Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Emanka!
Precetla jsem si ten clanek nekolikrat a velmi pozorne. Ano, pisou, ze nevolnosti v tehu jsou dobrym znamenim, ale take pisou uplne na konci clanku, ze vyjimky potvrzuji pravidlo a je to definitivne individualni.
Hkac!
Preju ti moc stesticka at ti to dobre dopadne ![]()
Angua!
Cokolada obsahuje kofein, stejne jako kava, kokakola a nektere caje…
Alkohol a kofein se v tehotenstvi nedoporucuje, takze do skupiny patri i cokolada. Takze jsi podvadela
I kdyz jak rikas, ty jsi jen nabrala nejake to kilco a jinak bylo vse v poho. Kazdy si ve finale jede svou hru.
Holky nechcete se přidat, tu s tou únavou bojujem všechny ale za sebe můžu říct že bude líp…
Beatita, Angua, holky, co blbnete? Co se do mě opíráte? Vy z mého příspěvku čtete, že si myslím, že když ti není blbě, tak nečekáš zdravé dítě? To snad ne. V tom článku je napsáno, že v těhotenství stoupá hcg a to je důvodem nevolností atd. Já se snažím zakladatelku povzbudit, že nevolnosti mají vlastně dobrý základ a vy se do mě pustíte. Já myslím, že zakladatelka sama není hloupá a jistě ví, že nevolnosti obvykle trvají ty 3 měsíce, jen prostě potřebuje povzbudit a o to jsem se snažila.
Ježiš, Emanko, nikdo se to tě neopírá, přece
Já komentuju to tvrzení, ne tebe… Podle mě to vyplývá z logiky věci - když řekneš, že nevolnosti znamenají, že je všecko v pořádku, říkáš tím zároveň, že kdo nemá nevolnosti, tak to mít v pořádku nemusí. A to třeba mě, když jsem byla těhotná štvalo, protože mi špatně nebylo a všude jsem četla, jak se tady tou s prominutím debilní větou nevolné těhule navzájem uklidňují. Páč mě to (i přesto, že vím, že je to blbost) nahlodávalo a lehce znervózňovalo - což určitě není potřeba…
Kromě toho zakladatelka se ptá na únavu ne na nevolnosti, takže nevím, jestli ji tím moc povzbudíš
![]()
Beatita - aha, ale tam ho zas tak moc nebude nebo jo? Nám na kurzu nutriční terapeutka i říkala, že si můžem dát jedno kafe denně, s tím že kafe je třeba presso. Jestli pijem Neco, tak toho si máme pít (v uvozovkách) kolik chceme, že to snad ani kafe není
No, stejně jsem pila bez kofeinu…
Emanko!
Ja se do tebe urcite neopiram. Jednoduse tady vsechny prispivame do DISKUSNIHO FORA, nasima zkusenostma a nezkusenostma. Jedna druhou se snazi povzbudit, poradit atd. Kazdy na teto planete mame jine nazory, zvyky nebo nabozenstvi. Nekdo muze i nesouhlasit a nebo souhlasit, tak i tak se otevre diskusni tema na cokoli. Nekdo slysel to, druhy ono, nekomu to bylo k necemu, jinemu na nic. Reagovala jsem na to co jsi napsala, protoze mi to pripada jako nesmysl. Kazdy organismus reaguje jinak. Ale hlavne kazdy jedinec po precteni nejakeho takoveho clanku si z toho vezme co se mu hodi, co se mu libi a sam se v nem zosobni. Jako cteni horoskopu. Nekdo je ve znameni Ryb a je takovy a makovy, jasne ze se v tom kazdy najde nase mysl pracuje neuveritelnym zpusobem.
Takze nevolnosti v tehu jsou individualni, unava a vsechny mozne jine priznaky take. Nikdo nejsme stejny.
Ja jsem po IUI a neznam nikoho, kdo by rekl, ze zakrok boli, a ja si myslim, ze je to snad nejhorsi bolest na svete a to jsem jeste nerodila.
Nevolnosti ja osobne mam , unavena jsem take, jen nezvracim. Clanek je dobre napsany, ale nevidim v nem zaverecnou shrnujici vetu „Nevolnosti jsou znamkou zdraveho tehu“ jako moc povzbuzujici. Prave ty, co se tehotne vubec neciti, tak se pozastavi nad timto tvrzenim a dotazuji se, takze je se mnou neco v neporadku. Na jedne strane povzbudis a na druhe vkladas pochyby.
