Par dotazu od prvorodicky :)

Anonymní
28.1.22 22:03

Par dotazu od prvorodicky :)

Ahoj holky,

Za 3 týdny mám termín a začíná to být náročný. Jako prvorodicka jsem ze všeho vykulena a bojím se. Mám na vás par dotazu:

1. začaly mě bolet bedra a v noci i břicho (ne podbrisek). Občas mi tam asi mala trochu zaryje na děložní čípek, ale výjimečně. Začala jsem taky častěji chodit na velkou (ale je to 1× denně, predtim třeba 3 dny nic). A nemám moc chuť k jídlu a ani nic moc nesnim. Jsou to známky blížícího se porodu anebo to klidně muže přijít až za ty 3-4 týdny?
  1. do kdy jste braly magnesium? Gyn mi řekl ať denně 2 beru a ze az v porodnici mi řeknou, kdy ho vysadit.
  1. jsem lajdák a ač jsem se na vše chystala, ve finále piju malinik tak obden, denně si dam 2-3 datle a lnene seminko jsem ještě nekoupila. Masaz nedělám ale s partnerem spolu spime (teda pronikne do mě jen malinko, víc se bojím), ale beru ze je to jako masaz :) Mám z nastrihu hodně ale fakt hodně velký strach, mám ještě zamakat a tohle vše zintenzivnit? Aniball mi nejde a jen mě to vystresovalo, ze nedokážu porodit. Porodní asistentka mi řekla ať ho nepoužívám, ze si ještě způsobím poranění a ze porod je úplně jiný proces a nemá smysl se stresovat, ze toto nejde.
  1. jak se uklidnit? Když mě nic neboli tak jsem v klidu a rikam si ze to zvládnu. Včera mě chytla bolest břicha a beder a totálně mě to rozhodilo, protože je mi jasný ze to bylo asi 1 % toho co přijde. Mám brat třeba bachovky? Já nikdy žádnou bolest nezazila a bojím se, ze s tím neumím pracovat - co je ms bolest neznám, úrazy žádný, maximálně tak trhani osmiček, o čemž jsem ani nevěděla…
  1. bojím se ze malou nevytlacim, měla jsem náročný těhotenství, hodně hubla a jsem proste slabá. Mala má prý 2,5 a ze víc jak 2,8 nemám očekávat. Mám takový malinký břicho a ja sama jsem dost drobná. Co když proste tu sílu mít nebudu? Bojím se aby se ji něco nestalo, když nedokážu tlačit.

To je zatím asi vše :mrgreen:
Prominte za anonym, ale chodí sem 2 známé a trochu se za své dotazy stydim.

:kytka:
  • Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
723
28.1.22 22:15

1. Řekla bych, že spíš problémy 3.trim., ale porod to nijak nenaznačuje.
2. Gynekoložka mi řekl, ať vysadím 35tt.
3. Někomu maliník pomáhá, někomu ne. Totéž semínko apod. Mně to hlavně dávalo i psychickou podporu, že pro to něco dělám. Ta psychika je u toho vůbec nejdůležitější.
4. Na to nijak neporadím. Ono se to chce u těch kontrakcí právě uvolnit, aby to bylo snesitelnější… mně na to pomáhalo mluvit s manželem třeba o počasí :lol:
5. Hlavně se nestresuj…to stejně neovlivníš. Nejvíc tomu pomůžeš právě klidem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2006
28.1.22 22:19

Ahoj, kliiiid, vše zvládneš.
1. Spíš ti dítě tlačí na žaludek, než že by to byla známka porodu.
2. Poslechni doktora.
3. Sex není jako masáž, navíc čeho se bojíš? Muž může pronikat normálně. Pokud se bojíš nástřihu, kup si olejíček a masíruj!
4. Ber to tak, že to prostě zvládneš, nic jiného ti nezbyde :) A až to přijde pomůžou ti hormony a adrenalin.
5. Tak cvič. Vytlačit ani ne 3kg miminko by nemělo být snad tak hrozné. Já měla o dost větší a taky to šlo, tak neboj.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Dlouhá punčoška
28.1.22 22:22

Klid, zapomeň na body 1.-5.
Jsi šikovná a zvládneš porodit jako nic.
Miliony ženských před Tebou to dobře
zvládly a Ty to taky dáš. Když na Tebe příjde úzkost soustřeď se na dýchání - dej si pár dechů, klidný nádech - klidný výdech. Pěkně se okysličiš a uleví se Ti.
To víš, že malou vytlačíš.
Když to nepůjde, něco Ti trošku v nemocnici dají. A ani bolest není tak hrozná, nenechají Tě trápit, neboj.

