Jaké cvičení na břicho?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Anonymní
16.1.25 15:40

Jaké cvičení na břicho??

Zdravím holky prosím poradili by jste mi někdo nějaké cviky na břicho abych nezatěžovala krční páteř?? Takové sedy lehy absolutně se zády nezvládám :(
Snažím se teď samozřejmě upravit i stravu, ale s břichem po třech porodech a ve 36 letech mám největší problém
Těch cviků je na netu tolik, že se v tom ztrácím tak třeba některá z Vás bude mít s nějakými cviky dobrou zkušenost a poradí děkuji :)

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Anonymní
16.1.25 16:03

Plank,
Russian twist
a případně se položit a zvedat napnutý nohy dolů a nahoru :nevim:

• Citovat
  • Upravit
16.1.25 16:17

Zdravím, já cvičím klasické prkno, prkno na jeden i druhý bok, prkno s rotací boků (ale u těch je důležité mít hlavu v dobré pozici, aby cviky nezatěžovaly krční páteř), leh na zádech a u toho zvedání napnutých nohou nahoru a dolů, ruské zvraty (minimální zátěž, pokud je hlava v neutrální poloze), nůžky, kmitání nohama, pokládání nohou na bok v leže, svíčka a u toho zvedání nohou kolmo do vzduchu.

Snad moje tipy pomohly. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5227
16.1.25 17:51

A to chces to bricho posilit, nebo zhubnout? Diastazu a obecne po porodech mas v pohode? Kontrolovat te fyzioterapeut?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1254
16.1.25 18:25

Nejdřív potřebuješ posílit střed těla, nech se to někde naučit - fyzio nebo dobře vedená jóga pro zdravá záda nebo core. ať to netaháš zády a neublížíš si místo toho, aby sis pomohla

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3230
17.1.25 03:17

Ve stoje pater tolik nezatizis. Vygoogli „standing abs workout“, vyskoci videa pro zacatecniky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
158
17.1.25 21:49

Najdete si “core training” a podle toho ☺️
Ale jak se rika bricho se dela v kuchyni to je 90% uspechu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8028
17.1.25 23:04
@Kristyna508 píše: Více

Přesně tak a spousta lidí nechápe ani to, že nejde hubnout lokálně nějakou partii. Prostě to, že se budu cpát dortíkama a potom si udělám denně pár sklapovaček a budu mít ploché břicho, fakt nefunguje :) To bylo zase vidět na začátku ledna, když byla fitka plná těch, co plnili novoroční předsevzetí, že začnou cvičit. Spousta z nich se zaměřovala cvičením na břicho a zadek. Asi čekali, že když unaví sval na zadku, tak on hlady sežere ty špeky kolem, ale tak to prostě nefunguje :) Naštěstí už je půlka ledna a množství lidí ve fitku se zase dostává do normálu, ale ten začátek ledna je prostě vždycky děs.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
158
18.1.25 06:48

@rmot
Ano je to tak…taky důležité zmínit pro paní, že takhle tělo nefunguje určitě. Já třeba břicho moc necvičím, ale chci tim říct, že ten tuk zněj stejně zmizl :)
A ledňáčci zachvilku pomalu vymizí 😃

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
18.1.25 07:34
@Kristyna508 píše: Více

To já moc dobře vím, že to takto nefunguje nejsem hloupá :lol:
Spíš mi jde i zpevnění štve mě převis jinak vím, že strava je základ :mavam:

• Citovat
  • Upravit
4785
18.1.25 07:37

Drep, mrtvy tah, shyb :mrgreen: ale i chuze, paddleboard, lezení… opravdu se nemusis morit sklapovackami, pokud mas na brise vice tuku, vizualni efekt bude nulovy. Res jako prvni jidlo a hybej se tak, aby Te to bavilo :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
18.1.25 07:39
@Anonymní píše: Více

To jsem zapomněla napsat do prvního příspěvku, že mi jde hlavně o převis
A jako pokladní v supermarketu mám bohužel záda totálně v háji a hlavně krční páteř..řeším už s Dr.. samozřejmě nechám vyšetřit i diastázu..
Jen jsem chtěla poradit nějaké osvědčené cviky na doma, protože do fitka kvůli práci a dětem se nedostanu to by musel být den ještě aspoň o minimálně pět hodin delší :D

• Citovat
  • Upravit
1254
18.1.25 07:51
@Anonymní píše: Více

mně na břicho mimo jiné pomohl SM systém

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1143
19.1.25 10:22

Cvic cele telo, hlidej si u toho dychani, postoj, drzeni tela a pak i u drepu “cvicis” bricho :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna na téma jóga pro zdravé tělo

Ikona - Karolína Racková

Karolína Racková