V čem zamrazit příkrmy?

61
4.4.11 13:39

V čem zamrazit příkrmy?

Ahoj,v cem nejlepe zamrazit pripraveny prikrm,aby se dal rovnou pak i tepelne ohrat? A zamrazuje zvlast zeleninu a maso?A zvlast jednodruhovou zeleninu?Nebo rovnou uvarite mix vc.masa a naporcovane mrazite?Jsem uplny zacatecnik,tak dekuji vsem za prakt4áke sadz.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
xxZuzana
4.4.11 13:43

Já mrazila do malých plastových krabiček, ale i do skla - u toho ale pozor na příliš plné sklenky, můžou prasknout. V úplném začátku jsem uvařené rozmixované maso mrazila v tvořítkách na led - pak jsem vždycky kostičku přihodila do zeleniny. Časem jsem přešla na mix vč.masa.

• Citovat
  • Upravit
10351
4.4.11 13:45

Ahoj, pokud s příkrmama začínáte, je asi nejlepší jednodruhovou zeleninu dát do tvořítek na led. Dítě stejně moc nesní..až sní víc, vyloupneš jednoduše na jednu porci víc kostiček nebo namícháš různé druhy. Až bude jíst normální porci, můžeš zamrazit do plastových pixliček, ty se prodávají všude, o různém objemu, nebo do skleniček od přesnídávky. Nenacpi jí ale úplně, aby nerupla. Někdo dělá mix zeleniny, někdo se piplá s více druhama, aby to nebylo pořád stejný. Ale co ti bude vyhovovat nejvíc poznáš až podle prcka. Maso můžeš do porcí normálně přidat, mně přijde šikovnější ho dát do tvořítek. Nakonec můžeš různě kombinovat, např.do kupované zeleninové skleničky vyloupneš domácí kostičku masa, nebo se prodává sklenička čistě masová, kterou můžeš přidat do domácí zeleniny. Strašná spousta kombinací :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15674
4.4.11 13:54

Ahoj. Já zpočátku mrazila v tvořítkách na led, z toho důvodu, jak už tady holky psaly. Nejdřív jen zeleninu, když jsme začali s masem, tak jsem kupovala skleničky (věřím jim víc než masu kupovanému v Albertu atp, jinou možnost jsem neměla). Později jsem se odvážila vařit doma i maso. Vařím v parním hrnci - do jednoho oddílu dám maso i zeleninu, po uvaření rozmixuju dohromady a mrazila jsem ve skleničkách od příkrmů nebo v plastových Avent pohárku Via. Když jsem sehnala v akci výhodně skleničky s masozelninou, tak jsem k nim jen vařila přílohu. Jak Mája začala jíst větší porce, tak se mi osvědčilo spíš než zamražování vařit obden na dva dny, protože rozmrazování trvalo dýl než ohřívání (nemám mikrovlnku a i když jsme ji měli, tak jsem ji k těmto účelům nepoužívala).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11502
4.4.11 14:07

já mrazila ve skleničkách, tvořítka na led bych musela mít velký, moje dítě bylo a je totiž velkej žrout, takže bych se uloupala. Jako malý byl schopný sníst půl skleničky, potom už celou a teď mi sní celej talíř.

Nejprv se dává zelenina po kusu, jak psaly holky výš, potom se míchaj 2 atd. až se dostaneš na masozeleninu a k tomu přílohu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12154
4.4.11 14:11

Já jsem mrazila do skleniček od přesnídávky, vařila zeleninu zvláš, maso zvlášť, ale dávala jsem si todo skleniček dohromady. Třeba:
velký hrnec zeleniny - uvařit, rozmixovat, přidala jsem vařené maso a rozmixované. Ale zeleninové holé příkrmy jsem si dala taky zvlášť - buď to děti jedly holé nebo uvařila vajíčko a dala do toho zeleninového příkrmu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
PetkaK
4.4.11 14:11

Ahoj, zpočátku jsem to mrazila jednodruhově, ale teď už dělám mix zeleniny nebo ovoce a mrazím.

Nejčastěji v těchto kelínkách od Hamánku http://www.hamanek.cz/…vacinka.html, nebo i ve skle (ale to nesmí být plné). Nebo mám toto http://www.mamanek.cz/…-sassy-misky.

V těch plastových to dávám přímo do vodní lázně, ze skla nejprve rozmrazím, vyklopím do plastové a pak až ohřívám.

• Citovat
  • Upravit
61
6.4.11 01:07

Díky všem za zkušené rady :lol: Doktorka mě doporučila, ať malé (ukonč. 8. měsíc) dělám polévky (a 1× týdně se žloutkem). Uvařím mix.zeleniny akorát to naředím řidší, a když to chci dát zamrazit, tak dáváte ten žloutek rovnou do vařené zeleniny syrový, povařit a pak celé mixovat a zamrazit nebo je lepší zeleninovou polévku zamrazit a pak do rozmrazené porce rozmačkat čerstvě na tvrdo uvařený žloutek? Ještě jeden dotaz (postupem času jich bude určitě více :roll: )-jak to, holky, děláte na cestách (teď nemyslím, nějaké dlouhé cestování, ale prostě běžný den, když člověk potřebuje během dne vyřídit nějaké záležitosti nebo jen tak vyrazit ven atp.-ptám se, proto, že mám pocit, že jen krmíme, to je svačina, oběd, zase svačina, kojení-tak do toho zakomponovat další program mě přijde teď nějak časově náročné, když člověk jenom kojil,mohl nakojit kdy potřeboval bezproblémů kdekoliv, ale teď s těma příkrmama :jazyk: …navíc se blíží jaro a léto a s tím teplé počasí, tak brát obědy a svačiny (dr. říkala, že mám dávat odpoledne jogurt) s sebou moc nevidím, to by člověk musel jenom sleničkovat kupované příkrmy nebo sedět furt doma ?! Jak to děláte vy? No když si to po sobě čtu, tak mám asi dost primitivní dotazy, ale nikdy jsem pro kojence nevařila 8-o , tak člověk dumá nad věcma, nad kterýma nikdy nepřemýšlel, tak děkuji za tipy a rady :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4515
6.4.11 07:12

Na cestách to řešim skleničkama :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
PetkaK
6.4.11 08:54

Hele my třeba chodíme ve středu cvičit a ve čtvrtek plavat a obojí máme přes poledne.

Buďto vezmu s sebou kupovanou skleničku, anebo si vytáhnu něco z mražáku a vezmu to s sebou. Vůbec to neřeším, v MC mají mikrovlnku, takže i to zamražený se nám tam krásně ohřeje.

• Citovat
  • Upravit
10351
6.4.11 10:54
Martinda píše:
Díky všem za zkušené rady :lol: Doktorka mě doporučila, ať malé (ukonč. 8. měsíc) dělám polévky (a 1× týdně se žloutkem). Uvařím mix.zeleniny akorát to naředím řidší, a když to chci dát zamrazit, tak dáváte ten žloutek rovnou do vařené zeleniny syrový, povařit a pak celé mixovat a zamrazit nebo je lepší zeleninovou polévku zamrazit a pak do rozmrazené porce rozmačkat čerstvě na tvrdo uvařený žloutek? Ještě jeden dotaz (postupem času jich bude určitě více :roll: )-jak to, holky, děláte na cestách (teď nemyslím, nějaké dlouhé cestování, ale prostě běžný den, když člověk potřebuje během dne vyřídit nějaké záležitosti nebo jen tak vyrazit ven atp.-ptám se, proto, že mám pocit, že jen krmíme, to je svačina, oběd, zase svačina, kojení-tak do toho zakomponovat další program mě přijde teď nějak časově náročné, když člověk jenom kojil,mohl nakojit kdy potřeboval bezproblémů kdekoliv, ale teď s těma příkrmama :jazyk: …navíc se blíží jaro a léto a s tím teplé počasí, tak brát obědy a svačiny (dr. říkala, že mám dávat odpoledne jogurt) s sebou moc nevidím, to by člověk musel jenom sleničkovat kupované příkrmy nebo sedět furt doma ?! Jak to děláte vy? No když si to po sobě čtu, tak mám asi dost primitivní dotazy, ale nikdy jsem pro kojence nevařila 8-o , tak člověk dumá nad věcma, nad kterýma nikdy nepřemýšlel, tak děkuji za tipy a rady :lol:

Tak tu doktorku neber tak doslova :-) Pokud by se ti hodilo dávat jogurt třeba na snídani, tak to prostě tak udělej, na to se neumírá :wink: Postupem času bude dlabat chleba s něčím a to můžeš připravit doma a vzít ven. Nebo na kousky nakrájené ovoce, zeleninu. Nebo ovocnou sklenku můžeš vzít ven. Mlíko můžeš dát do termosky nebo do termoobalu. Nakonec zjistíš, že můžeš být venku celý den a to jídlo nějak spatláte :wink: Byla by škoda být doma, když je tak pěkně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12154
6.4.11 12:50
zuzouš píše:
Martinda píše:
Díky všem za zkušené rady :lol: Doktorka mě doporučila, ať malé (ukonč. 8. měsíc) dělám polévky (a 1× týdně se žloutkem). Uvařím mix.zeleniny akorát to naředím řidší, a když to chci dát zamrazit, tak dáváte ten žloutek rovnou do vařené zeleniny syrový, povařit a pak celé mixovat a zamrazit nebo je lepší zeleninovou polévku zamrazit a pak do rozmrazené porce rozmačkat čerstvě na tvrdo uvařený žloutek? Ještě jeden dotaz (postupem času jich bude určitě více :roll: )-jak to, holky, děláte na cestách (teď nemyslím, nějaké dlouhé cestování, ale prostě běžný den, když člověk potřebuje během dne vyřídit nějaké záležitosti nebo jen tak vyrazit ven atp.-ptám se, proto, že mám pocit, že jen krmíme, to je svačina, oběd, zase svačina, kojení-tak do toho zakomponovat další program mě přijde teď nějak časově náročné, když člověk jenom kojil,mohl nakojit kdy potřeboval bezproblémů kdekoliv, ale teď s těma příkrmama :jazyk: …navíc se blíží jaro a léto a s tím teplé počasí, tak brát obědy a svačiny (dr. říkala, že mám dávat odpoledne jogurt) s sebou moc nevidím, to by člověk musel jenom sleničkovat kupované příkrmy nebo sedět furt doma ?! Jak to děláte vy? No když si to po sobě čtu, tak mám asi dost primitivní dotazy, ale nikdy jsem pro kojence nevařila 8-o , tak člověk dumá nad věcma, nad kterýma nikdy nepřemýšlel, tak děkuji za tipy a rady :lol:
Tak tu doktorku neber tak doslova :-) Pokud by se ti hodilo dávat jogurt třeba na snídani, tak to prostě tak udělej, na to se neumírá :wink: Postupem času bude dlabat chleba s něčím a to můžeš připravit doma a vzít ven. Nebo na kousky nakrájené ovoce, zeleninu. Nebo ovocnou sklenku můžeš vzít ven. Mlíko můžeš dát do termosky nebo do termoobalu. Nakonec zjistíš, že můžeš být venku celý den a to jídlo nějak spatláte :wink: Byla by škoda být doma, když je tak pěkně.

Přesně, jak píše zuzouš. Neber to doslova přesně, jak ti radí dr. Taky sedět doma jenom kvůli jídlu, že prcek musí v určitou hodinu takové a nebo onaké jídlo? Blbost.
Jen k tomu vajíčku: Já jsem ho vařila zvlášť natvrdo a ten žloutek pak zamíchala do toho zeleninového přírkmu. Ale dá se to i tak, že když třeba vaříš jednu porci pro prcka, můžeš tam rozklepnout to vejce syrové a provařit s tím příkrmem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1 Good Sleep

• (4.7) + 729 recenzí

2 Pokračovací mléko

• (5) + 213 recenzí