Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
Já udělala palačinky vždycky takový nedobrý, tak to jednou vyzkoušel manžel, měl je super a od té doby je dělá on.
Normálně dává podle oka mléko, 1vejce, hl. mouku.
Jednou jsme neměli vajíčka, tak je udělal jen z vody a hl.m. a byly taky super, nešlo vůbec poznat, že tam není vajíčko.
nelaa píše:
Já udělala palačinky vždycky takový nedobrý, tak to jednou vyzkoušel manžel, měl je super a od té doby je dělá on.
Normálně dává podle oka mléko, 1vejce, hl. mouku.
Jednou jsme neměli vajíčka, tak je udělal jen z vody a hl.m. a byly taky super, nešlo vůbec poznat, že tam není vajíčko.
jen z vody a hladký mouky??
nemělo to spíš být z mléka a mouky? ![]()
Dělám buď se sněhem( jsou nadýchanější) nebo s trochou rozpuštěnýho másla do těsta( jsou vláčnější) A zásadně na másle. Na oleji jsou jinak „cítit“. ![]()
Marketa_Fialova píše:
jen z vody a hladký mouky??
nemělo to spíš být z mléka a mouky? ![]()
Jojo, sem blbá, z mléka a hl. mouky ![]()
Já dělám palačinky z vody,manžel je miluje ale má alergii na kravské mléko.A jentak mmch v mnoha restauracích je dělají právě z vody z bublinkami.
Ja delam palacinky, ty uplne tenke-super, vzdy se povedou. Delam je podle apetitu http://papam.cz/…-nikdy-dost/
Ahoj, nečetla jsem ostatní reakce, tak se možná budu opakovat, ale napsat musím, páč můj muž mi říká, že jsem palačinky dovedla k dokonalosti a mám si s nima otevřít stánek s rychlým občersvením
.
Takže: 200g hladké mouky, 1/2 l mléka pokojové teploty, špetka soli, půl lžičky cukru krystal, 1 vejce, 1 žloutek. Když přidáš ještě jeden žloutek navíc, budou ještě lepší (rada od kuchaře). Na pánvi je ještě lehounce roztahuju obracečkou a mazlím se s nima
.
Jak píšeš, že je máš křupavé a tvrdé, tak to je tím cukrem, je ho tam pravděpodobně moc. Cukru jen decentně a ani není moc třeba, když je pak stejně děláš nasladko.
Tak ať se ti dílo daří
.
tykadlo, ty tvoje urcite vyzkousim, mam doma kopy vajec z vysociny:-))
tak to mě pobavilo - to je hodně drahá mouka s mlíkem v pytlíku ![]()
bt-cz píše:
Zdravím,
tady máte recept na BIO palačinky.
zapomněla jsem citaci ![]()
Martina R píše:
Lidi,
proč se dává do palačinek sůl?
Sůl je zvýrazňovač chuti, přidává se do spousty moučníků.
Já bydlím v Bretani, tady jsou palačinky téměř národním jídlem, já je dělám skoro každou neděli. Tady je můj osvědčený recept:
3/4 l mléka
1/4 l vody
2 celá vejce
2 vanilkové cukry
2 špetky soli
mouka dle potřeby /tady mají jen takovou polohrubou, ale hladká je myslím lepší/
a nakonec do těsta přidám olej, cca 3 - 4 lžíce /možno nahradit máslem/
Olej přidávám do těsta - je to výborné, neboť dělám na pánvích tefal a nedávám už žádný omastek na pánvičku. Těsto je dobré nechat odležet alespoň 15 min. Dávám pouze vanilkový cukr, který se se solí tak trochu vyrovná, mají výbornou chuť ani slanou, ani sladkou, ale je pravda, že přidávám někdy soli víc, neboť se mi zdá, že jsou chutnější - ta sladkoslaná chuť, když je potom pocukrujete či namažete marmeládou.
Jinak nedávám pouze mléko, ale kombinuji s vodou, palačinky jsou kupodivu chutnější a nejsou tak „těžké“.
PS: v Ikee jsem koupila super obracečku - kovová silikonem potažená, ta špička je pružná, takže se palačinky krásně obrací ![]()
Tykadlo moc děkuji za Tvůj recept
právě jsem je dodělala a jsou fakt suprový
![]()
Ráda vařím, peču.
Vyvářím samé dobroty, které mně napadnou. Sice nevařím podle receptu, ale z hlavy. Pokaždé semi jídlo povedlo, nikdo si nestěžoval… Spíš mi to hned snědly a olizovaly jse potom. Palačinky mně bavěj, krásně je vyhazuju… Nikdy semi nestalo že byse nepovedly spíš na opak. Což jsem ráda, že druhým chutnaj. Chutově jsou vynikajíci kolikrát nic nezbyde, akorád špinavej talíř. Když peču jsem celá od mouky ale mně se to liby, aponěvač vím, že peču samé dobrutky.. Pekla sem ají přítelovy dort. A malém tomu nevěřil že sem to pekla já. Dalo mi to hodně práce, dělala jsem to dva dny i ty nervy sem měla. Nakonec měla i kamoška narozeniny či sem jí tež udělala dort. Byla sem ráda i za ně. Hlavně že jsem se nestrapnila a že jim, moc chutnal.. Těším jse ají na Vánoce to bude pečení to mám nejradší… S pozdravem Markétka ![]()
@Markéta Víšková píše:
Ráda vařím, peču.
Vyvářím samé dobroty, které mně napadnou. Sice nevařím podle receptu, ale z hlavy. Pokaždé semi jídlo povedlo, nikdo si nestěžoval… Spíš mi to hned snědly a olizovaly jse potom. Palačinky mně bavěj, krásně je vyhazuju… Nikdy semi nestalo že byse nepovedly spíš na opak. Což jsem ráda, že druhým chutnaj. Chutově jsou vynikajíci kolikrát nic nezbyde, akorád špinavej talíř. Když peču jsem celá od mouky ale mně se to liby, aponěvač vím, že peču samé dobrutky.. Pekla sem ají přítelovy dort. A malém tomu nevěřil že sem to pekla já. Dalo mi to hodně práce, dělala jsem to dva dny i ty nervy sem měla. Nakonec měla i kamoška narozeniny či sem jí tež udělala dort. Byla sem ráda i za ně. Hlavně že jsem se nestrapnila a že jim, moc chutnal.. Těším jse ají na Vánoce to bude pečení to mám nejradší… S pozdravem Markétka