Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Mar__tanka1983 píše:
Taky jsem měla oblíbenou češtinářku na gymplu, byla to od prvního pohledu taková potvora, všichni nás před ní varovali, když jsme ji v polovině „učení“ měli dostat.
Nakonec byla skvěláPřísná, tvrdá, ale férová a uměla zaujmout, její hodiny nikdo neproklimbal. A u maturity se projevila jako velkej frajer!A vzpomínám na naší třídní z gymplu. Skvělá ženská, měla s námi krásnej vztah, brala nás jak vlastní děti (měli jsme ji na sedmiletém gymplu, takže nás vychovávala od předpuberťáků až do matury). DOdnes jí zveme na školní srazy a párkrát za rok za ní chodíme do školy na pokec
My jsme vyfásli ve druháku profesora, kvůli kterému někteří dobrovolně studia zanechali. Bohužel nedokázal být nestranný, neměl mě rád a nijak se tím netajil.
Leč, dostat mě ze školy se mu přesto nepovedlo a jeho hodiny jsem měla ráda. Byl fantasticky chytrý.
@rokris píše:
Pěkně vás všechny zdravím.
Celý den se mi dnes vnucují vzpomínky na moje milované kantory. Tak mě napadlo, věnovat jednu diskuzi právě učitelům a profesorům. Měli jste i vy takové, na které s láskou vzpomínáte?
Potkal jsem v životě dost učitelů a velkého počtu z nich si vážím doteď. Je ale mezi nimi i jeden, který s přibývajícími léty a s přibývající drzostí žáků i rodičů neunesl tento stav a začal se chovat dost nevhodně… A k tomu začal být vcelku úspěšný v komunální politice. No, úspěšný… Má možnost významně „rozhodovat“… a využívá toho. Tož tak.
@Jura007 No, tak proč ne, že jo. Aspoň přežil. Na zdejší škole se učitel, ze svých žáků, zhroutil. ![]()
Tak tady čtu, zdá se, že jsem měla štěstí na učitele.
Příspěvek upraven 22.12.13 v 11:02
@UŽIVATELKA32 píše:
V první třídě jsme dostali třídní učitelku, jmenovala se Šmírová, a ta nás tloukla od prvního dne velikým prstenem, co měla na prstě, do hlavy. A občas tahala za ucho či kotlety, a nebo jsme dostávali pravítkem přes prsty, ty jo, po těch letech se mi to dnes poprvé vybavilo od té doby, hrozný pro prvňáčky, nechápu to.
No, tak to je mazec.
![]()
@rokris Zhruba totéž jsem zažil na prvním stupni, ale to bylo za minulého režimu… Takový Igor Hnízdo v sukni.
@Jura007 píše:
@rokris Zhruba totéž jsem zažil na prvním stupni, ale to bylo za minulého režimu… Takový Igor Hnízdo v sukni.
No. mě spíš překvapil ten nástroj. Ten prsten. Jinak to samozřejmě znám taky a nijak neodsuzuju. Takového Igora, toho by bylo záhodno namnožit, a dosadit po jednom kousku do každé školy. ![]()
Takový „kokosák“, provedený prstenem, to byl obávaný trest…
Já jsem neměla moc dobrých učitelé a velmi nerada vzpomínám na školu.
@Jura007 píše:
Takový „kokosák“, provedený prstenem, to byl obávaný trest…
Právě. To umí pekelně bolet i bez prstenu.
Všem hezký den.
Školní rok pomalu končí, tak bych ráda poděkovala všem učitelkám i učitelům. Za jejich snahu a práci s našimi dětmi. Ať už jde o děti maličké, nebo i hodně velké, je toto povolání velmi náročné a všestranně nedoceněné. Tak tedy hezké prázdniny, vážení vyučující. A děkuji.
![]()
@rokris píše:
Pěkně vás všechny zdravím.
Celý den se mi dnes vnucují vzpomínky na moje milované kantory. Tak mě napadlo, věnovat jednu diskuzi právě učitelům a profesorům. Měli jste i vy takové, na které s láskou vzpomínáte?
pamatuju si je uplně všechny - na některé vzpomnínám s láskou na jiné jsem ráda, že je nevidim ![]()
každopádně bezkonkurenčně nejlepší byl náš učitel chemie na gymplu, když pomalu vyhodil do vzduchu celou laboratoř i s náma ![]()
Dodneška si pamatuju některý svině komunistický, ale většinou jsem měl kliku na slušný učitele.
Hezký den všem. ![]()
Dcera dnes opustila ZŠ. Holky se mezi sebou bavily, komu ukápla na rozlučce slzička. Dívala jsem se na starší videa školy a slz tam bylo dost. Dcera zatím oko suché, ale říkala, že to na ni taky dolehne. Přece jen je to mnoho let. Jaké bylo loučení se základkou pro vás, nebo vaše děti? ![]()
Taky jsem měla takovou. Na zš. Nesnášel ji snad každý, kromě mě. Byla hodně přísná, ale naprosto spravedlivá, férová.