Ale vlastne se vubec nic nedeje, protoze na toto tema jen diskutujeme. Nikdo te nenapada ani nic podobneho, takze bud v pohode a urcite dal pis o svych zkusenostech, ve kterych se definitivne jedna znas uvidi.
Angua!
Papala si cokoladku, popijela si decaf kavicku a mas krasneho dubnackoveho Samika ![]()
Beatita píše:
Angua!
Papala si cokoladku, popijela si decaf kavicku a mas krasneho dubnackoveho Samika
…a taky jedla všechny ostatní „zakázané“ potraviny ![]()
A přeju ti stejně krásné dubňátkové (vychází to tak, že?
) miminko…
jej tady se to teda rozbouřilo ![]()
emanka:děkuji za uklidnění, jasné že nejsem hloupá a dočetla jsem se že nevolnosti trvají tak do 3 měsíce, jen je to mé první těhu tak se snažím vstřebat všechny důležité informace a tak skrytě (což jsi hezky odhalila
) žádám o uklidnění
takže díky
hkac:
o.k beru zpět myslím že si svou únavu budu užívat pže když to tu tak čtu, jak se musíte postarat do toho ještě o druhé dítko tak tedy klobouk dolů
já se musím postarat zatím „jen“ o pejska a i to mě přijde jako moc vysilující momentálně ![]()
davmi:
hmm to máš asi pravdu, snad po porodu to bude lepší
ikdyž se toho docela bojím, pže na to budu sama.Když nepočítám přítele ten mi určo hodně pomůže, ale pořád to bude ten co musí chodit do práce takže se taky nemůže rozdat. myslím třeba rodiče,kteří by občas vypomohli. Bydlí ode mě dost daleko.tak jsem na to zvědavá.
Angua,
tak tak, vychazi mi to na duben
Tak doufam, ze to vse dobre dopadne… Dneskajsem zacala trochu spinit, tak jsem vystrasena. Doktor rikal at odpocivam. Mas nejake zkusenosti se spinenim behem tehu?
Beatita píše:
Angua,
tak tak, vychazi mi to na dubenTak doufam, ze to vse dobre dopadne… Dneskajsem zacala trochu spinit, tak jsem vystrasena. Doktor rikal at odpocivam. Mas nejake zkusenosti se spinenim behem tehu?
špiním v podstatě celé tohle těhotenství, tak doufám že to bude ve čtvrtek v pořádku, ale mě bylo řečeno že je to tím, že se miminko zavrtává do sliznice a když narazí na nějakou žilku tak ta může prasknout a krátce to zašpiní… V minulém těhotenství jsem špinila jen jednou a celá poplašená běžela k doktorovi a ten mi řel, že jsem zhruba v době MS a to je prý ta sliznice ještě víc překrvená a tak může maminka zašpinit.. Snad to u tebe nic nebude
Beatita píše:
Angua,
tak tak, vychazi mi to na dubenTak doufam, ze to vse dobre dopadne… Dneskajsem zacala trochu spinit, tak jsem vystrasena. Doktor rikal at odpocivam. Mas nejake zkusenosti se spinenim behem tehu?
Tak s tím bohužel (nebo asi spíš bohudík?
) žádné zkušenosti nemám… Ale četla jsem, že je to normální - jak píše Lacenka… Šak hlavně hodně odpočívej, tím nic nezkazíš… ![]()
Lacenko!
Moc dik za zkusenost. Uz vidim veci cerne… Doufam, ze bude vse v pohode.
Angua!
Odpocivam a odpocivat budu… A do toho dubnacka to dotahnem ![]()
Můžu se zeptat? Jsme po IVF v cca. 5 týdnu. První 4 týdny jsem si výskala, radovala se, že mi nic není a doufala, že to tak zůstan ale ouvej. Nezůstalo. Zvracím kudy chodím, min. 3× denně, nepomáíhaj zázvorový čaje ani těhu lízátka, po práci únavou padám..... Jsou nějaký triky jak na to? Když si představim, že to bude trvat ještě tak 2 měsíce, mi hrůzou vstávaj vlasy na hlavě
Ale na mimi se beztak těšíme