Par dotazu od prvorodicky :)

Napsat příspěvek
Velikost písma:
99
2.2.22 23:56
@Anonymní píše:
Holky díky za všechny reakce. Opět googlim a zjistila jsem novinku - ona se vymackava po porodu nějaká krev? A revize? 8o 8o 8o

Jee, to je fakt jak z hororu ty popisy 😁 prohmatají ti břicho po porodu, poté dostaneš taková “těžítka” na břicho a pomáhá ot děloze se zavinout.. takové informace já se před porodem ani nedočetla a dokonce mě ani nezaskočily i porodu… není to nic nepříjemného, nic bolestivého.. opravdu, negoogli, přeji příjemný porod :kytka: a hlavně zdravé mimi

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3.2.22 21:56

@Dendule1 mně nic na břicho teda nedávali :lol: 8o :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
99
3.2.22 23:09

@Sedmikráskakrásná joo, také jsem slyšela že se to nedává všude, asi jak která porodnice.. :) :) :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
5.2.22 08:57

Včera jsem byla na kontrole v porodnici a zrovna tam přivezli dvě rodičky. No modlila jsem se ať je nevidím v nějaké křeči, nebo ať tam někdo zrovna nerodí a nekrici. Já si vždycky říkám, ze každá je větší hrdinka než jsem já a když to takhle strašně boli ji, tak co tam asi budu dělat já :lol: naštěstí dobrý a nikdo nekricel :)

Porodní asistentka rikala, ze od nastrihu už hodně opouští, ze drive ho dělaly, kdxz měly obavu, ze to jinak nepujde a ze teď už to spis nechávají prasknout, prý se to ve finále lépe hojí a poranění je menší, navíc rikala ze rodička často vypada, ze to každou chvíli musí rupnout a ve finále se to nestane, ale kdyby strihaly tak ma zbytečně poranění. A prý to neovlivnim, ze sice mohu dělat masaze, ale ze to je spis pro dobrý pocit. Je třeba i proti aniballu, ze není přirozeně toto dělat a ze si ještě způsobím sama zranění anebo větší obavu, ze to nepujde.

Ptala jsem se ji i na homeopatika, zda brát, tak prý pokud nic neberu a nemám homeopata, tak by do toho spis nesla a ze mohu něčemu i uškodit. A kdxz už tak prý po porodu.

Já si porad neumím představit, ze tam dole ma projít hlava dítěte 8o jednou jsem měla velmi obdareneho partnera a proste to fakt nebylo vůbec příjemný a to ho fakt nemel jak dětskou hlavičku :lol: A teď si navíc prijdu snad ještě užší, asi jak je to dole takový trochu otekly. No, nechápu to, ale hádám ze příroda to nejak vymyslela :lol:

Bohužel se bojím, ze mě ovládne strach a cele to zkomplikuje. Sice mám svou porodní asistentku, skvělou porodnici, partner je klidas a bude u mě, nemám žádný větší problémy (jen jsem fakt drobnější), těhotenství až na nevolnosti v pohodě, miminko by mělo mít 3kg a mama porodila jak nic, pokud je to jen trosku “genetický”. Ale moje mama má práh bolesti úplně jinde a je můj opak. Ta je schopna přijít po operaci domu po svých a studovat jak to zašili. Já bych omdlela jen kdyby to vyprávěla :zed: Jsem extrémně citlivá na poranění kůže, takže kdyby došlo na císaře tak se na tu jizvu nemuzu podívat :oops:

• Citovat
  • Upravit
2068
5.2.22 09:05

Ahoj, tvé obavy jsou úplně přirozené, prošla jsme si tím úplně každá a každá ve výsledku porodit dokázala, tak to zvládneš i ty.
Ta bolest je natolik specifická, že se ani popsat a přirovnat k něčemu nejde. Podle mě ani nezáleží na tom, zda jsi nebo nejsi vůči bolesti odolná, ale o tom, že v tom samotném procesu- porodu uděláš maximum. Věř mi. Rodíme my, ženy, protože k tomu jsme uzpůsobené, i proto, abychom tu bolest zvládly. Říkej si třeba, že ta bolest je důležitá k tomu, aby ti pomohla dostat miminko na svět. Další věc - hooodně a dobře dýchat. Každá jsme jiná, ale já se během toho dostala nějak dovnitř sebe a poslouchala své tělo.
Dělala jsem přípravu aniballem, masírovala hráz, pila maliník…a porod skončil CS. Jediné co se nedá naplánovat, je porod, bohužel.
Každopádně důvěřuj svému tělu, sama sobě a bude to dobré, neboj :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13874
5.2.22 09:48
@Anonymní píše:
Včera jsem byla na kontrole v porodnici a zrovna tam přivezli dvě rodičky. No modlila jsem se ať je nevidím v nějaké křeči, nebo ať tam někdo zrovna nerodí a nekrici. Já si vždycky říkám, ze každá je větší hrdinka než jsem já a když to takhle strašně boli ji, tak co tam asi budu dělat já :lol: naštěstí dobrý a nikdo nekricel :)

Porodní asistentka rikala, ze od nastrihu už hodně opouští, ze drive ho dělaly, kdxz měly obavu, ze to jinak nepujde a ze teď už to spis nechávají prasknout, prý se to ve finále lépe hojí a poranění je menší, navíc rikala ze rodička často vypada, ze to každou chvíli musí rupnout a ve finále se to nestane, ale kdyby strihaly tak ma zbytečně poranění. A prý to neovlivnim, ze sice mohu dělat masaze, ale ze to je spis pro dobrý pocit. Je třeba i proti aniballu, ze není přirozeně toto dělat a ze si ještě způsobím sama zranění anebo větší obavu, ze to nepujde.

Ptala jsem se ji i na homeopatika, zda brát, tak prý pokud nic neberu a nemám homeopata, tak by do toho spis nesla a ze mohu něčemu i uškodit. A kdxz už tak prý po porodu.

Já si porad neumím představit, ze tam dole ma projít hlava dítěte 8o jednou jsem měla velmi obdareneho partnera a proste to fakt nebylo vůbec příjemný a to ho fakt nemel jak dětskou hlavičku :lol: A teď si navíc prijdu snad ještě užší, asi jak je to dole takový trochu otekly. No, nechápu to, ale hádám ze příroda to nejak vymyslela :lol:

Bohužel se bojím, ze mě ovládne strach a cele to zkomplikuje. Sice mám svou porodní asistentku, skvělou porodnici, partner je klidas a bude u mě, nemám žádný větší problémy (jen jsem fakt drobnější), těhotenství až na nevolnosti v pohodě, miminko by mělo mít 3kg a mama porodila jak nic, pokud je to jen trosku “genetický”. Ale moje mama má práh bolesti úplně jinde a je můj opak. Ta je schopna přijít po operaci domu po svých a studovat jak to zašili. Já bych omdlela jen kdyby to vyprávěla :zed: Jsem extrémně citlivá na poranění kůže, takže kdyby došlo na císaře tak se na tu jizvu nemuzu podívat :oops:

Netrap se tím. Vážně. A to kriceni u porodu bývá na konci když už. Já se hrozne bála, ze budu křičet, no a taky ze jo, ale tam už mi to trapný nepřišlo - to už je dávno za hranici studu. :D Ale křičela jsem ke tlaceni, nebylo to úplně od bolesti.

Ad aniball, asi každá PA má svůj názor. Mě se po porodu ptala asistentka, jestli jsem s nim necvicila, ze to bylo znát ze jsem věděla co dělat :nevim: ale musíš uvážit co té více uklidní - ze zjistíš jak tlačit, byť třeba na malinkem obvodu, nebo té bude trápit, ze se nedostaneš na vysoká čísla :nevim:

A nějak porodíš. Já se bála a pak během rozbehleho porodu mě fakt ani nenapadlo řešit nervy. Bude to dobré. :hug: Soustred Se na miminko.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
5.2.22 21:55

Já se zapřísáhla, že křičet nebudu ani vydávat žádné zvuky u porodu, ale tam to ani jinak nakonec nejde, to tělo automaticky ovládá svaly jaké zrovna chce a asi jsou na to dost zvyklí, vyloženě jsem teda nekřičela spíš skuhrala a to mi sice vadilo v tu chvíli ale nešlo to zastavit :lol: a teď mám rodit ještě před přítelem tak mám obavy že jednak uvidí všechno co ze mě leze nejen dítě ale i dost nechutný věci, krev a vše co k porodu neřeším, ale třeba klystýr mi nedali a doteď nevím co to je a pak mě uslyší jak se trápím, ale už jsem mu to slíbila :mrgreen: :lol: Ale vážně, zajímalo by mě. U minulého porodu jsem se ptala porodní asistentky jestli jako není blbý že ze mě asi půjde i něco jiného, že v sobě nezdržím když se mi chce na velkou a jedna mi řekla že je to normální u porodu a nemám se tím trápit a pak ji vystřídala jiná, já už v úplných křečích a ta mi řekla ať si jdu na záchod a přece jim tam nebudu to.. 8o takže holky, zvládly jste tlačit a u toho chodit na wc? Já bych tehdá vůbec nevstala 8o

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
5.2.22 21:57

Mám z toho dost noční můry i tento porod co mě také brzy čeká 8o

• Citovat
  • Upravit
4070
5.2.22 22:02

Tak tomu neříkejte křičení, ale zvučení. Hrdlo otevřené při dlouhém táhlém áááá pomáhá k otevírání hrdla děložního. Úplně nejlepší je se tomu prostě poddat, předat kontrolu vlastnímu tělu a nechat ho, ať dělá, co umí. Pak si nějakých drobností okolo člověk ani nevšimne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
413
6.2.22 12:54
@Anonymní píše:
Já se zapřísáhla, že křičet nebudu ani vydávat žádné zvuky u porodu, ale tam to ani jinak nakonec nejde, to tělo automaticky ovládá svaly jaké zrovna chce a asi jsou na to dost zvyklí, vyloženě jsem teda nekřičela spíš skuhrala a to mi sice vadilo v tu chvíli ale nešlo to zastavit :lol: a teď mám rodit ještě před přítelem tak mám obavy že jednak uvidí všechno co ze mě leze nejen dítě ale i dost nechutný věci, krev a vše co k porodu neřeším, ale třeba klystýr mi nedali a doteď nevím co to je a pak mě uslyší jak se trápím, ale už jsem mu to slíbila :mrgreen: :lol: Ale vážně, zajímalo by mě. U minulého porodu jsem se ptala porodní asistentky jestli jako není blbý že ze mě asi půjde i něco jiného, že v sobě nezdržím když se mi chce na velkou a jedna mi řekla že je to normální u porodu a nemám se tím trápit a pak ji vystřídala jiná, já už v úplných křečích a ta mi řekla ať si jdu na záchod a přece jim tam nebudu to.. 8o takže holky, zvládly jste tlačit a u toho chodit na wc? Já bych tehdá vůbec nevstala 8o

Al
Ahoj, doporucuju pustit si tenhle podcast a i dalsi od nich. Jinak ta druha asistentka byla teda pekna krava

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12878
6.2.22 20:30
@Lily-of-the-valley píše:
Netrap se tím. Vážně. A to kriceni u porodu bývá na konci když už. Já se hrozne bála, ze budu křičet, no a taky ze jo, ale tam už mi to trapný nepřišlo - to už je dávno za hranici studu. :D Ale křičela jsem ke tlaceni, nebylo to úplně od bolesti.

Ad aniball, asi každá PA má svůj názor. Mě se po porodu ptala asistentka, jestli jsem s nim necvicila, ze to bylo znát ze jsem věděla co dělat :nevim: ale musíš uvážit co té více uklidní - ze zjistíš jak tlačit, byť třeba na malinkem obvodu, nebo té bude trápit, ze se nedostaneš na vysoká čísla :nevim:

A nějak porodíš. Já se bála a pak během rozbehleho porodu mě fakt ani nenapadlo řešit nervy. Bude to dobré. :hug: Soustred Se na miminko.

Mně dvě moje známé, od doby, kdy mám trochu břicho, pořad opakují jak HLAVNĚ nesmím u porodu křičet, jinak prý dostanu strašně vynadáno (rodily ve stejné porodnici co budu já), že se to prý v žádném případě nesmí kvůli tlačení 8o

Nemá tady někdo k tomu co říct, já z toho mám snad větší nervy než že samotné bolesti (jako jak to mám dát bez pípnutí? A nadávat si nechat fakt nechci :roll: ).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13874
6.2.22 20:45

@Liberalissima klid, to je podle mého strašlivá blbost. Možná schytaly blbou asistentku leda. Ale já po porodu chodila odsavat na sesternu, ta sousedila se sály. A POKAZDY tam nějaká maminka křičela 8) to je proste takova vnitřní záležitost, pořad té to bolí a pak už KONEČNĚ opravdu rodis a je to úplně jiný stav mysli i těla. A některá u toho potřebuje dodat i vokální stránku, pomáhá si tím.

Jinak tenkrát mě uklidňovala příbuzná, ze ona u tlaceni nechápala, proč by měla zvucit (jak tu už hezky zaznělo). Ze se pohrouzila do sebe a vydávat jakýkoliv zvuk ji přišlo úplně mimo. Takže fakt každá má to své. A co jsem tak slyšela tak kolikrát se liší i porod od porodu u stejné matky. To nejde pak zastavit. Já bych ten zvuk vydávala i s roubikem, fakt by mě nějaká ženská nezastavila :D

Jo a pokud umíte anglicky, na YouTube je krásná série s Emmou Willis, reportérka co pomáhá porodnim asistentkam v UK. Ty porody tam jsou fakt super ukázány a je vidět jak to každá žena prožívá jinak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
6.2.22 20:49

Za sebe musim říct, ze nějaké porody na YouTube vypadají velmi “klidně” a uklidnilo mě to. Myslím teď to tlaceni. Já si rikala, jak ty ženy křičí bolestí a ze to tedy musí byt fakt masakr, ze asi cítí jak se cele trhají a kdesi cosi. Ale asi je to fakt jen pomoc k tomu tlaceni. Nicméně hodně jich má spis zaťatý zuby a proste tlačí jak na wc. A vesměs mi nepřišly nijak zoufale a ze by je to bolelo, spis je to fuška asi :nevim:

• Citovat
  • Upravit
12878
6.2.22 20:53

@Lily-of-the-valley já právě vím, že se rozhodně zvukově projevovat budu, jsem na to zvyklá totiž už roky - měla jsem po traumatu problém cvičit, jakkoli pracovat s tělem, a pomohli mi naučit se dýchat a „zvučit“ právě, kdybych měla být zticha, tak se jednak asi udusím a druhak budu komplet zablokovaná a budou to že mě muset vystříhat :lol: Fakt mě s tímhle konkrétně dost vynervovaly. S kosmickou bolestí nějak počítám, netěším se, ale větší nervy fakt mám z nějakého okřikování, nedej bože nadávek/křičení (opět to je spojené s tím traumatem).

No, v úterý mám mít nějakou seznamovací schůzku s PA (zaplatili jsme nehorázné peníze, abych aspoň mohla mít jednu stálou, a ne „náhodnou“), tak se jí zeptám :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
6.2.22 20:54

@Liberalissima s kosmickou bolestí :lol: 8o 8o

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat