Pár otázek k tekutinám
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
Některý děcka lezou dozadu, to je normální.
Náš kluk se prvně posadil až skoro v roce a chodil přesně týden nato. Takže najednou docela skok ve vývoji.
S kartáčkem ti poradí v lékárně, čistit zoubky můžeš zatím bez pasty, hlavně aby měl malej od mala návyk, že se mají čistit. Jinak pasty se dává velikosti hrášku. Mě doktorka řekla, že stačí jen ťuknout štětiny kartáčku do pasty, množství asi jako malíček malýho na ruce.
Jinak jídlo mu nenuť, zkus mu dát jen lžičenku zeleniny smíchanou s něčím a nech ho dojíst něčím jiným a postupně přidávej, nebo střídej lžičku brokolice se lžičkou mrkve. Prostě najdi si způsob, kterej bude prckovi vyhovovat.
Jo - u nás se hodně jedla pohanka a jáhly. Docela jsem se divila, ale když mu to chutnalo… ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
No já se ptala moji zubařky a ta mi malého nevezme… Prý už má dost lidí a mimina nebere…
Ale děkuju všem.
Zkouším mu dávat zeleninu aspoň lžičku denně ale ani tu mi nesní… A můžu mu do přesnídavky namačkát piškot? Někde jsem četla že až od půl roku…
Zatím mu dávám jen půl přesnídavky nevím kdy mu zkusit dat víc, v toho nepoznám jestli mu stačí nebo ne, poslední dobou má ohromnou legraci z plivaní jídla…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymka sisi Zkusila bych mu davat dokud on nebude chtit, myslim tu presnidavku a piskoty klidne davat muzes ja davala treba jen pulku nebo jeden cely.. ![]()
Malyho kdyz jsem krmila lzickou, presnidavku nebo jidlo, tak jsem mu davala dokud on nechtel, daval mi vzdy najevo ze nechce, takze jsem to na nem poznala. A bud snedl celou presnidavku nebo jen pul.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymka sisi K zubaři jsme holky vzali kolem roku, od té doby 2× ročně. Čistíme od prvního zubu, buď můžeš použít čistý kapesník nebo koupit prstový kartáček. Zubní pastu (podle zubařky) až když ji umí vyplivnout.
K těm příkrmům, můžeš začít čím chceš, jenom se doporučuje nezačínat ovocem, protože je sladké a dítě prý pak může odmítat zeleninu, ale znáná začala ovocem a v pohodě. S mrkví pozor, docela dost staví. Jinak další zeleninu přidávat vždycky po pár dnech, pokud by měl nějakou alergickou reakci, ať víš z čeho.
Se znaménkem neporadím, to se zeptej doktorky, ale je fakt, že naší malé se objevila pigmentová skvrna pár dní po porodu.
K těm piškotům - dávají se od půl roku kvůli lepku, ale podle nových studií se má lepek dávat dřív, prý je lepší, když se tělo setká s potenciálním alergenem co nejdřív ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit