Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ondra má asi od tří měsíců spacák, obyčejný bavlněný bez rukávů, jen přes ramínka, v něm spí v overálku s dlouhým rukávem. I na chalupě, kde je fakt zima. Ručičky má jako led, ale za krkem i na bříšku je krásně teploučký, takže myslím, že zima mu není.
Botičky jsme jako nechodící měli capáčky, myslím že od g-mini, stály asi 150,– Kč (ale to už si napamatuju, kecala bych). Píšeš, že ho občas vyndáš z kočárku a ťapete spolu - to jako že on chodí po chodníku? Nebo že ho nosíte a on kouká? Protože jestli ťape prcek, tak bych holt investovala a koupila pořádné botky, my na prvních pár občasných krůčků měli tyhle:, , stály myslím do 500,– Kč.
Těhotenskou průkazku si v porodnici nechali, jen mi z ní vyndali fotky z ultrazvuku.
ahoj
ad TP - sestra rodila v roce 2003 a prukazku ji vratili. ja v roce 2006 a 2009 a nikdy mi ji nevratili. u prvniho jsem si ji ofotila a fotky se nam pak nejak zahadne ztratili , u druheho jsem nastoupila do nemocnice necekane a zustala tam az do porodu takze to bylo bez sance. nejak mi to neni prano ![]()
ad spaci pytel - videla jsem loni velky zatepleny s odepinatelnymi rukavy v C&A a jeden takovy mame z mmb pouzivany taky znacky C&A , takze tam bycch se podivala. a obcas ma tchibo hodne teple sp. pytle
ad botky - mame capacky znacky Nolen , mela jsem i na prvniho syna a spokojenost
. jen na leto jsem mu koupila sandalky v Renu, zrovna meli nejakou slevu , tak vysli asi na 400kc a v Deichmanu jsi koukala na Elefanten tak na ten nekoukej a koukni na nejaky to jejich Bobbi … ty jsou daleko levnejsi. nebo pak KCS znacka Peddy taky levne nebo Bata. do kocarku kdyz jeste po venku nechodi urcite staci bohate
Ahoj,
Cenu už nevím, ale byla jsem mile překvapena, čekala jsem vyšší.
Od té doby boty kupujeme jenom tam. (i když ceny už šly nahoru
)
Betty03 píše:
- teplé spací pytle dělá Tchibo, jsou teda jako na ramena, ale dáš teplou mikinku a je to v pohodě. Naše děti spí pod peřinkou, sice se občas odkopou a máme docela chladno, ale jsou zvyklí a nemocní minimálně.
2)holky měly capáčky zn. Nolen, což je česká zn., šijí je z kůže, jsou výborné, že se nesmekají a nedeformují nožičku, protože dokud dítě nechodí, bačkůrka se nedoporučuje, až když převládá chůze nad lezením. podívej se na www.capacky.cz tuším
- průkazka se myslím nevrací, je součástí porodopisu, alespoŇ v Chrudimi. Já si ji taky okopírovala, tedy už mám 2 do sbírky.
já myslela bačkůrky ale jsou to spíš otevřené botičky kotníčkové a pevné,tuším od santé
Ahoj,
mohla bych nabídnout kousek, který byste možná využili. Velikost 74/80, celková délka od ramene 75 cm, šířka 39cm. Barva světle fialková v kmbinaci s modrou, rukávy modré, zn. Sweet-baby. Po dvou dětech, ale funkčně naprosto v pořádku, zapínání pohodlné - oboustranný zip na PD. Využití buďto jako slabší fusak či teplejší spací pytel.
Nabídnu za poštovné + 10,–, v případě zájmu bez problémů nafotím, Čarba
bumbika, ťapeme tak, že ho dám na zem a s přidržováním jde sám, kdybych měla kšíry, tak by asi taky ťapkal sám.
Jinak Vám všem děkuji za rady, takže po botičkách i pytlích se poohlédnu a případnou druhou TP si také včas okopíruju.