Pár roků snažení

109
18.5.12 02:08

Pár roků snažení

Ahojky, vím, že je tady spoustu podobných témat, ale je tam strašně moc reakcí a celé to všechno pročítat se mi nechce :-D Tak snad nebudu sama, kdo novou diskuzi ocení :-)

S přítelem se snažíme třetí rok o mimčo, zatím bez úspěchu. Hlavní problém je ve špatném spermiogramu. Vyšetření bylo 2× a pokaždé blbý výsledek. Gynekolog nám řekl, že spontánně otěhotnět nemůžu. Už tohle pořádně zamávalo s psychikou. Začali jsme teda uvažovat o návštěvě CARu. Můj gynekolog ještě chtěl vyzkoušet ovlivnit ovulaci, ale nevím, jestli by to bylo k čemu, když k mojemu vajíčku stejně žádná nedoběhne.

Chtěla bych znát i vaše zkušenosti… jak jste postupovaly a po kolika letech nebo měsících… atp. Nechci vypadat jako nedočkavka, co hned na gynekologa vybalí, že chci, aby něco se mnou dělal, že chci mimčo a už včera bylo pozdě :-D

Ze všeho mám poslední dobou strach… S hromady hormonů, nepodařených pokusů, nevhodných připomínek od okolí… prostě všechno do kupy :-( Kdo nezažil, nepochopí… V okolí nemám nikoho, kdo by měl podobný problém a když s tímto tématem začnu, tak se od většiny jenom dočkám vět typu, že jsem ještě mladá, tak kam spěchám… nebo, když to má přijít, tak to přijde… a nejlepší je.. „nemysli tolik na to“

Pokud máte někdo podobné zkušenosti, budu mooooc ráda, když se připojíte do diskuze a budeme se snažit společně :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
15866
18.5.12 06:08

Úplně tě chápu, taky se snažíme 3 roky :,( :zed: S návštěvou CARu bych ale neváhala :palec: My se teď chystáme do 1. IVF tak jsem zvědavá :think: V pondělí jdu na kontrolu.
Když tak odpoledne až příjdu z práce se rozepíšu víc ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3115
18.5.12 06:59

No já myslím, že není na co čekat, dle mně jste v CARu měli být už dávno.Manžel má taky problémy se spermiogramem. Na první dítě jsme čekali 5 let, ale nakonec po třetím IVF jsem otěhotněla.
Ano je to velký záhul jak na tělo tak na psychiku, na váš vztah, ale jde to všechno ustát.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2201
18.5.12 07:10

ahoj, po trech letech bych rozhodne s navstevou CAR nevahala zvlast kdyz vite ze mate spatny spermio… okoli nic rikat nemusite kdyz nechcete… my jsme se s tim nijak moc netajili a nikdo nereagoval nijak negativne… dokonce jsem zjistila ze lidi s podobnym problemem je v okoli vic nez bych cekala… takze za me rozhodne CAR, chodime tam uz skoro dva roky a ted doufam ze nam vyjde IVF…
narocny to sice je, zvlast kdyz se nezadari ale zase lepsi nez nic nedelat a cekat… Ja jsem si taky myslela ze jsem mlada a tak jedinej problem mame spermiogram a nakonec tech problemu mame mnohem vic…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16939
18.5.12 08:20

čekáte úplně zbytečne a v Caru jste měli být hnedka po prvním spermiu. I kdyby byl spermigram v pohodě, tak do Caru se jde po roce neúspěchu, protože po tom roce je to už označeno jako neplodnost, takže bych tebou poděkovala doktorovi, že vás akorát nervuje zbytečně. Já třeba Car s mojí gyndařkou neřešila, objednali jsme se po roce a hotovo. Do žádného Caru doporučení nepotřebuješ, takže být tebou, okamžitě zvedám telefon a někam volám. Hlavně nečekej, už jste tím čekáním takhle stratili 3roky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3419
18.5.12 08:37

Ahojky Zlatinko. Taky bych neváhala a objednala se do CARu. My jsme tam šli po roce snažení a teď po dvou a půl letech snažení jdeme do IVF. U nás tedy žádný velký problém nezjistili, přítel má pouze línější spermijky, ale na hranici normospermie. Taky záleží na tom kolik ti je let. Mě bude 30 a přítel je ještě starší, takže opravdu není na co čekat.
Pokud nechceš aby to okolí vědělo tak nic neříkej. Ale myslím, že v dnešní době je spousta takových párů, kteří potřebují pomoc a není na tom nic špatného. Jděte do CARu, uvidíš, že se ti uleví, protože se už konečně něco začne dít.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69235
18.5.12 08:39

První dítě po sedmi letech a druhé po pěti letech :zed: :zed: :zed: permanantně jsem ve snažení se celé mládí.
Jinak k tobě, neváhala bych a šla hned do CARU, kromě klasickýho IVF, je ještě insemiace, vyčistí sperma, připraví ho, vysledují ovulaci a sperma alespoň s nějakou spermií vstříknou přesně načasováno do dělohy, žádny extra zízrak, ale šance vyšší než doma pod peřinou, znám pár holek, co takhle otěhotnělo, navíc to 6×do roka hradí pojišťovna, takže se to dá zkoušet každý druhý cyklus, třeba v mezidobí mezi IVF. Nezahálela bych, čas tak hrozmě letí, psychika se horší, já se začala snažit po škole, coby mladice, druhé vytoužené jsem rodila coby stará matka. Přeju hodně štěstí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2663
18.5.12 08:41

zlatinko,do CARu se určitě objednejte,oba si vás určitě znovu vyšetří a poradí,co by pro vás bylo nejvhodnější.Třeba to s tím spermiem nebude až tak špatné.Mluvím ze své zkušenosti,když jsme se začli snažit o druhé dítě,tak manželovi vyšel spermiogram katastrofální,v CARu mu dělali další,bylo to o něco lepší,absolvovali jsme 7 IUI,spermio byl pokus od pokusu lepší.Teď mám za sebou 7 IVF,spermio téměř ukázkový,vždy se nám oplodní všechna vajíčka,takže nehaž flintu do žita :hug: .U nás je bohužel chyba ve mně.Držím palečky.Jo a zkusilas manželovi nasadit nějaké zobání?Třeba vit E s koenzymem Q10 nebo Maccu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Peťka710
18.5.12 09:39

Ahoj holky, my máme zasebou rok snažení, zatím jsme nepodstopili žádné vyšetřeni. Ale mám strach, že někde není něco ok. Chtěla jsem se zeptat, umělé oplodnění a vše kolem je nejspíš i finančně náročné, že?

• Citovat
  • Upravit
2663
18.5.12 09:42
@Peťka710 píše:
Ahoj holky, my máme zasebou rok snažení, zatím jsme nepodstopili žádné vyšetřeni. Ale mám strach, že někde není něco ok. Chtěla jsem se zeptat, umělé oplodnění a vše kolem je nejspíš i finančně náročné, že?

Bohužel Peťko je to tak,ale proč hned myslet na nejhorší.Nechte se oba vyšetřit a pak uvidíte.Třeba bude stačit jen inseminace,další možnost je minimální stimulace,IVF až nakonec.Někdy dokonce stačí třeba jen podstoupit hysteroskopii,při které prošťouchnou čípek a zadaří se.Jeden takový výsledek mám už 15 let doma :palec: .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12247
18.5.12 09:46

Ahoj, je nás tu asi kopa :zed: i my jsme v tomto martiriu 3 roky - mám za sebou už i IVF bohužel bez úspěchu :,( u nás není problém ve spermiu, vlastně není nikde - máme idiopatickou neplodnost tzn. nevysvětlitelnou… po neúspěchu na IVF jsem se kapku zhroutila a od té doby jsme se snažením přestali - jediné co jsme ted podnikli je genetika a imunologie, 28.5. bychom měli mít výsledky…
každopádně do CAR utíkejte, věřím, že když zvolíš správné, tak Vám pomůžou.
a musíme si držet palce všechny… protože kdo nemá toto trápení, tak nikdy neocení to co by měl… :andel:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
68940
18.5.12 09:58

Souhlas se všema, po takovéhle době neztrácejte čas a objednejte se do CARu. Dovyšetří, co bude třeba, a zařídí se podle toho. My do CARu utíkali hned po roce neúspěchu a přesto trvalo dalších téměř pět let a čtyři IVF, než jsem otěhotněla, i když objektivně žádný problém dlouho nebyl. A taky jsem slýchala - jéje, vy jste ještě mladá… No, nebýt toho, že jsme začali fakt brzy, tak jsem nerodila v jednatřiceti, ale mnohem později. Okolí jsme neříkali nic, až pak o dost později rodičům, ale samozřejmě rádobyvtipný kecy od těch, kdo nevěděl, byly furt.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
domca1221
18.5.12 09:58

Ahoj, taky si myslím, že s objednáním co CARU bys už neměla čekat. My se snažíme už více jak 2 roky a za sebou máme také jedno IVF bez úspěchu, teď čekám na výsledky genetiky a jdeme do druhého pokusu, musíme se ale rozhodnout zda už nepůjdeme s darovanými vajíčky - je to hrozně těžké, ale musíme to zvládnout

• Citovat
  • Upravit
109
18.5.12 12:54

Super, že je vás tu tolik. Přítel pracoval v zahraničí, tak jsme to vždycky tak nějak zkoušeli, když byl delší dobu doma. Od minulého roku už pracuje tady, tak jsem se rozhodla, že to chci řešit a nechci čekat. Gynekolog mi řekl, že nejdřív teda spermiogram a já, že mám cvičit Mojžíšovou. Tak jsem si uvolnila pánevní dno a fyzioterapeutka říkala, že v tom problém nevidí, že to mám pěkně uvolněné, takže mimču nic nebrání. Pak ty špatné výsledky spermia, i po užívání kupy vitamínů. Gynekolog ještě chce do konce roku počkat, že pak to bude náročné, jak psychicky, fyzicky, časově a finančně… Jenže já už na to nemám, abych takhle seděla a čekala každý měsíc, jestli nááááhodou jedna nedoběhla. V pondělí zkusím zavolat do CARu a domluvím nějaký termín. 29.5. jsem objednaná na kontrolu u svého gynekologa, tak nevím, jestli ještě nemám do konce měsíce počkat a říct mu o tom, než ho takhle obejít. Aby si pak neřekl, že mi chtěl „pomoct“ sám a já si úřaduju za jeho zádama.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2663
18.5.12 13:00

zlatinko,hlavně se prosím tě neohlížej na jiné,jde o tebe a ne o to,aby si nějaký doktor něco říkal.Do CARu doporučení nepotřebuješ,opravdu není na co čekat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí