Par dotazu od prvorodicky :)

Napsat příspěvek
Velikost písma:
12878
6.2.22 21:00
@Anonymní píše:
@Liberalissima s kosmickou bolestí :lol: 8o 8o

Větší superlativ holt neznám :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13874
6.2.22 21:03

@Liberalissima děláš moc dobře, stejně jako zakladatelka. Vlastní PA, se kterou souznite, vám pomůže nejvíc. :potlesk: A určitě ti to osvětlí.

@Anonymní píše:
@Liberalissima s kosmickou bolestí :lol: 8o 8o

Jak dlouho mas do porodu? Já se ho taky furt moc bála, ale tak týden do termínu jsem toho měla tak plný zuby a syn už se do mě nemohl poradně vejít, ze jsem se vlastně začala těšit. Nakonec mi to stejně vyvolavali, což byl můj osobní největší bubák, ale proste v jednu chvíli dojdeš asi ke smíření. Proste ven musí 8)

A k tomu pocitu. Ta příbuzná mi říkala, ze to bylo úplně extaticke, fakt to pro ni byl příjemný pocit. Ten můj boban měl přes čtyři kila a pro mě tam fakt nastala chvíle, kdy jsem tvrdila, ze to nepůjde. Angličani tomu říkají “ring of fire” :D znáš když jsme is jako děti dělali na zápěstí ohýnek? To není přímo bolest, ale pálí to. Hele a pak je dítě venku a všechno je fuč. A jo, par dni me bolely všechny svaly, je to dřina. Ale fakt to za to stojí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
413
6.2.22 21:05
@Liberalissima píše:
Mně dvě moje známé, od doby, kdy mám trochu břicho, pořad opakují jak HLAVNĚ nesmím u porodu křičet, jinak prý dostanu strašně vynadáno (rodily ve stejné porodnici co budu já), že se to prý v žádném případě nesmí kvůli tlačení 8oNemá tady někdo k tomu co říct, já z toho mám snad větší nervy než že samotné bolesti (jako jak to mám dát bez pípnutí? A nadávat si nechat fakt nechci :roll: ).

Poslechni si taky ten podcast ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
6.2.22 21:12
@Lily-of-the-valley píše:
@Liberalissima děláš moc dobře, stejně jako zakladatelka. Vlastní PA, se kterou souznite, vám pomůže nejvíc. :potlesk: A určitě ti to osvětlí.

Jak dlouho mas do porodu? Já se ho taky furt moc bála, ale tak týden do termínu jsem toho měla tak plný zuby a syn už se do mě nemohl poradně vejít, ze jsem se vlastně začala těšit. Nakonec mi to stejně vyvolavali, což byl můj osobní největší bubák, ale proste v jednu chvíli dojdeš asi ke smíření. Proste ven musí 8)

A k tomu pocitu. Ta příbuzná mi říkala, ze to bylo úplně extaticke, fakt to pro ni byl příjemný pocit. Ten můj boban měl přes čtyři kila a pro mě tam fakt nastala chvíle, kdy jsem tvrdila, ze to nepůjde. Angličani tomu říkají “ring of fire” :D znáš když jsme is jako děti dělali na zápěstí ohýnek? To není přímo bolest, ale pálí to. Hele a pak je dítě venku a všechno je fuč. A jo, par dni me bolely všechny svaly, je to dřina. Ale fakt to za to stojí.

Jsem 38+0, takže do termínu 2 týdny, přijít to muže třeba dnes :) a jsem taky už vyrizena, špatně spím, občas mě vsecjno boli atd. Dneska jsem si zrovna rikala, ať se už klidně narodi, že to nejak preziju. Takže za 2 týdny asi budu v dost podobném stavu :) přenášet bych taky nechtěla a vyvolávání se taky bojím, ale snad k němu nedojde, uvidíme :)

Ano ohýnek znám :lol: já jsem asi podle mě nejcitlivejsi na “řezavou” bolest. To mi hodně vadí. Otevřené rány apod. Když jsem šla na vysekávání osmiček, doktor se smál, ja se proste rozbrecela už ve dverich. Měla jsem neuvěřitelný strach. Ve finále jsem o tom vůbec nevěděla a hojení kromě velmi mírné bolesti první noc úplně ok. Na druhou jsem šla už vysmátá.

• Citovat
  • Upravit
13874
6.2.22 21:28
@Anonymní píše:
Jsem 38+0, takže do termínu 2 týdny, přijít to muže třeba dnes :) a jsem taky už vyrizena, špatně spím, občas mě vsecjno boli atd. Dneska jsem si zrovna rikala, ať se už klidně narodi, že to nejak preziju. Takže za 2 týdny asi budu v dost podobném stavu :) přenášet bych taky nechtěla a vyvolávání se taky bojím, ale snad k němu nedojde, uvidíme :)Ano ohýnek znám :lol: já jsem asi podle mě nejcitlivejsi na “řezavou” bolest. To mi hodně vadí. Otevřené rány apod. Když jsem šla na vysekávání osmiček, doktor se smál, ja se proste rozbrecela už ve dverich. Měla jsem neuvěřitelný strach. Ve finále jsem o tom vůbec nevěděla a hojení kromě velmi mírné bolesti první noc úplně ok. Na druhou jsem šla už vysmátá.

No vidíš to, prcek tě bude ještě chvíli napínat a první stahy uvitas. Mas někdy bolesti u menstruace? Začátek byl u mě dost podobný. To je takova tupá bolest.

Ještě jsem někde četla takovou poučku. Mas okolo sebe nějakou úplnou nánu-matku? Tak i ona to zvládla. Zvládneš to taky :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
6.2.22 21:37

@Lily-of-the-valley :lol: no občas si rikam, ze když to daji 15ti lety trubky, tak já taky!:)

Menstruační bolesti jsem měla vždycky hodně mírný, spis jen takový tlak, ale žádný drama

• Citovat
  • Upravit
12878
6.2.22 21:54

.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
99
7.2.22 11:34

Křičení a dýchání při porodu

Já taky křičela než jsme začali rodit, protože to prostě bolelo, nikdo u mě nebyl a byla jsem na celé hekárně sama, a i kdyby ne, tak co? Na moje třetí zakřičení přiběhla sestra a světe div se, zjistila že tlačíme :D :kytka: a co se dýchání týče, dýchala jsem jak pes, to mi zakázali že se mi bude motat hlava, ať prý dýchám pomalu (nejenom, že to nešlo, ale další porodní bába mi řekla ať dýchám zase jako pes, protože k miminku se při pomalém dýchání nedostává dostatek kyslíku).. takže co bába, to něco jiného😃 vyprdni se na to, dýchej tak jak ti je příjemné a řvi si taky jak chceš.. pokud ti to pomůže, proč ne :hug: nejdůležitější je tlačení a u toho už budeš mít doktorku, ta ti pomůže :hug: :hug: :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
7.2.22 12:24

Holky a co ten muž u porodu? Tlačili jste i stolici a nebylo to „blbé“ já mám noční můru asi největší z toho že muž uvidí toto :zed: :oops:

• Citovat
  • Upravit
99
7.2.22 12:27
@Anonymní píše:
Holky a co ten muž u porodu? Tlačili jste i stolici a nebylo to „blbé“ já mám noční můru asi největší z toho že muž uvidí toto :zed: :oops:

Toho se bát nemusíš, já teda měla klystýr takže já kakala před porodem, tak 8×🤣 🤣 🤣 jinak si z toho nic nedělej, pro ně to není nic neobvyklého, pokud vyjde bobík, vezmou, vyhodí, rodí se dál a nic se nestalo.. muž je sice u porodu ale stojí ti vedle tvé hlavy a dolu ti nevidí, a ani kolikrát vidět nechce, takže je s tebou nahoře a podporuje tě tam :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
99
7.2.22 12:30
@Anonymní píše:
Holky a co ten muž u porodu? Tlačili jste i stolici a nebylo to „blbé“ já mám noční můru asi největší z toho že muž uvidí toto :zed: :oops:

Bojíš se věcí, které tě v tom nejlepším pravděpodobně ani zajímat nebudou.. já taky všude poslouchala jak při porodu řvou jenom romky a že si dělá ta ženská ostudu.. myslíš si že mě to před porodem v těch bolestech zajímalo? Řvala jsem jak tur a díky za to, protože bych jinak porodila na hekárně😀

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13874
7.2.22 13:04
@Anonymní píše:

Měla jsem klistyr. Ale i kdyby něco slo ven, fakt by mě to bylo jedno :D

Před porodem jsem nesnesla před chlapem cokoliv, ani curat. Teď je mi to fakt jedno :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
7.2.22 13:43

@Lily-of-the-valley no já četla že vzít chlapa k porodu je riziko kvůli přitažlivosti po porodu, tak mám i z toho strach

• Citovat
  • Upravit
13874
7.2.22 14:31
@Anonymní píše:
@Lily-of-the-valley no já četla že vzít chlapa k porodu je riziko kvůli přitažlivosti po porodu, tak mám i z toho strach

Upřímně chlap, kterého tohle položí, za mě není chlap. A to říkám z pozice, kdy mi ten můj řekl, ze jestli někdy bude druhé, tak u porodu už být nechce :D myslím, ze si to musíš dobře promyslet. U nás vzhledem ke covidu nepřipadalo v úvahu, aby se mnou byl někdo jiný, ale jinak bych i premyslela nad dulou.

Ale realisticky. Každý vi, ze ty díry jsou blízko a ze budeš tlačit, takže co? Když půjde i něco navíc tak to přeci musí pochopit. Čeká ho par let utirani malých hovinek :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
7.2.22 15:09

@Lily-of-the-valley takže ho to nějak odradilo i od tebe? Já mám právě strašný strach co se týče tohoto, ale chce být u porodu :think:

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí

Babylove Prsní vložky

• (2.4) + 40 recenzí

PureLan 100