Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
ahoj, to je mi moc líto, ale určitě se zadaří, neboj… My měli problémů víc než dost a máme na první pokus IVF syna
, co vím, tak Ket se nepočítá do pokusů, ke to vlastně jako „bonus navíc“ a hradíš jen léky…, pokud by to náhodou nevyšlo, máš další dva hrazené pokusy a u Ketu můžeš mít jednoho nebo dva prďolky, záleží, kolik máte na mrazu a jestli by vám nevadila dvojčata, držím moc palce, je to trnitá cesta, ale stojí za to
![]()
Ja mam po ET mimi loni v prosinci narozene a letos chci jit na ket. Doufam ze mi to vyjde a budu i tobe moc drzet palecky ![]()
Tuším že byli v plánu jakýsi změny a že při KEt chtěli zavádět jen jedno embrio.nevím jestli to už platí nebo ne.Ket se dělá dokud máš zamražená embria.A pojišťovna připlácí na 3 IVF.
Teda podle toho jestli to už není po novu.Pokud ano tak na pojošťovnu jsou 4 IVF a zavádí se jedno embrio.Pokud je to tak jak to bylo,je to 3IVF a zaváděj se embria dvě.
Ket pojištovna nehradí..u mě v car stojí rozmražení 3300+léky
![]()
Záleží jak máš zamraženo..jestli po 2 tak se rozmrazí 2 a pokud vydrží rozmražení tak se zavedou ![]()
Ahoj, já ted čekám na výsledek z KET, je mi moc líto, že to nevyšlo, je to hnusný, člověk se těší, bojí a pak to zklamání, taky se bojím, jak to budu teďka brát, ale asi vydržíme všechno, nic jinýho nám nezbývá
Hlavu vzhůru, jednou to určitě vyjde
My měli zamražený tři, zvládly to všichni tři, ale tři jsme zavádět nechtěli, takže jsme zavedli dvě, platili jsme 4000 KET + léky - asi 500 zhruba. Dobrá zpráva je, že ve srovnání s celým cyklem je tohle vážně úplná pohoda, škoda, že to takhle nejde vždycky
Jestli to chápu správně s těma novejma pravidlama, kolik je pokusů, kolik se zavádí, tak se to týká těch, kteří za sebou ještě žádný cyklus nemají, my máme za sebou dvě IVF, teď KET a nikdo nás v počtu zavedených embryí neomezoval.
Ahoj, vydrž! Já byla 1× na IVF a 4× na KET, poslední KET zabral
Vždy mi dávali 2 (starý systém). Pokud jsi jela ještě dle starého a dávali ti 2 embrya, tak máš nárok na další 2 IVF hrazené a KETů neomezeně. Dle nového by sis mohla vybrat a pokud se rozhodneš pro 1 embryo, tak máš hrazené 4 IVF celkem. U KETů nevím, jestli je tam omezení na počet embryjek, to by ti řekl dr. Tento nový systém platí od 04/2012. Držím palce. Jinak mě to celé stálo cca 60 tis. (včetně léků na růst sliznice) a spousty nervů, ale stálo to za to!!!!
MR: Tohle je druhý nepovedený pokus, při prvním se před KETem nepovedlo rozmrazit je, teď při druhém jich máme 5 zamražených takže doufám, že alespoň tři to přežijí, přitom jsme s manželem naprosto zdraví, já jsem jen po operaci kdy mi vzali vejcovody, takže netuším kde je problém ![]()
JANICHKA :
Tak ti budu moc držet palečky a k loňskému dárečku pod stromeček gratuluji ![]()
MARKI77 : Jj o těch změnách vím
ale nás se to naštěstí netýká, jedem v tom tak jak jsme před rokem začali ![]()
PETRA Z : V CARu kam chodíme my je to 2 500,– za zmražení a 1 000,– za KET ![]()
martinaaaaaa : Nejhorší je ten pocit
vzhledem k tomu, že ho zažívám už podruhý je to snad ještě horší…kort já asi třetí den začala mít těhotenské příznaky jako kovovo v puse, bylo mi na zvracení, špatně jsem spala, hodně jsem chodila na záchod a včera takový šok, držím moc palečky ať ti to vyjde a doufám, že nás poinformuješ ![]()
RůžaP: rozhodně to nechci riskovat jen s jedním embryem
to je podle mě risk…byla bych klidně pro to aby zavedli tři…uvidím co nám řeknou v poradně…jinak to si byla v drahém CARu, nás to vyšlo na necelých 10 000,– teď s tím KETem nás druhý pokus vyjde na nějakých 15 000,– k poslednímu KEtu Ti gratuluji
**VŠEM DĚKUJU ZA PŘÍSPĚVKY
**
ikyki, CAR byl levný (SANUS), ale ty léky okolo
Nechala jsem si posílat léky z Německa na růst děl. sliznice a jen to stálo 15 tis.. Snažili jsme se 4 roky, tak se to nasčítalo…Je v tom i IUI a ICSI, samozřejmě zamražení…ještě tam v mrazáku čekají na další použití ![]()
Jinak já bych do 3 nešla ![]()
RůžaP: Myslí, že tři jsou moc? Taky se Tě chci zeptat jestli je nutné ICSI? Měla jsem 21 vajuch a z toho se 12 oplodnilo, myslí si, že po ICSI je to oplodnění lepší? Já o tomhle nemám moc přehled ![]()
ICSI je určitě super věc, rozhodně zvyšuje šanci a člověk je tak zoufalej, že udělá cokoli
Teď jsem četla, že se začalo dělat PICSI, je to nějaká metoda výběru lepších spermií před ICSI, samozřejmě je to zase dražší, takže jestli bude další pokus, počítám tak v září, tak jdeme do toho
Jinak já to nenapsala a teď mám pocit jako bych vám holky lhala nebo co. Jedno mimčo máme z druhého pokusu. Ten KET teďka je z těch zbylých embryí. Druhý pokus byl u nás extrémně plodný, 22 vajec, hyperstimulák jako kráva a stál přes 50 tisíc (nechala jsem oplodnit ICSI prostě všechny). V podstatě moc nepočítám, že by ten KET teď vyšel, tolik štěstí já určitě nemám. Doufám, že mě nebudete brát jako vetřelce, když už mimčo mám.
Ahoj holky …týden po ET jsem začala dnes krvácet takže KONEC
čeká nás KET máte nějaké zkušenosti kolik se dává mražáčků a jestli se KET počítá do těch tří hrazených pokusů