Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@Aneťák89 doporucuji udelat triply aufelat z toho integrovany test, drzim pesti ![]()
Ahoj, také bych tě chtěla uklidnit
Já měla PAPP-A 0,28 MoM, screening negativní - hodnoty už přesně nevím, Down myslím 1:3000. Nikdo mě nijak extra nesledoval, ani na genetice jsem nebyla. Ve 40+1 se mi narodil chlapeček, vážil 3840 g a je naprosto zdravý
Lékařka mi říkala, že některé ženy mají prostě PAPP-A nízké a nemusí to nic znamenat. Já jsem teď podruhé těhotná a PAPP-A vyšlo 0,83 MoM, tak nevím, čím to bylo prve způsobeno.
@March7 u druhé dcery jsem měla hodnotu PAPP-A nějak 0,27, taky mě strašili vším možným, nakonec to byla nedostatečná funkce placenty, dcera se narodila v 38+5 s 2,5kg, ale první dcera měla v 39+0 2,8kg a tam PAPP-A bylo v pořádku a já jsem taky hodně drobná…
Holky, děkuji vám moc za uklidnění a ochotu se podělit s informacemi ![]()
Mela jsem velmi nizke papp-a i hcg, celkove byl screening hranicni, ale jen kvuli te krvi, UZ v poradku. Na amnio jsem nesla a mam zdraveho chlapecka. Co zkusit neinvazivni test prenascan? Mit tehdy tu moznost, nevahala bych. Za ty penize ti ten klid stoji. Hodne stesti.
@Aneťák89 Pokud ti udelaji integrovany screening a budou triple porovnavat s prvotrimestralnim screeningem, nebala bych se toho. Ja byla odeslana na amniocentezu, ale odmitla jsem ji a nakonec na doporuceni jedne z prednich ceskych fetalnich lekarek podstoupila „jen“ odber krve - dna plodu z krve matky a pak jsem byla podrobne vysetrena v 18.a 20.tydnu. Pani doktorka se strasne pohorsovala nad tim, ze mi hodnoti vSledek primarne jen z biochemie. Ale ja mela vsechno tak nejak v norme, ale hranicni…A jak jsem jiz osala, doktorka pak udelala pro zajimavost integrovany screening a ten vysel negativni…
Ahoj, pamatuju si, jak jsem googlila zběsile taky kvůli Papp-a, měla jsem ho jen 0,19 Mom. Taky mě hnali na genetiku, na amniocentézu. Rozhodla jsem se počkat na 2.screening a na triple testy. Triply byly negativní, podle screeningu vše naprosto v pořádku. Malý se narodil v termínu, byl trochu menší (3030g, 49 cm), ale prý je to tím, že nejsme nikdo z rodičů obři. No a je naprosto zdravý, má 20 měsíců a předahnal ve vzrůstu všechny děti v okolí v jeho věku ![]()
@Atomovka3 Děkuji mockrát, strašně jsi mě potěšila, netušíš, jak moc ![]()
Když si tak uvědomuju, každá, která měla nízké PAPP-A, tady porodila chlapce? Nebo je to jen pocit? ![]()
@March7 píše:
@Atomovka3 Děkuji mockrát, strašně jsi mě potěšila, netušíš, jak mocKdyž si tak uvědomuju, každá, která měla nízké PAPP-A, tady porodila chlapce? Nebo je to jen pocit?
nene, já mám holčičku ![]()
@Lind002 jé, tak fajn
Už jsem si říkala, že takhle zlobit s PAPP-A umí jen kluci
Tak uvidíme, co za človíčka čekáme my… ![]()
@Lind002 jj, myslím pozitivně, taky díky tobě a holkám, co mi napsaly, ještě jednou moc díky ![]()
@March7 to je důležité myslet pozitivně, já jsem stresařka, uklidnila jsem se jakž takž vlastně až po velkém utz v 18. a pak ještě 20.tt
Navíc u tebe mi ta hodnota ani tak nízká nepřijde… teď jsem schválně koukla zpětně do těch papírů, tak jsem neměla 0,27 ale dokonce jen 0,242
A dcera v pořádku, sice je pořád taková drobnější, ale my (rodiče) taky nejsme obři, já sama 162cm/48kg (za netěhotna
)