jak na únavu

10652
15.8.09 20:16

jak na únavu

zdravím holky,
asi už se to tu probíralo, bohužel jsem to v posledních diskuzích nenašla.
neměly by jste prosím nějakou tzv.babskou radu na to jak zatočit s únavou?Jsem v 8tt,na to že je mi špatně od žaludku jsem si tak nějak už zvykla ale tak neustálá únava mě ubíjí :( odpočívám co to je ale třeba po 8hod v práci (sedím u pc)nejsem schopná udělat nic jiného jak jsem unavená.Bude to třeba s únavou časem lepší?
předem děkuji za odpovědi :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1762
15.8.09 20:30

Neboj, lepší to rozhodně bude. Myslím, že je to jako s nevolností. Nejhorší jsou první tři měsíce, pak je to zase horší na konci kvůli velkému bříšku.
Já jsem taky vždycky přišla z práce a šla spát.
Tak vydrž, bude líp,
 Halka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10652
15.8.09 20:33

děkuji za útěchu snad to bude brzy :) připadám si teď jak pořádný lenoch :( ikdyž je mi jasné že na to mám tak trochu právo i tak se cítím každý den jak kdybych složila vagon uhlí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2681
15.8.09 20:35

Neboj, skončí to. Nebo aspoň většině. U mě únava byla taky děsná, taky jsem u PC usínala už ráno, skončilo to mezi 12. a 14. týdnem. A naopak od 5. měsíce jsem byla nabitá energií. Prostě odpočívej, jak můžeš, já jsem si na tom začátku vybrala pár sicků v práci a třeba jsem párkrát ve středu zůstala doma. Nebo půlden dovolený. Někde jsem četla, že nevolnost je známka zdravého těhotenství :lol: Vydrž!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10652
15.8.09 20:46

to Emanka:
jee tak to jestli nevolnost je znakem zdravého těhotenství tak já ho mám ale 100% zdravé :)).Děkuji za útěchu docela se na to období těšim až se to trochu utiší,teď je to síla :(.V práci to zatim ještě nechci moc říkat,takže tě těžký předstírat že jsem o.k když moc nejsem :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50725
15.8.09 23:56

Neboj, ono to časem přejde :lol: Já jsem neměla příznaky v podstatě žádné, ale unavená jsem byla fest…

Jednou jsem v práci málem usnula - a to jsem prosím seděla ve studovně, kde normálně bývají lidi… Tak nějak jsem nad něčím přemýšlela u PC nebo něco četla nebo co, položila jsem si na stole bradu na předloktí, na vteřinu přivřela oči a úplně jsem začala cítit, jak se propadám… To by byla ostuda :lol: :lol: :lol:

Co ale s tím nevím - snaž se odpočívat, co to jen půjde, dobíjej energii, klidně si dej čokoládu nebo tak a vyčkávej než to poleví… Když budou mít podezření, tak vždycky můžeš říct, že soused začal hrát po nocích na trubku nebo tak něco :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
436
16.8.09 05:39

Pavlo:
S tou unavou je to az unavne… Taky jsem ji pohlcena. Ale drive nebo pozdeji to prejde. Ted si urcite uzivej odpocinku, lenoseni a spanku. Pak nas ty nase „mimi“ nenechaji zamhourit ani oko :)

Emanka:
Kde jsi vycetla, ze nevolnost je znamka zdraveho tehotenstvi? Takze, kdyz zena v tehotenstvi nepocituje nevolnosti, nezvraci atd., tak je jeji tehotenstvi nezdrave :?:

Angua:
Taky otazecka na tebe. Jak je to s tou cokoladou? V tehotenstvi se naprosto nedoporucuje. Nebo?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5255
16.8.09 08:54

A počkej jak budeš unavená potom,já teď například kojím tak 5-6 za noc,od 4 už se skoro nespí,přes den spí malá po 20 minutách,syn už vůbec,no padám za vlast už v 8 večer a domácnost vázne :lol: Ale určitě za to ty prťata stojí 8)
Jinak v těhotenství mě to přešlo koncem I.trimestru,pak zase byl špatný ten poslední měsíc a pomáhala mi aspoň trošku fakt hodně pít.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50725
16.8.09 10:32

Beatita - tak s tou čokoládou jsem to naštěstí nikde neslyšela :lol: A proč se to nedoporučuje? Já jsem snědla čokoládových tyčinek a čokolád kvanta a neprojevilo se to podle mě nikde…
Já jsem ze začátku hrozně řešila, co teda se má jíst, co se nemá, ze začátku jsem to žrala, tak jsem chtěla být opctivá - pak jsem zjistila, že bych se z toho musela zbláznit. Takže jediné co jsem zrušila (asi tak na 99,5 %) byl kofein a alkohol. Jedla jsem i plísňové sýry, játrovku, čínské polévky… Jako samo toho nesežrat vagón, ale když jsem měla chuť, tak jsem si dala…
Hlavně nečti knihu od Petra Fořta, něco o výživě těhotných a dětí nebo jak - je to strašný protimluv a tento pán třeba těhotným nedoporučuje v podstatě vše kromě pasterizovaného kozího mléka a čisté vody. Jo a pár druhů zeleniny ti zůstane :lol: :lol: :lol:

Jo a špatně mi nebylo ani trošku, těhu problémy jsem neměla taky žádné a jak se tak dívám na toho mrňouse vedle sebe, asi to zdravé těhotenství bylo… :wink: Já myslím, že toto si říkají maminky, které problijou první 3 měsíce komplet, aby se aspoň trochu uchlácholily - akorát tím pak zas stresujou ty, co jim nic není :wink: :roll: :lol:

Davmi - já sem třeba při kojení nebyla a nejsem v žádném případě tak unavená jak v prvním trimestru, to byla hrůza :lol: Ale zas nemám to starší dítko, to bude tím… :lol: No, vlastně, možná kdybych ještě teď chodila do práce a neproseděla celý den s kočárkem před barákem, tak by se to dalo srovnat :lol: :lol: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50725
16.8.09 10:33

Oprava - jak si to tak po sobě čtu, tak se musím malinko opravit - čokoládové produkty se samozřejmě trochu projevily - na mojí váze :lol: :lol: :lol: To vidím jako jediný důvod, proč se s tím trochu krotit :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2681
16.8.09 12:33

Beatito, např. tady se to píše http://www.mojedite.cz/…e_detail.php?…

a určitě na spoustě jiných míst, ale to už si najdi sama.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50725
16.8.09 12:47

Tak to by mě zajímalo, jak by američtí vědci vysvětlili, že mém okolí bylo v těhotenství špatně tak 1 % žen a všechny mají zdravé všechny děti, pokud vím, tak bez nějakých mezipotratů.

Možná nám tu přidávají něco do vody :lol: :lol: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15674
16.8.09 12:49

Já myslím, že z prohlášení typu nevolnost v těhotenství je známkou toho, že je miminko v pořádku, ještě nevyplývá, že pokud špatně nastávající mamince není, něco se děje.

Můj případ je takový, že při prvním těhotenství mi nic nebylo - žádné nevolnosti, téměř žádná únava, žádné větší funění do schodů apod, byla jsem v pohodě prakticky až do porodu. Narodila se mi zdravá (a dnes už tříletá) Anežka. Při druhém těhotenství mi bylo zle dva měsíce, je pravda, že jsem nezvracela, ale možná kdybych to pustila ven, bylo by mi líp. Těhotenství skončilo zamlklým potratem po 13tt. Při současném třetím těhotenství je mi zle už třetí měsíc (jsem v 15tt a stále to nevypadá, že by to mělo skončit) a pevně doufám, že bude mít šťastný konec.

A co se týká únavy, tak tu pociťuju teď celkem fest, ale je to tím, že mám tříletou dceru, co je od malička nespavec a stačí jí ke spaní rozhodně míň hodin spánku než mě. Nejvíc unavená a nevyspalá jsem byla prvních 8 měsíců po jejím narození, kdy spala pouze 4 hodiny v noci a přes den v kuse už jen sotva 20 minut, kojila jsem po dvou hodinách ve dne i v noci. Teď tu únavu ještě celkem zvládám, i když párkrát už jsem přes den usnula (na rozdíl od dcery).

Pavlo, ale věřím, že líp určitě bude :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15674
16.8.09 13:10
Angua píše:
Tak to by mě zajímalo, jak by američtí vědci vysvětlili, že mém okolí bylo v těhotenství špatně tak 1 % žen a všechny mají zdravé všechny děti, pokud vím, tak bez nějakých mezipotratů.Možná nám tu přidávají něco do vody :lol: :lol: :lol:

Na příští těhu se stěhuju do Vsetína :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50725
16.8.09 13:51
hkac píše:
Angua píše:
Tak to by mě zajímalo, jak by američtí vědci vysvětlili, že mém okolí bylo v těhotenství špatně tak 1 % žen a všechny mají zdravé všechny děti, pokud vím, tak bez nějakých mezipotratů.Možná nám tu přidávají něco do vody :lol: :lol: :lol:
Na příští těhu se stěhuju do Vsetína :wink:

Jasné, budem se těšít :lol: :lol: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí