Panu učiteli s láskou - aneb o kantorech

Napsat příspěvek
Velikost písma:
2935
21.12.13 19:46

V první třídě jsme dostali třídní učitelku, jmenovala se Šmírová, a ta nás tloukla od prvního dne velikým prstenem, co měla na prstě, do hlavy. A občas tahala za ucho či kotlety 8o, a nebo jsme dostávali pravítkem přes prsty, ty jo, po těch letech se mi to dnes poprvé vybavilo od té doby, hrozný pro prvňáčky, nechápu to.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2028
21.12.13 19:46

http://www.youtube.com/watch?…
Vkládám video od spolužáků ze třídy na jednoho našeho učitele na střední :mrgreen: Na něj se zapomenout nedá… ty jeho hlášky (Petro, vy víte dvě byliny… :P ) nebo to jeho žvýkání :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14973
21.12.13 19:51

Tak ja tech srdcovych jiste mela vice, na ZS nasi tridni na vyssim stupni, byla mi i na svatbe :) na stredni mi pak k srdci prirostl nas cestinar, jako ucitel stal sice za prd, byl az moc hodny a nedusledny, ale jako clovek byl uzasny.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2303
21.12.13 19:59

Na základce jsem milovala asi paní učitelku v první třídě.. jinak mám pocit, že „kvalitní učitelky“ kterých bych si mohla vážit tam moc nebylo.. :nevim:

Na střední jsem měla tři profesorky, na které opravdu velmi ráda vzpomínám.. Přísné, spravedlivé, chytré, vzdělané, uměly naučit a zaujmout..uměly přiznat, když něco neznaly, co nevěděly-zjistily a načetly, chodily do hodin připravené a navíc jim nechyběl ani humor..Dobrých učitelů tu bylo více, ale tyto tři byly mnou dá se říci milované.
Jedna učila Český jazyk a literaturu, druhá Výtvarnou výchovu a třetí nás měla na Speciální pedagogiku a Gerontologii.
Jednu velmi často a ráda cituji, měla mnoho zkušeností a vtip.. ona ke všemu co jsme kdy probíraly uváděla příklady ze života a veselé historky..přičemž neodbíhala od tématu, jen k tomu podala podrobnou osobní zkušenost :pankac:! Probírali jsme třeba nemoci stáří a ona snad všechny měla :lol: nebo je prodělal aspoň někdo v rodině :lol:. A ty její hlášky.. „Nikdo není zdravej, jenom špatně vyšetřenej..“ a podobné :P Mám jich plný sešit :P..
Moc ráda bych tyto tři dámy ještě někdy ráda potkala.. ale dvě z nich už na škole nepůsobí, a těžko říci jak je kontaktovat..

Teď jsem nastoupila na Vyšší odbornou školu a z profesorů a kolektivu vyučujícíh jsem nadšená :pankac: Myslím, že se dá hovořit o lásce na první pohled :lol:

Jinak vysloveně školní lásku do učitele jsem si neprožila.. asi to bylo tím, že už jsem v té době byla zamilovaná do svého nynějšího muže :P

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
38179
21.12.13 20:05

S láskou asi říct nemůžu, ale někteří byli zajímaví a něco mi dali.
Třeba profesor z češtiny dostal Magnesiu Literu za jednu svou sbírku, takže byl opravdu dobrej.
Z fyziky jsem měl sice šílence, ale jako budoucí technik jsem s ním problémy neměl a třeba ještě teď po hooooooodně letech dokážu vysvětlit dilataci času ve speciální teorii relativity takže i on dokázal hodně naučit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
38179
21.12.13 20:06

Jinak teda malá mi dneska ráno v posteli řekla že miluje pana učitele. :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14856
21.12.13 20:10

Jednoho jsem si vzala, z vejšky :srdce:

ze základky vzpomínám na učitelku němčiny, byla tvrdá jak pes, ale naučila nás. Pak na jednu co nás měla poslední rok, sice nás toho tolik nenaučila - taky jsme byla první devítka - ale zato jsme nacvičily dvě divadla a udělaly spoustu věcí. Na střední snad nikdo moc, náš třídní byl celkem fajn, ale měli jsme ho na haku, a němčinářka taky, ale už nás nenaučila tolik.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14856
21.12.13 20:12

@UŽIVATELKA32 nejmenovala se náhodou Šírová? 8o, tu měla ségra a celkem to sedí!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14856
21.12.13 20:13

Děti ji ale většinou milovaly, hlavně třídní hvězdy, ti problémoví, nebo tem co učení nešlo už teda ne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22236
21.12.13 20:13

Na ZŠ, SŠ i VŠ jsem měla pár opravdu výborných kantorů. Ale moje nejoblíbenější byla učitelka nj na střední škole. Ráda na ni vzpomínám. Mám do dnes schovanou gratulaci, kterou mi poslala, když jsem promovala. Bohužel už tu není, před pár roky spáchala sebevraždu. :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14973
21.12.13 20:18

Jo a na stredni jsem mela na matematiku maminku missky Chlebovske, to byla take skvela ucitelka, na tu vzpominam rada, co do ucitelskych kvalit, myslim, ze matematiku umela vysvetlit nejlip ze vsech ucitelu, kteri me kdy ucili, navic dokazala i tak nudnou hodinu pokazde ozivit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2935
21.12.13 20:24
@suik píše:
@UŽIVATELKA32 nejmenovala se náhodou Šírová? 8o, tu měla ségra a celkem to sedí!

ne určitě Šmírová, sev. Morava

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14856
21.12.13 20:43

@UŽIVATELKA32 tak to asi není ona :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26574
21.12.13 20:46

Na gymplu učitelka na zeměpis (učila i biologii). Byla přísná a naučila. Díky ní jsem šla sama studovat tuto kombinaci. Snad na mne taky budou za 30 let někteří vzpomínat :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
rokris
21.12.13 22:05
@Anna766 píše:
Je mi to moc líto ale ne. Jediná učitelka která mi utkvěla je ta, která mě mlátila ukazovátkem po levé ruce. Perfektně se jí tímto povedlo mě předělat na pravačku. :zed: :zed:
8o 8o
  • Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová