PAPP-A - hodnoty

Napsat příspěvek
Velikost písma:
5842
4.4.15 18:29

@Lind002 tak to jsi opravdu drobňoučká :) Já mám 174cm, tak uvidíme. Ještě jednou, děkuji za podporu :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
792
22.6.15 14:54

Ahoj holky, zkusím oživit tuto diskusi - mám po kontrole v prvním trimestru hodnotu PAPP A 0,135 MoM a hCG 1,9 MoM. strašení na genetice máme za sebou - podstoupili jsme PRENASCAN a vyšel v pořádku. v 16.týdnu nás pro jistotu poslali na genetický ultrazvuk a vyšly nám hraniční hodnoty dlouhých kostí - stehno a ručička - zase strašili na genetice a tlačí mě na plodovku. byla jsem u 2 gynekologů na konzultaci - jeden říkal, že to nemusí nic znamenat a že hlavní je negativní PRENASCAN, ale druhý zase tvrdil opak, že tam může být nějaká vývojová vada a divil se proč nechci na plodovku. chci ještě zkusit jinou genetičku, ale jsem z toho fakt hotová :( máte podobnou zkušenost s těmi kratšími rozměry a současně nízkým PAPPem? mám fakt strach :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2325
22.6.15 17:20

@i.irenka Irenko, absolvovala bych jeste na odbornem pracovisti ultrazvuk ve 20 tt. Pokud jsi z Prahy, doporucuji Mudr. Frisovou z Profemy. Je pravda, ze Prenascan vylouci nejzavaznejsi chromozonalni vady, ale plodova voda zkouma vsechny.
Muzes mit vyssi riziko hypotrofie plodu.
Jaka ti vysla rizika? Nt a nosni kustka byly v poradku?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
792
22.6.15 18:14

@Lucie.P84 vysla mi rizika downa 1:67 a rustova retardace pred 37.tydnem 1:16 jinak vse OK. Sijove projasneni v poradku, nosni kustku nemohli vysetrit. Mala se tocila oblicejem opacne. Na ultrazvuk ve 20.tydnu jsem objednana

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2325
22.6.15 19:34

@i.irenka a doporucili ti na tu rustovou retardaci - hypotrofii anopyrin?
Ja mela vysledky mnohem horsi a pred mesicem se mi narodila zdrava holcicka. Mela 2810 g a 47 cm, narodila se den po terminu. Ale miry byly vzdy relativne dobre. Ja bych pockala na 20 tt na utz. Odber plodove vody jsem odmitla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
792
22.6.15 19:38

@Lucie.P84 jo jo anopyrin beru. Jsem rada ze je tve mimi v poradku. Ja prave taky na plodovku nechci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2325
22.6.15 19:48

@i.irenka Ja verim, ze to bude dobre i u tebe. Mas teda ten papp-a hodne nizky, ja mela 0,23 a riziko 1:38 na Downa, 1:11 preeklapsii a 1:2 rustovou retardaci. Napis, jak dopadne utz ve 20 tt, zda se hodnoty zlepsi. Nebyla si kuracka pred tehotenstvim? Nebo nepila velke mnozstvi kafe?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
792
23.6.15 08:56

@Lucie.P84 nekouřila, nepila kafe, ale podstoupili jsme 2× IVF a před odběrama krve jsem byla dost nachlazená a pár dní před brala i paralen, tak si říkám že obě tyto věci můžou výsledek PAPPu ovlivnit - kdesi jsem to četla. zítra jdu ještě na konzultaci za jinou genetičkou - potřebuju uklidnit, na dnešek jsem toho moc nenaspala a to jsem si pořád říkala, ať jsem v klidu, že to přece nemusí nic znamenat. je to děs ty nervy

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8504
30.7.15 17:11

@i.irenka jak ti to dopadlo? Řeším tu ted taky nízké hodnoty..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
556
20.8.15 13:49

Dobrý den, mohu se zetat, měla jsem screening negativní, ale nizké AFP a hcg, AFP bylo 0,65Mom a hcg 0,25MoM.tak mě chtěli vidět na genetice, tak jsem tam šla, a dr mě poslala na plodovku.je nějaké riziko že by miminko bylo nějak nemoícné?

12:43

jinak M.Down prý nehrozí měla jsem hezkou hodnotu 1z7300 v termínu :)

děku ji za odpověd

12:44

hodně se bojím moc si miminko přejeme7jinak ppodle dr mé je miminko v potřádku podle ultratvuku nic tam nevidí, že by bylo nějak nemocné :)a podle doktora co mě bra plodovku také netak se obracím jestli mohu být v klidu výsledek bych měla vědět až koncem srpna začátkem září.

12:45

můžete mi říc jaké riziko miminku hrozé nebo nám nic nehrozí podle hodnot co jsem měla?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2325
20.8.15 18:59

@gajkovac Ahoj. Kdyby nehrozilo zadne riziko, nemusela by si podstupovat odber plodove vody a invazivni zakrok, pri kterem je samozrejme take nejake riziko. Podstoupila si prvotrimestralni screening nebo pouze triple test?
Ani odber plodove vody nezaruci vylouceni vsech vyvojovych vad. Vzdy je dulezity i utz. A pokud je utz v poradku, s nejvetsi pravdepodobnosti bude i miminko. Drzim palce. Ze sve zkusenosti mohu jen rict, ac je to pochopitelne pro maminku tezke, ze strach nicemu nepomuze a ani pripadnemu pozitivnimu vysledku nezabrani. Takze snazit se myslet pozitivne ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
211
22.8.15 12:48

Ahoj holky, jsem čerstvě po 1.screeningu (12+5). Dle utz se mimčo doktorce zdálo ok, jen mi vyšla nízká papp 0,367 MoM, takže upravené riziko naDowna 1:483. Zavolala si ještě nějakýho doktora na konzultaci, ten furt přemýšlel, pak řekl, ať teda do zprávy napíšou negativní, ale že to je s ALE. Pozvali si mě na 16.tt na další utz kvůli kontrole srdíčka, že down má veluce často srdeční vadu. Nosní kůstku nezobrazili, protože prcek byl špatně natočenej, šíjový projasnění 1,5.
Tak musím říct, že jsem z toho špatná, i když vím, že to jednak nic být nemusí, jednak s tím stejně nic neudělám. :(
V úterý jdu na první těhu poradnu ke svýmu dr.(bohužel má dovolenou a je tam nějaký zástup),tak jsem zvědavá, co mi k tomu řeknou tam.

Držím palce všem maminám, co prožívají stejná muka. :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8504
22.8.15 14:01

@Parisien Já to nechápu…utz ti vyšel dobře, ne??? tak co tě tak straší??? mě vyšlo po 12. týdnu 1:380 s tím, že mi napsali normálně negativní..ponížila mi to ta hodnota papp-a…taky mě to vystresovalo, dělali mi další utz, ten taky vyšel krásně. a to papp-a je prostě k něčemu jinýmu! vůbec ne k downu..když zbytek je ok..mě to teda taky vyděsilo a nabídli mi prenascan, tak jsem si ho nechala udělat (negativní výsledek vím od minulého týdne)…jsem ráda kvůli své psychice. Jo a můj doktor mi ted v 16. týdnu řekl, že moje hodnota 0,31 MOM je dobrá, že by to muselo být hodně nízké /což jsem si myslela, že tohle JE hodně nízké, ale prý ne…). Na downa by zkrátka těch markerů mělo být víc, samotné papp-a na to nestačí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
211
22.8.15 15:11

@Tapeta taky pro svuj klid asi na ten Prenascan pujdu. Kdyby mi byvali rekli jen, ze to je negativni a nepitvali nejaky hodnoty, tak udelaji lip. Mne totiz rekl, ze nizsi papp je jednim z ukazatelu DS, proto tak plasim.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8504
22.8.15 15:18

@Parisien no však to je, ale ne samotné…vždycky je směrodatný utz. Pokud by třeba nebyla nosní kůstka a k tomu nízké papp-a nebo špatně vyšlo šíjové projasnění a k tomu nízké papp-a. To nízké papp-a může být k dalším jiným věcem (nadcházející těhotenská cukrovka - té se třeba u mě celkem bojím, špatná funkce placenty, ale taky prostě shoda náhod při odběru - oslabený organismus virózou nebo někomu se prostě dělá málo)…jako teď dělám chytrou, protože jsem si o tom asi milardu věcí načetla pozjištovala a prokonzultovala, ale doufám, že ti to pomuže. Já u prvního těhu žáídné hodnoty neznala a bylo mi líp. Ale je fakt že to vědomí negativního prensacanu mi pomohlo..možná by nebyl uplně potřeba, ale já jsem si to v hlavě probrala tak, že se svou schízou bych to pak do konce těhotenství řešila, takže takhle mě to uspokojilo a já nebudu dalších x měsíců nervovat prcka svými nervy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí