Paragraf na koronavirus

11565
10.3.20 19:30

Paragraf na koronavirus

Dobrý večer,

ráda bych si ujasnila, jak to přesně funguje s ošetřovačkou na dítě v době uzavření školy.

Představuju si to tak, že:

1. požádám si o ošetřovačku
2. když budu moct, půjdu do práce
3. když nebudu mít hlídání, zůstanu s dítětem doma

Až se školy otevřou, paragraf uzavřu a bude mi proplaceno devět dní nepřítomnosti (pokud je vyčerpám).

Funguje to takto?

(Ráda bych dělala home office, mám na to i technické vybavení atd., ale máme ho plošně zakázaný :nevim: )

Díky moc komukoli, kdo tomu rozumí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2373
10.3.20 19:39

Platí to na prvních 9 dní.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11565
10.3.20 19:48

Já vím, že mi ZAPLATÍ jen 9 dní. Ale myslela jsem, že stejně jako u paragrafu můžu být doma i déle (dokud důvody trvají) + můžu mezitím některé dny odpracovat (a pak se neproplácejí).

Akorát jsem ještě nikdy takto nebyla doma déle než 9 dní a na koronavirus :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6879
10.3.20 19:48

Tvuj tamestnavatel fakt v teto mimoradne situaci posila na OCR?
My jsme takto “postizenym” matkam dali 100 plat a poslali je domu. Home office zavedeny nemame.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2996
10.3.20 19:53

@Slečna Ferka my mame primo na strankach skoly dokument od cssz. Tam se pise, ze prvnich 9 dni je placenych a zbytek je pak rodic doma, ale bez financni podpory. Samozivitelky maji 16 dni placenych.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2373

@Slečna Ferka sociálka ti proplatí prvních 9 dní, pokud v těch devíti dnech pracuješ, tak dostáváš plat a sociálka nic neplatí. Pokud budeš doma déle jak 9 dní, tak můžeš, ale sociálka ti nic nezaplatí. Ty dny, co jsi při očr pracovala, se neprodlužují

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3624
@Jogrr píše:
My jsme takto “postizenym” matkam dali 100 plat a poslali je domu. Home office zavedeny nemame.

Tak to jste opravdu jen jedni z mála :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11211
10.3.20 19:54
@Slečna Ferka píše:
Já vím, že mi ZAPLATÍ jen 9 dní. Ale myslela jsem, že stejně jako u paragrafu můžu být doma i déle (dokud důvody trvají) + můžu mezitím některé dny odpracovat (a pak se neproplácejí).Akorát jsem ještě nikdy takto nebyla doma déle než 9 dní a na koronavirus :)

Ja to chapala jako ty, ale myslim, ze to plati tak, ze muzes nejake dny pracovat, ale zaplati ti jen ty neodpracovane, do spadaji do prvnich 9 dni paragrafu.Ale pak muzes byt jak dlouho je potreba doma zadarmo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11565
10.3.20 19:56

Tak to je teda blbé, že se to nedá „posunout“, když ta situace trvá. A ona bude trvat, tipuju tak do konce dubna.

No nic, děkuju za objasnění. Byla jsem moc optimistická :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3622
10.3.20 19:56
@Jogrr píše:

tak to je pěkné :potlesk: :palec: u nás (stejně jako u většiny) OČR nebo dovolená

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81480
10.3.20 20:11
@Slečna Ferka píše:
Tak to je teda blbé, že se to nedá „posunout“, když ta situace trvá. A ona bude trvat, tipuju tak do konce dubna.No nic, děkuju za objasnění. Byla jsem moc optimistická :)

Já myslím, že jsi optimistická i s tím dubnem. Zavřeli to při 30ti nakažených.
Mrkni se, kdy podle toho grafu Prymuly, bude vrchol 

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1512
10.3.20 20:24

U nás homeoffice pro všechny co potřebují, kdo musí z nějakého důvodu osobně do práce, může vzít dítě s sebou :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33005
10.3.20 20:26

@Lama Lama Kdy bude vrchol? Dovolenim a mam omezeny pristup na net. At vim, na co se dusevne pripravit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81480
10.3.20 20:38
@Svistice píše:
@Lama Lama Kdy bude vrchol? Dovolenim a mam omezeny pristup na net. At vim, na co se dusevne pripravit.

při rychlem nekontrolovaném průběhu 11 týdnů. Při pomalém optimálním za 27. To nám to hezky opadne na ty prázdniny, případně na Vánoce. :jazyk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6879
10.3.20 20:41

@Hanka-L ty mamy za to nemuzou, to je “viz major”, tak proc maji byt financne potrestane, takto jsme premysleli, kdyz jsme to nastavovali.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí