Vypadávání vlasů po porodu- jak dlouho trvá

634
30.12.05 20:22

Vypadávání vlasů po porodu

Ahoj, mám dotaz na ty z vás, kterým po porodu začaly vypadávat vlasy. Já mám po porodu měsíc a vlasy padají o 106. To,co jsem dřív vyčesala za týden, to mám teď za den nebo možná i za jedno česání. Chtěla jsem se zeptat, jak dlouho to vypadávání vlasů zhruba trvá.

Díky za odpovědi

Katka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
3076
30.12.05 20:31

Mluvíš mi z duše!!! Jsem sice už 12 týdnů po porodu a vlasy mi padají strašně, snad čím dál víc. Jen doufám, že se to časem upraví, dřív než budu muset shánět paruku.

Adka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
mia
30.12.05 20:32

Katko neboj to znají snad všechnz maminky, během těhu ti nevypadávali a teď to dohánějí, jde o hormonální hladiny, u mě to trvalo asi pět měsíců, ale už je dobře, tak vydrž.

Mia

• Citovat
  • Upravit
35366
30.12.05 20:49

Taky to mam za sebou, myslim, ze to souvisi i s kojenim. Rekla bych, ze vlasy mi vic padaji porad, ale se stavem, ktery byl zhruba tri mesice po porodu se to uz neda nastesti srovnavat.
Tak se drzte, papajte vitaminy, tak do roka se to upravi.

Mroe

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2239
30.12.05 20:55

No, ja myslim, ze to s kojenim moc nesouvisi. Me zacalo padani vlasu az dva mesice po konci kojeni, cili v peti mesicich Sarlotky. U kazdeho to trva individualne. Hlavni je, ze padani casem prestane.

Terik

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
932
30.12.05 21:10

Ahoj,

mně doktorka poradila, že můžu brát nějaký multivitamín pro kojící (obsahující zinek, selen atd.), ale bohužel se to prostě musí vydržet. Jinak u někoho to asi souvislost s kojením fakt má, říkala mi to přímo laktační poradkyně v porodnici. Já se prostě nechala ostříhat nakráítko a podle názoru ostatních mi to jen prospělo, prý teď vypadám mladší.

Ostatně, zdravý prcek je důležitější než ty pitomé vlasy, no ne?

Světlana

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
958
30.12.05 21:39

Ahojky,
určitě nezoufej,vypadávání přejde a narostou ti vlasy nové a kvalitnější. Opravdu jde o hormonální změny!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17718
31.12.05 08:35

ahoj , už se to tu několikrát probíralo :lol:

I mně několik měsíců po porodu začaly padat vlasy,na:,–(ila jsem šampon proti padání vlasů od Vichy a trochu se to upravilo. Kolem 8-9 měs. po porodu se padání úpně zastavilo. Je tý prý normální a častý jev, mi sdělila dermatoložka. takže vydržať :D

Irias + štěpán 10m ( stále kojený :) )

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
261
31.12.05 09:00

Ahoj,taky mi vypadalo plno vlasů,začlo to 3 měsíce po porodu. Teď už je to celkem v pořádku, vlasy mi dorůstají nové. V lékárně jsem si koupila vitamíny BIOSIL PLUS,celkem pomáhají - i na pleť a na nehty. Při česání samozřejmě vypadávají,ale ne tolik.Dřív jsem měla plný umyvadlo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
551
31.12.05 09:15

Já jsem se zbavila starých vlasů kolem 3 měsíce, bylo to po tom co jsem definitivně přestala vyrábět mlíčko, ale jestli je v tom nějaká souvislost nevím. Každopádně to samo přešlo a momentálně se můžu chlubit asi 3cm čírem podrostu v rozích čela :twisted: Asi o 2cm tak zaostávám po synovi, když začal línat on tak já taky a nové rostou taky s ním :lol:
 Věrka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
386
24.2.06 08:46

Ahojky,

tak s padáním vlasů mám tady své zažité. Po 2 měsících po porodu, mi začaly padat tak hrozně - jelikož se mi mastí, tak si je musím mýt co 2 dny a po každém umytí jsem vytahovala ze sítka odtoku hrst vlasů…až mi z toho bylo do breku, protože mám jemné vlasy a není jich zrovna moc. Už mně také naháněly černé myšlenky, jako že budu holohlavá, paruky apod… Trvalo to 3 měsíce…pro mně dlouhé 3 měsíce a vlasy řídly a řídly…Hned ze začátku padání mi poradila kadeřnice denně chroupat dýňová semínka - stačí 10 za den. Koupila jsem si v Makru kilové balení a denně mističku snědla. Také jsem si v lékárně koupila šampon na vlasy od Vichy - proti padání vlasů. A výsledek? Mám 9 měsíců po porodu…kromě delších vlasů mám na hlavě dost viditelného ježka…vypadá to legračně, ale já jsem štěstím bez sebe, že vlasy zase dorůstají…šampon už budu používat pořád a semínka chroupu stále - preventivně…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2733
24.2.06 09:02

ahoj, je to normální, v těhotenství vlasy téměř nepadají-aspoň mě- a tak se to teď vyrovnává. U mě to bylo nejhorší od 3. do 6. měsíce a od té doby je to v normálu. Vlasy prý reagují na horm. změny se tříměsíčním zpožděním, tak to i tak vychází, jak říkám…neboj spraví se to:)
 K.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
902
28.9.10 19:21

Neboj, bude líp. U mě to trvalo do sedmi měsíců naší malé. Plně jsem kojila. Všechny vlasy mi pak zpátky narostly. Brala jsem zinek,ale spíš pro ten pocit. Vydrž, přejde to!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
481
28.9.10 22:55

Co to je?Na vlasy nebo na užívání?

Anna111 píše:
Ahojky, po porodu jsme měla stejný problem, začali mi padat vlasy. Použivam přípravek Placen Formula, který obsahuje živočišnou placentu, a padání vlasů se zastavilo. Doporučuji.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20296
29.9.10 07:50

U mě je to teď 5. měsíc a pomalu to ustupuje…ale pomalu, padají furt dost, ale už né tak hrozivě :lol: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Užitečné odkazy

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast