přepálil dávku léků a žlázu zablokoval, přestala fungovat no a poté jsem začala brát letrox na rozjetí funkce žlázy, nejprve 50 a teď 100 a beru stále…takže se vlastně léčím na hypofunkci??? :think:
Já to měla jako ty…vlasy začaly padat tři měsíce po porodu, ale pak se přidaly podivné stavy a zjistili mi tu hyperfunkci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5394
16.8.13 21:01
@Adnilka píše:
Mě zjistili poruchu štítné žlázy pár měsíců po porodu. O vlasech nemluvím :(. Mám Euthyrox 75 a na vlasy Methionin. S vlasama se to zlepšilo po půl roce. Ještě beru na vlasy Biosil plus.

A zlepšení je znatelné? Jestli to stojí za zkoušku. Říkám si, že jestli něco neudělám budu plešatá. Vlasy jsem měla vždy husté, pevné, silné a teď…padají, jsou jemné, slabé…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9556
17.8.13 07:53

Tak ted mas hypo, letrox se bere na snizenou fci…u te by ale vlasy padat nemely mam pocit

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast

• (4) + 115 recenzí