Pár otázek k příkrmům

jancic
5.4.11 19:47

Pár otázek k příkrmům

Mám pár otázek k příkrmům. Malému je 8,5 měsíce, začli jsme v 7. měsíci. Zatím má dopolední sváču, oběd, odpolední sváču. Dnes by měl poprvé dostat kaši.
1. dopoledne dávám ovoce, jediné co mi jí, je hruška a hroznové víno, jinak musím vše kupovat :roll: . Jablko nejí, jen v přesnídávce. Nemáte někdo typ, jak ho naučit jíst domácí?
2. To samé obědy. Co doma uvařim, většinou nejí, nebo tedy musím ho spíš nutit, kupované má v sobě hned. Přitom převážně vařim a pak vyhazuju. Pokud nechce moje, dám mu kupované, není to chyba? Měla bych ho nechat o hladu (o hladu je relativní, protože kojim)? Má teta porodní bába mi tvrdí, že pokud nechce jídlo, nic mu nemám dávat, ani dokojovat. Co si o tom myslíte?
3. Nemáte někdo recept na dobrou masozeleninovou polévku?
4. Dokojujete hned po jídle, nebo až si dítě řekne?
5. Existuje jiná kaše než rýžová od nestlé, která nemá cukry (jako všem i mě - dělá hrudky)
6. Dáváte kaši před koupáním (jakou dobu) nebo po koupání (za jako dlouho potom kojíte, dáváte UM)?

Všem moc moc díky :kytka:

Příspěvek upraven 05.04.11 v 20:04

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
27305
5.4.11 20:03

ahojky,
1. doteď dávám kupované přesnídávky, kupuju buď 100% nebo babylove z DM, je tam jen ovoce, příp. rýže. Z čerstvého sní jen namačkaný banán, vše ostatní ochutná a plivne. Neřeším, myslím, že ty 100% ovocné jsou kvalitní.
2. Mně domácí teda jedl, ale trik bývá třeba uvařit a smíchat dvě třetiny skleničky s třetinou domácího a postupně ubírat sklenku a přidávat domácí. Ne vždy se zadaří a dost dětí dává přednost skleničkám. Ve vašem věku bych opět neřešila a v klidu dávala skleničky, nenechala o hladu jen kvůli bojkotu domácího, příkrmy jsou potřeba.
3. Já dělala od začátku spíš masozel. kaše. Prostě uvařená zelenina různá, uvařené brambory, uvařené maso, smíchané a umixované na kaši.
4. Dávala jsem asi 10 minut po jídle, když se dostal na objem malé sklínky (cca 120g), už dostal jen vodu.
5. To úplně nevím, ale Hipp není tak sladké jako ostatní kaše, nejvíc sladké jsou Nutrilonky a některé Sunarky.
6. Dávala jsem po koupání, protože po kaši při manipulaci ve vaně blil nebo šíleně škytal. Zapil vodou a šel spát, žádné mléko už neměl. (V době, kdy jsem zavedla kaši, totiž odmítal veškeré UM a kojila jsem jen tři měsíce.)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
jancic
5.4.11 20:10
MaryClementine píše:
ahojky,
1. doteď dávám kupované přesnídávky, kupuju buď 100% nebo babylove z DM, je tam jen ovoce, příp. rýže. Z čerstvého sní jen namačkaný banán, vše ostatní ochutná a plivne. Neřeším, myslím, že ty 100% ovocné jsou kvalitní.
2. Mně domácí teda jedl, ale trik bývá třeba uvařit a smíchat dvě třetiny skleničky s třetinou domácího a postupně ubírat sklenku a přidávat domácí. Ne vždy se zadaří a dost dětí dává přednost skleničkám. Ve vašem věku bych opět neřešila a v klidu dávala skleničky, nenechala o hladu jen kvůli bojkotu domácího, příkrmy jsou potřeba.
3. Já dělala od začátku spíš masozel. kaše. Prostě uvařená zelenina různá, uvařené brambory, uvařené maso, smíchané a umixované na kaši.
4. Dávala jsem asi 10 minut po jídle, když se dostal na objem malé sklínky (cca 120g), už dostal jen vodu.
5. To úplně nevím, ale Hipp není tak sladké jako ostatní kaše, nejvíc sladké jsou Nutrilonky a některé Sunarky.
6. Dávala jsem po koupání, protože po kaši při manipulaci ve vaně blil nebo šíleně škytal. Zapil vodou a šel spát, žádné mléko už neměl. (V době, kdy jsem zavedla kaši, totiž odmítal veškeré UM a kojila jsem jen tři měsíce.)

Určitě jsou kvalitní, kupuju Frutapura, ale „vadí“ mi to :-(((

K té kaši - to šel spát hned poté, co jí zbaštil? Prý se má nechat chvíli vytrávit (prý aspoň 15 min)? S kaší jsme začli dnes, ale nejedl jí, byl moc unavený, tak zkusíme zítra …
Jinak moc díky, říkala jsem si, kdy dokojvat, malou sklenku dost často sní, přesto kojim .. pokud nenakojim fňuká, mám strach, aby neměl hlad (to je asi pořád zažité z dřívějška, kdy většinou řval hlady) … to s malou skleničkou vydržel bez jídla i tři hodiny?

• Citovat
  • Upravit
4515
5.4.11 20:16

1.Dopoledne dávám přesnídávky,kupované.Čerstvé ovoce mi sní jen banán.
2.Domácí baštu mi už týden odmítá takže dávám skleničky.Hlady bych jí nenechala.
3.Polévky nedělám.Prostě jsem uvařila zeleninu,maso,brambor a rozmixovala.
4.Dokojuju až si řekne,někdy je to za 10 minut,někdy za hodinu.
5.Kaši jsme zatim měli jen od Hippu je bez cukru.
6.Kaši dávám před koupáním,když jí dám před spaním tak mi řve.jo a dělám ji řidčí.Jinak vyvádí,asi je pro ní těžká do žaludku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
jancic
5.4.11 20:21
ke č;
MarkyM píše:
2.Domácí baštu mi už týden odmítá takže dávám skleničky.Hlady bych jí nenechala.
6.Kaši dávám před koupáním,když jí dám před spaním tak mi řve.jo a dělám ji řidčí.Jinak vyvádí,asi je pro ní těžká do žaludku.

ke čtyřce :-) - to stále řeším - když jí dojím za hodinu - třeba po dopolední svačině - má jí v deset, tak v jednu - kdy má oběd - nebude mít hlad. Řešíš to, nebo má hlad vždy (zasytí mateřské mléko natolik, aby nebylo děcko vytrávené)?

Příspěvek upraven 05.04.11 v 20:37

• Citovat
  • Upravit
merett
5.4.11 20:33

1. my jsme začínali ovocem trošku povařeným - napřiklad jablíčko+broskev (boruvky, hruška, jahody…) par minut povařit ve vode a rozmixovat, docela mu to chutnalo, čerstve jablicko nechce jeste ted (15m), obcas kousek ožužle a vyplivne
2. s kupovanymi příkrmy je to těžké, co jsem zkoušela vařit já doma tak chutnali jako kupované jedině když jsem je dosladila glukopurem, radila bych co hodly přede mnou, michat a postupně měnit poměr
3. polevky jsem zezačatku nevarila vubec, meli jsme vodu všude a většinou snědl jen to husty, delala jsem masozeleninove kase
4. Moje pediatrička mi doporučovala nedokojovat hned po jidle, že mi malý nebude chtit obědvat a mela pravdu, dali jsme obed, co sned to sned, pokud snedl malo tak treba za hodinu nabidnout znovu obed, pokud i tak malo jedl, za dalsi hodinu teprve nakojit
5.+6. neporadím, malý mi kaše nejí, na noc dávám UM zahuštěné nemléčnou rýžovou kaší (max 2 odm)

• Citovat
  • Upravit
jancic
5.4.11 20:43
merett píše:
1. my jsme začínali ovocem trošku povařeným - napřiklad jablíčko+broskev (boruvky, hruška, jahody…) par minut povařit ve vode a rozmixovat, docela mu to chutnalo, čerstve jablicko nechce jeste ted (15m), obcas kousek ožužle a vyplivne
2. s kupovanymi příkrmy je to těžké, co jsem zkoušela vařit já doma tak chutnali jako kupované jedině když jsem je dosladila glukopurem, radila bych co hodly přede mnou, michat a postupně měnit poměr
3. polevky jsem zezačatku nevarila vubec, meli jsme vodu všude a většinou snědl jen to husty, delala jsem masozeleninove kase
4. Moje pediatrička mi doporučovala nedokojovat hned po jidle, že mi malý nebude chtit obědvat a mela pravdu, dali jsme obed, co sned to sned, pokud snedl malo tak treba za hodinu nabidnout znovu obed, pokud i tak malo jedl, za dalsi hodinu teprve nakojit
5.+6. neporadím, malý mi kaše nejí, na noc dávám UM zahuštěné nemléčnou rýžovou kaší (max 2 odm)

my jsme taky začínali ovocem (na doporučení pediatra), dodnes si myslím, že to byla chyba, ale to už jedno … Jaké máš min intervaly mezi jídlem (jídlo x jídlo, kojení x jídlo …)?

• Citovat
  • Upravit
4515
5.4.11 20:45
jancic píše:
ke č;
MarkyM píše:

ke čtyřce :-) - to stále řeším - když jí dojím za hodinu - třeba po dopolední svačině - má jí v deset, tak v jednu - kdy má oběd - nebude mít hlad. Řešíš to, nebo má hlad vždy (zasytí mateřské mléko natolik, aby nebylo děcko vytrávené)?

Příspěvek upraven 05.04.11 v 20:37

No jak kdy.Teď už se třeba snažim jí dorazit čajem když mi sní celou skleničku 120g.
Př. :když nakojim v 11 tak v jednu už chce zas baštit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4232
5.4.11 20:49

Kaše bez cukru se daj sehnat ve zdravý výživě, ale jsou nemléčný. Značka Nominal, mají několik druhů. Já večer kaše nedávám, míchám jí je do přesnídávek. Zítra chci zkusit udělat přesnídávku domácí, tak jsem zvědavá. Mně taky ze začátku jedla jenom skleničkový jídlo, ale teď už se to začíná přiklánět na stranu domácího. Prostě jsem různě míchala domácí a skleničky. Nejlepší je kupovat od Sunárku ty jednodruhový a postupně k ni přidávat třeba cuketu, dýni, řepu atd. a míchat to mezi sebou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12667
5.4.11 20:50

My sme zacinali s normalnou stravou a zvykol si na nu, sklenicky ochutnal az pozdejsie. Mozno to je chyba, ze si ho naucila na presnidavky, neviem kazde mimi je ine…
Ja by som sla na to striktne - bud presnidavku alebo moje, respektive jak tu niekto radil, zmiesat pol na pol a postupne uberat presnidavky - teda striktne myslim, ked nechce moje, tak mu uz presnidavku nedavat. Mozno skus nenakojit potom (ked neje tvoje) a pockaj az do dalsieho jedla, zase mu ponukni tvoje (ne-presnidavku, chapes co myslim :lol: )

Polievky sme nikdy nevarili - vzdy som robila prikrmy tak, ze na pare zeleninu (ked maso, tak uvarit kostky) a zmixovat s trolinku vody (len aby sa to dalo umixovat) aby bola z toho husta kasa, nie voda.

Dokojovala som asi len 2-3 tyzdne, potom uz nie, ani to potom nevyzadoval.

Ryzova nestle mi hrudky nerobi 8-o jak tam nejake su, tak to vidlicka zvladne vyslahat 8-o

Kasu davam pred kupanim, ale aspon 30-40 minut, vacsinou hodinu pred. Po kupani ho nakojim a spinkame :jazyk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
merett
5.4.11 20:51

janic ja to nemyslela jako že jsme začínali ovocem jako prvnim přikrmem, ale když jsme zacali s ovocem na svaciny tak jsem nedavala cerstve syrove ale povarene, da se dobre vymixovat a chutna jak presnidavka

jinak já už dlouho nekojím, ale okolo toho 8mes jsem měla asi takto
snidane 7h - kojeni
svacina 9h-10h - ovoce
obed 12h- masozelenina /popřípadě ve 13h druhy pokud oběd
kojení 14h
svacina 16-17h - (to už nevim jestli jsem davala zase ovoce nebo už zacinali pomalu pecivo a jogurty)
večere 19h - kojení
3× za noc kojení

postupne jsem rano a vecer presla na UM a prestala v noci kojit a pak už nebylo mlicko vubec :nevim:

• Citovat
  • Upravit
4232
5.4.11 20:54

K těm intervalům mezi krmením, tak malá je na UM a bez jídla vydrží maximálně tři hodiny a to je rekord a je fuk, kolik toho třeba při obědě sní, včera snědla podle mně tu 190ml a stejně chtěla o půl druhý jíst. A to jí to jídlo různě dohušťuju, vločkama, jáhlama, rýží a stejně jí to nestačí. Zrovna tak svačiny, přesnídávku jí zahušťuju kaší a stejně má hlad a kdybych to nedělala, tak bude chtít jíst snad po hodině. 8-o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4232
5.4.11 20:56

Meret ale to se má dávat povařený, to ovoce, protože je dost agresivní, tak aby si trávení zvyklo. Chybu jsi neudělala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
merett
5.4.11 20:59

marketaJ dik, ja jen že zakladatelka ma problem že ji mimi ji jen hrušku a hrozno, ja davala varene jablicko jako zaklad kazde ovocne presnidavky a je to hodne podobne kupovane, aby to vyzkousela :-)

• Citovat
  • Upravit
jancic
5.4.11 21:01
merett píše:
janic ja to nemyslela jako že jsme začínali ovocem jako prvnim přikrmem, ale když jsme zacali s ovocem na svaciny tak jsem nedavala cerstve syrove ale povarene, da se dobre vymixovat a chutna jak presnidavka

jinak já už dlouho nekojím, ale okolo toho 8mes jsem měla asi takto
snidane 7h - kojeni
svacina 9h-10h - ovoce
obed 12h- masozelenina /popřípadě ve 13h druhy pokud oběd
kojení 14h
svacina 16-17h - (to už nevim jestli jsem davala zase ovoce nebo už zacinali pomalu pecivo a jogurty)
večere 19h - kojení
3× za noc kojení

postupne jsem rano a vecer presla na UM a prestala v noci kojit a pak už nebylo mlicko vubec :nevim:

Tak to jo (špatně jsem tě pochopila :oops: ), ale - vařený mi více - spíš méně jí - ale srtouhaný (popř. mix vůbec) - má to mnohem výraznější chuť, vařený je jemnější a líp stravitelný …

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1 Good Sleep

• (4.7) + 729 recenzí

2 Pokračovací mléko

• (5) + 213 recenzí

3 batolecí mléko