Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj holky, jsem už zoufalá a tak mě napadlo napsat sem. Jsem nejspíš těhotná. Nemám to zatím potvrzený na sto procent, jen podle testu a nedostala jsem menstruaci. Jde o to, že už třetí den cítím velmi nepříjemné pálení v podbřišku. Je to tak intenzivní, že nejsem vůbec schopná normálně fungovat. Nemůžu spát, nejím a jsem z toho strašně podrážděná. Na gyndě jsem byla a doktorka tam nic nenašla. Že z gynekol. hlediska je vše v pořádku. Jediný co mě napadlo zánět močáku. Chodím hodně často čurat a pořád cítím v břichu takový tlak. Ale pálení při močení jsem nějak nezpozorovala. Tak opravdu nevím. Jsem z toho opravdu hodně vynervovaná, protože mám pořád strach, aby se něco nestalo s plodem. Moc prosím kohokoliv o radu. Potřebuji se trochu uklidnit.
![]()
Tak jeď na pohotovost, vyšetří ti moč a případně nasadí antibiotika.. A těhotenství poznala?
A tobě nevyšetřovala moč na gyndě? Taky bych tipla zánět močáku ![]()
Těhotenství zatím nepoznala, že je na příliš brzo. Moč mi nevzala. Vůbec celý přístup mé doktorky mě hodně překvapil. Když jsem tam přišla, chovala se ke mě stylem, jako na co si stěžuji. Byla jsem celkem překvapená, protože vždycky byla v pohodě a teď se na mě dívala jak na cvoka. Jestli se to těhot. potvrdí a ona bude pořád tak nepříjemná, najdu si jinou doktorku. Člověk už je takhle z toho celej vykulenej a nepříjemná doktorka člověku moc nepřidá.
Zajedu si na tu pohotovost a uvidíme. To jsou radosti. ![]()
Jako bych tvůj úvodní příspěvěk psala já. Z dovolené jsem si dovezla zánět močáku..byl přeléčený antibiotiky. Za cca 3 týdny jsem šla do sauny (moje hloupost). Tam jsem si nejspíš namnožila rozehřátím těla bakterie a další týden jsem jela do wellness na víkend. A tam jsem se asi dodělala. Byla jsem s tím na gyndě, protože bolesti mi přišly zvláštní (zánět močáku jsem vždy cítila jinak). Dr. mi udělal sono, po gyn stránce nic nenašel. Odevzdala jsem vzorek moči a teď čekám. Nejspíš se potvrdí zánět močáku, ale těhotná bych mohla být taky. K tomu mám nevolnosti, bolí mě hlava, jsem hodně ospalá. Přes den musím spát. Za dva dny budu mít výsledky moči. S těhotenským testem musím ještě vyčkat. Dej vědět, jak to u tebe dopadlo.
Ahoj holky, oživuji koukám hodně starou diskuzi, ale jiné info jsem k zrovna k pálení v podbřišku vůbec nenašla.. Mám pozitivní tt, je to hodně čerstvá záležitost, takže doktorce budu teprve volat, ale právě sem tam cítím dost nepříjemné pálení v podbřišku a nevím, co by to mohlo být. Nijak jinak a nikde jinde se nic v tomhle smyslu neprojevuje a navíc mě to pálí dnes, ale předtím byl několik dnů zase klid, tak to mi na zánět močáku moc nesedí.. co to bylo tenkrát u vás, vzpomenete si? Díky a pěkný den
Já teda v pátek test lehce pozitivní, potom pátek odpoledne negativní, neděle negativní, pondělí negativní, menstruace se v pátek dostavila a pálí mě v podbřišku taky… Takže bych to tipla na mocak. U tebe se něco pohnulo?
@milaano
@Peyton 17 Ahoj, pálení se mi zatím naštěstí nevrátilo a doktorka teda říkala, že to může souviset s roztahováním dělohy, ale jinak tomu nevěnovala absolutně žádnou pozornost 😅 Na další kontrolu jdu až 10. června, minulý týden viděla jen gestační váček odpovídající 6 tt, tak teď se snažím přetrpět to čekání a nezbláznit se strachy.. minulé těhotenství totiž nedopadlo a byl to strašný šok - všechny příznaky, žádné krvácení.. ale byl z toho zamlklý potrat, tak jsou to teď nervy
Tobě každopádně držím palce na příště? 😊
@milaano aha, sakra, tak to držím palec 🙂 já se o dítě bohužel nesnázím, přeslapla jsem a právě zjistuju, jestli když jsem v pátek v den menstruace měla ducha, menzes se dostavilo a potom už mám jen negativní testy - jestli můžu být i tak. Je mi od včerejška trochu těžko a pálí mě právě podbřišek ale… Víte jak, pozoruji se. ![]()
@Peyton 17 Ahaa, tak to je zase jiná písnička, ale pozorování úplně chápu
Nicméně těhotenství v tomto případě považuji za hodně nepravděpodobné. Záleží samozřejmě na tom, jak dlouho je po ovulaci, ale když už se na testu objevil duch, tak by měl dále sílit a i s ohledem na tu menstruaci bych se fakt nebála
Mohlo se teoreticky stát, že k oplodnění došlo, ale s menstruací to hned zase odešlo. Spíš mi přijde, že byl test vadný nebo se hcg zvedlo třeba kvůli nějaké cystě ![]()
@milaano já vám hrozně, přeju, ať se zadari
kéž by. ![]()
To netuším, pohlavni styk jsem měla 8.5, předposlední menstruace 29.4, ovulace tipuju tak na 14.5 zhruba. Myslím že to tam, za mě díky bohu, nepadlo. Ale zvažuju dojít na krev zítra. Za pár měsíců odlétám pracovně do zahranici a s nimi bych skončila… ![]()
@Peyton 17 Děkuju! ❤️️
Taky bych řekla, že zase až tak dlouho spermie nevydrží a v tuhle chvíli už by na testu něco bylo, ale pro klid duše.. tak držím palce, ať všechno vyjde podle představ 💪 a pardon za to tyknutí, nějak to tu beru automaticky.. mně by každopádně tykání určitě nevadilo, je mi 26 😅
@milaano jaj, mně bude 28 v červnu, vidíš, víš o tom víc než já
ne, něco málo vím, ale nikdy mě to nebralo, protože být máma zatím nechci. Ale okolí vedle mě rodí jako zbesile, takže jsem se začala i já víc pozorovat, logicky
a už končím, protože obtezuju
tak ať vám to klapne
a napiš mi sem! Budu se radovat za tebe
![]()