Poradna na téma jóga pro zdravé tělo
Karolína Racková
@hospodki píše: Více
No právě, pak už by jí i při vyšším bazálu zbylo 500 kcal na zbytek dne. V jejím případě si myslím, že by se měla naučit pracovat s kalorickými tabulkami, samozřejmě i kvůli makrům.
Jestli používáš kalorické tabulky tak si tam zadej moje jídlo kde vyplnis vše co do toho dáváš včetně oleje a ono ti to pak propocita.
@PinkiePieCutie píše: Více
To je mi novinka, že se po tucích netloustne
Co si myslíš, že se s nimi stane, když jich člověk prijímá mnoho a vydává málo energie? Úplně to samé, co se sacharidy - pěkně se zmetabolizují a uloží na horší časy.
Palačinky není vůbec potřeba smažit na oleji, když už, stačí hrášek másla, ale pokud máš dobrou pánev, není potřeba ani to. A pokud hubneš, doporučuji ti naučit se vařit ze základních surovin a tyhle polotovary využívat co nejméně. Těsto na palačinky je raz dva, můžeš si tam dát klidně celozrnnou mouku nebo ovesné vločky a lžičku proteinu, pokud honíš bílkoviny. Zlomek ceny a víš přesně, co jíš.
@Šunkoflek Používej aplikaci na počítání kalorií. Upřímně jestli se jeden den aplikace nebo ty sekneš třeba o 10-20% ve výčtu kalorií, tak je to fuk, podstatné je dlouhodobě mít průměr takový, aby tělo spalovalo ze zásob.
@Šunkoflek Kup si pánev na které můžeš smažit bez oleje. Palačinky dělám vždycky na sucho.
Zapisuješ do kalorických tabulek?
Se divím, že počítáš kalorie, ale jednak smažíš. Což zvedá hodnotu. A druhý podiv, že si koupíš polotovar.
Mi to přijde pak naprosto marná snaha.
Taky si dělám palačinky, ale těsto si míchám sama a dělám je bez zbytečného tuku. Maximálně mašlovačkou udělám tenký film na palačinkovači. Ani to by nebylo třeba.
@unuděná píše: Více
Přesně tak. Dávám buď špaldovou mouku nebo mix mleté ovesné vločky-špaldová. Mám teda ráda trošku sladké těsto. Jen pro pocit. Takže dávám trochu medu. A zapisuji do svého receptu. Pak mám verzi, že tam dávám protein v prášku a mouku do těsta. Chci palačinku na oběd. Můj chlap si je naplní tvarohem nebo jogurtem. Ani jedno nejím. Takže nehrozí.
Palačinky (i ty proteinové), jsou kalorická past nadvakrát, protože kdo vydrží si tam nedat cukr, nutelu, nebo tunu sladké marmelády?
Navíc takováto hladová jídla jen podporují chuť dát si něco dalšího ![]()
Nevím čemu se divíte ohledně polotovaru, jsou tam přidané bílkoviny, takže to pak není tak hladové jídlo jako mouka, mléko, vejce.
@hospodki píše: Více
Tak ten protein si můžeš přidat do té mouky, mléka a vajíčka úplně stejně
Navíc můžeš vyměnit mléko za méně tučnou variantu a mouku za lépe stravitelnou, s větším podílem vlákniny ![]()
@unuděná píše: Více
Já zas chápu, že to chce zkusit a zatím tápe. Ona k tomu taky dojde.
Je zajímavé, že chceš zhubnout a koupíš si na to zrovna palačinky v prášku. Příprava palačinkového těsta je tak triviální, že nechápu, co lidi vede k tomu, aby si je kupovali v prášku.
Začni tím, že tyto prefabrikáty začneš nahrazovat skutečným jídlem. V případě palačinek si těsto udělej z mouky, vajec a mléka. Můžeš i použít celozrnnou mouku, je výživově určitě lepší, než klasická bílá. Do těsta nedávej už cukr, který v polotovaru určitě je. A tak i se vším ostatním.
Dávám lžíci oleje rovnou do těsta. Když si do ní dám tvaroh, zasytí na dlouho.
I děti rády snídají palačinky. Mňam ![]()