Všechno dobře dopadne, uvidíš.
Držím palce🙋‍♀️

• Citovat
  • Upravit
4085
28.1.22 22:22

Působíš hrozně vystresovaně, zkus se trochu uklidnit a pozitivně naladit. Čti si nějaké hezké porodní příběhy, najdi si nějaká videa. Rozmazluj se a věř svému tělu a miminku, že to spolu zvládnete. Pokud porod probíhá přirozeně, ideálně bez velkých zásahů zvenčí, tak není potřeba ani nástřih ani řízené tlačení. Případné natržení se ve většině případů hojí lépe (a toho, že k němu dojde, si nejspíš vůbec nevšimneš) a tělo tlačí samo. Zkus se tomu odevzdat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1113
28.1.22 22:30

1. Může to být to i to. Ale ve 3. trimestru to je podle mě běžný stav.
2. Dříve se vysazoval někdy kolem snad už 34tt? teď myslím že bylo vyvráceno že by hořčík brzdil kontrakce a pokud je třeba bere se do konce
3. Tohle je asi individuální. Někdo bere všechno a nepomůže, někdo zase třeba jednu věc a má porod v klidu a nedá teda na to potom dopustit. Já jsem upřímně nejedla ani nepila nic. (Ani v jednom těhotenství) Aniball jsem nepoužívala. (Taky ani v jednom těhotenství) 1. porod - 2900g, atypická rotace tady by mi nepomohlo nejspíš nic, bylo to jako rodit mimino které má 5,5kg, nástřih. 2. porod (pár dní zpět) 3600g a úplná pohoda. U nástřihu po prvním porodu jsem si hned sedala, chodila jsem normálně, hormony a euforie z toho malého štěstí udělalo své, důležité je si to nastavit v hlavě.
4. U kontrakcí pomáhá prodýchávat do břicha. Pokud to ještě není na tlačení a hrozilo by poranění (to by ti měli při porodu říct jestli už tlačit nebo ne) tak dýchat jako pejsek po procházce aby to nenutilo tlačit. Pár dní zpět u porodu vyzkoušeno - funguje to opravdu. Musíš to prostě vydržet, netrvá to do nekonečna, ta bolest za to stojí - opravdu.
5. Buď v pohodě, prostě si říkej že to dobře dopadne, vše bude ok, za chvilku budete 3 a bude to krásné. Neřeš jestli to bude nebo nebude bolet. Až budeš mít prcka u sebe okamžitě na všechno zapomeneš, nemá smysl se stresovat. Pokud bude problém s ty nebudeš moct tlačit tak se neboj, jsou tam od toho porodní asistentky a lékaři, oni tě v tom nenechají. Zasáhnou kdyby něco. Doporučuji najít porodnici která je svolná k porodním plánům, která má dobré recenze a nejsou na ni stížnosti že by například zbytečně urychlovali porod, zbytečně dělali císaře atd…

Neboj, zvládneš to jako všechny ostatní ženy. Za celou dobu co je lidstvo se nikdy nestalo že by miminko uvízlo v děloze a ven se nedostalo. :D

Hodně sil a štěstí. :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
329
28.1.22 22:35
@Anonymní píše:
Ahoj holky,

Za 3 týdny mám termín a začíná to být náročný. Jako prvorodicka jsem ze všeho vykulena a bojím se. Mám na vás par dotazu:

1. začaly mě bolet bedra a v noci i břicho (ne podbrisek). Občas mi tam asi mala trochu zaryje na děložní čípek, ale výjimečně. Začala jsem taky častěji chodit na velkou (ale je to 1× denně, predtim třeba 3 dny nic). A nemám moc chuť k jídlu a ani nic moc nesnim. Jsou to známky blížícího se porodu anebo to klidně muže přijít až za ty 3-4 týdny?
  1. do kdy jste braly magnesium? Gyn mi řekl ať denně 2 beru a ze az v porodnici mi řeknou, kdy ho vysadit.
  1. jsem lajdák a ač jsem se na vše chystala, ve finále piju malinik tak obden, denně si dam 2-3 datle a lnene seminko jsem ještě nekoupila. Masaz nedělám ale s partnerem spolu spime (teda pronikne do mě jen malinko, víc se bojím), ale beru ze je to jako masaz :) Mám z nastrihu hodně ale fakt hodně velký strach, mám ještě zamakat a tohle vše zintenzivnit? Aniball mi nejde a jen mě to vystresovalo, ze nedokážu porodit. Porodní asistentka mi řekla ať ho nepoužívám, ze si ještě způsobím poranění a ze porod je úplně jiný proces a nemá smysl se stresovat, ze toto nejde.
  1. jak se uklidnit? Když mě nic neboli tak jsem v klidu a rikam si ze to zvládnu. Včera mě chytla bolest břicha a beder a totálně mě to rozhodilo, protože je mi jasný ze to bylo asi 1 % toho co přijde. Mám brat třeba bachovky? Já nikdy žádnou bolest nezazila a bojím se, ze s tím neumím pracovat - co je ms bolest neznám, úrazy žádný, maximálně tak trhani osmiček, o čemž jsem ani nevěděla…
  1. bojím se ze malou nevytlacim, měla jsem náročný těhotenství, hodně hubla a jsem proste slabá. Mala má prý 2,5 a ze víc jak 2,8 nemám očekávat. Mám takový malinký břicho a ja sama jsem dost drobná. Co když proste tu sílu mít nebudu? Bojím se aby se ji něco nestalo, když nedokážu tlačit.

To je zatím asi vše :mrgreen:
Prominte za anonym, ale chodí sem 2 známé a trochu se za své dotazy stydim.

:kytka:

Ahoj, za mě co můžu poradit, určitě masáž hráze a pojídání lněných snímek a to vše každý den. Sex jsme měli i v den porodu, který trval 1,5h.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2006
28.1.22 22:42
@Marthi píše:
Ahoj, za mě co můžu poradit, určitě masáž hráze a pojídání lněných snímek a to vše každý den. Sex jsme měli i v den porodu, který trval 1,5h.

Ten sex nebo porod trval 1,5 hodiny? :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13883
28.1.22 22:53

Ahoj, bude to proste takové, jaké to má být. Já se třeba mohla pretrhnout, abych udělala vše a zabránila nastrihu. No a nevyšlo to :nevim: ale taky se nic hrozného nestalo. :hug:

Každý porod jednou skončí. A ne každou nesnesitelně bolí. Tak se uklidni a zkus si ty poslední dny o samotě užit. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
28.1.22 23:03

Holky dekuji vám moc, povzbudily jste mě, protože strach mám velký a samozřejmě vůbec nepomohlo čtení příběhů ať už zde nebo kdekoliv jinde (trhani orgánu za živa, chuť zemřít apod).

Já mám problém že jsem obrovský stresař a nedavam nemocnice (a na domácí porod si rozhodne netroufam, miminko a jeho zdraví je priorita). Nicméně mám svou porodní asistentku a je úžasná, prostředí porodnice i cely jejich přístup taky, takze toto jsem snad zvolila fajn. Zbytek je už o mne a o mým strachu z bolesti a selhání. Když vám řeknu ze se stipu do prstu, když dostávám injekci, nebo odvracim hlavu když mi berou krev, tak vám bude jasný jaká jsem to hrdinka :?

Snažím se si říkat, ze na net píšou spis ženy co měly horší porod (klidně díky personálu) anebo rady dramatizuji, ale - je toho tolik, ze už jim spis věřím, ze jsou to uplna jatka :zed: Moje mama nás s bráchou porodila jako nic, prý to nic není, trvalo to 4h a měli jsme taky do 3kg. Jenže moje mama je schopna si sama sešít ruku za ziva :lol:

• Citovat
  • Upravit
4085
28.1.22 23:12
@Anonymní píše:
Holky dekuji vám moc, povzbudily jste mě, protože strach mám velký a samozřejmě vůbec nepomohlo čtení příběhů ať už zde nebo kdekoliv jinde (trhani orgánu za živa, chuť zemřít apod).

Já mám problém že jsem obrovský stresař a nedavam nemocnice (a na domácí porod si rozhodne netroufam, miminko a jeho zdraví je priorita). Nicméně mám svou porodní asistentku a je úžasná, prostředí porodnice i cely jejich přístup taky, takze toto jsem snad zvolila fajn. Zbytek je už o mne a o mým strachu z bolesti a selhání. Když vám řeknu ze se stipu do prstu, když dostávám injekci, nebo odvracim hlavu když mi berou krev, tak vám bude jasný jaká jsem to hrdinka :?

Snažím se si říkat, ze na net píšou spis ženy co měly horší porod (klidně díky personálu) anebo rady dramatizuji, ale - je toho tolik, ze už jim spis věřím, ze jsou to uplna jatka :zed: Moje mama nás s bráchou porodila jako nic, prý to nic není, trvalo to 4h a měli jsme taky do 3kg. Jenže moje mama je schopna si sama sešít ruku za ziva :lol:

Vlastní porodní asistentka je skvělá, probíráš s ní své strachy? Na netu najdeš i mnoho hezkých příběhů, to jen špatně hledáš. Já si třeba před porodem četla zde https://www.pribehyproivanu.eu/
Já celé dětství a dospívání poslouchala hloupé řeči, jak chci jako porodit, když vůbec nezvládám bolest. U odběru krve také musím koukat jinam, do ruky se štípu u zubaře, kde už ve dveřích hlásím, že potřebuju umrtvení. Dlouho jsem si ani nemohla představit, že budu někdy těhotná, neb já přece nezvládnu porod. No a zvládla jsem, dokonce třikrát, a na druhý a třetí jsem se vyloženě těšila. Asi nejvíc mi pomohla kniha Zdravé těhotenství, přirozený porod od Ingeborg Stadelmann.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
99
29.1.22 00:17
@Anonymní píše:

Snažím se si říkat, ze na net píšou spis ženy co měly horší porod (klidně díky personálu) anebo rady dramatizuji, ale - je toho tolik, ze už jim spis věřím, ze jsou to uplna jatka :zed: Moje mama nás s bráchou porodila jako nic, prý to nic není, trvalo to 4h a měli jsme taky do 3kg. Jenže moje mama je schopna si sama sešít ruku za ziva :lol:

Zlatíčko, každý porod je jiný, ano, bolí to.. ale nikdo ti neřekne jak, protože to každého bolí jinak.. já se třeba taky bála jehel, brečela jsem v ordinacích, v těhotenství mě to docela přešlo protože mě opichovali tolikrát, že už jsem si zvykla.. a u porodu? Tam tě ty jehly ani zajímat nebudou, budeš se soustředit hlavně na to abys dobře dýchala a snášela lépe kontrakce.. určitě to zvládneš, jak už psali ženy nahoře, ta bolest za to miminko stojí.. věř mi že neni nic víc, než to, že porodíš, okamžitě ti přestanou všechny bolesti a máš na sobě to malý škvrně a můžete se poznávat.. to je odměna za ten celý porod. Přeji ti zdravé miminko a co nejméně starostí a bolestí, držím palečky :kytka: :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13883
29.1.22 08:11
@Anonymní píše:

On porod muže být drsný, ale ty jsi na nej moc dobře připravena, s vlastní asistentkou to půjde určitě velmi dobře. Nejdůležitější je totiž, aby ses cítila v pohodě.

Jinak já mám třeba zvláštní vnímání bolesti - spoustu veci zvládnu a prekousnu, na druhou stranu u odebirani krve a občas i u zubaře omdlivam :D ja se třeba toho bála. Abych jim tam sebou někde nesvihla. Ale u toho rozeni se pak dostaneš do takovýho rauše, ze na tyhle veci ani nemyslíš. Plus navíc je více způsobu, jak si od bolesti pomoct. Já si pak vyprosila epidural a díky němu a té hodince, kdy jsem si mohla odpočinout, jsem nakonec měla na samotný porod dost sil. :)

A jak už tu zaznělo. V momentě, kdy ti to stvoření, které jsi do té doby znala jen na dotek, daji na bricho. To je fakt úžasný, za to to stojí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35765
29.1.22 08:21

Hlavně klid. Jo, je to porod, bolí to hodně, bez toho to nejde. Když to nebudeš zvládat tak si nech dát epidural. Měla jsem ho u dvou porodu ze tří a jsem za to ráda.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
329
29.1.22 08:32

@Micilin
Porod! :palec: :D Sorry, blbě jsem to napsala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí

Babylove Prsní vložky

• (2.4) + 40 recenzí