Poradna o očkování dětí proti chřipce
MUDr. Daniela Verdánová
@zrcadlo píše:
Většina účetních to zpracovává normálně s docházkou na konci měsíce, resp. začátkem následujícího měsíce. Pokud nejste na mizině a nebudeš na tu dávku čekat jako na smilování, tak bych to neřešila a odevzdala podle pokynů účetní.
Děkuji, presne takto je to nejspíš myšleno.
@Ann-Sylvie ano, i Ty tuto moznost dostaly, problem maji stejny jako Ty s mensimi detmi a jen proto, ze jejich jsou trosku starsi, tak by to nebylo uplne fer. Tot nase optika.
Verime, ze az od nich budeme naopak potrebovat neco my, tak si vzpomenou.
Ale mozna jsme jen moc optimisticky ![]()
Mám dotaz na ty maminky, jako jsem já, co nemají hlídání pro prvňáčka, se kterým musí být doma a placené mají jen prvních 9 dní. Co budete dělat pak? Z čeho budeme žít, když ta uzávěra škol může trvat klidně dva měsíce? Myslíte, že by byl praktik ochoten vystavit neschopenku pro rodiče, který už nemůže být s dítětem doma bez peněz? jako ministryně Schillerová uvedla, že podpůrčí doba se prodlužovat nebude, protože by se musel měnit zákon.
@Marianna2 Hele počkala bych. Podpůrčí doba je do čtvrtka, do té doby se může stát věcí… když ne prodloužení ošetřovného, tak nějaká jiná finta. Počkala bych.
Jinak kdyby sem ještě někdo zabloudil: Mám dotaz kvůli bráchovi. Partnerka je v šestinedělí, tedy na mateřské, on by si chtěl vzít paragraf na staršího. Je to možné? Já jsem skeptická, ale třeba by mu to prošlo.
@Slečna Ferka píše:
Jinak kdyby sem ještě někdo zabloudil: Mám dotaz kvůli bráchovi. Partnerka je v šestinedělí, tedy na mateřské, on by si chtěl vzít paragraf na staršího. Je to možné? Já jsem skeptická, ale třeba by mu to prošlo.
Je to možné.
@Lendeš Fakt? No tak to je dobré. Děkuju za info.
To mu vyřídím. Kdybys k tomu měla nějaký zdroj, z čeho to plyne, budu moc ráda. Umím si představit, že si to bude muset vyargumentovat, známe sociálku…
@Slečna Ferka Prostě má nárok při zavřené škole na ošetřovné tak jako ostatní. Jestli je pobírána PPM nebo rodičák se sleduje jen u toho dítěte, na které se uplatňuje ošetřovné, takže to, že matka čerpá PPM na jiné dítě nikdo nesleduje.
§ 39
(3) Zaměstnanec nemá nárok na ošetřovné z důvodu ošetřování dítěte nebo péče o ně, jestliže jiná fyzická osoba má z důvodu péče o toto dítě nárok na výplatu peněžité pomoci v mateřství nebo má nárok na rodičovský příspěvek podle zvláštního právního předpisu31); to neplatí, pokud tato jiná osoba onemocněla, utrpěla úraz, nastaly u ní situace uvedené v § 57 odst. 1 písm. b) nebo c), porodila nebo jí byla nařízena karanténa, a proto nemůže o dítě pečovat. Zaměstnanec nemá nárok na ošetřovné z důvodu ošetřování osoby uvedené v odstavci 1 písm. a) nebo z důvodu péče o dítě podle odstavce 1 písm. b), jestliže jiný pojištěnec má z důvodu poskytování dlouhodobé péče osobě uvedené v odstavci 1 nárok na výplatu dlouhodobého ošetřovného.
Zdravím.. u nás ve škole mi.pi učitelka rekla ze 9 dní osetrovne placené pak se ukončí 10. den doma zadarmo a od 11.dne si mám přijít pro nový formulář na dalších 9dni placených…potvrdila mi tento postup i účetní firmy
@SIINA píše:
Zdravím.. u nás ve škole mi.pi učitelka rekla ze 9 dní osetrovne placené pak se ukončí 10. den doma zadarmo a od 11.dne si mám přijít pro nový formulář na dalších 9dni placených…potvrdila mi tento postup i účetní firmy
Podle současných pravidel nelze, ta škola je uzavřena nepřetržitě, to není nová potřeba ošetřování. Škola tam musí vyplnit odkdy dokdy je uzavřená. Ale tak ještě to ošetřovné budou řešit, tak třeba tu dobu protáhnou.
Zítra má vláda projednávat navrh na posunutí osetrovneho z 9 dnu na delší dobu.. vydrzime a uvidime! ![]()
Prosím Vás, a jít na toto OČR třeba od zítřka, nebo prostě od příštího týdne, předpokládám lze? Když jsem nezačala hned tu minulou středu… Zatím jsem chodila do práce, syn byl doma sám, ale dělám v nemocnici (administrativa), jezdím denně metrem, už se mi moc nechce…
, trošku začínám mít strach.
díky
Když je ženská na rodicaku a chlap normálně pracuje, má chlap nárok na ten paragraf nebo ne? Děkuji
@Anonymní píše:
Když je ženská na rodicaku a chlap normálně pracuje, má chlap nárok na ten paragraf nebo ne? Děkuji
Na to dítě, na které žena čerpá rodičák, nemá nárok na proplacení (měl by, pokud by se žena nemohla starat např. kvůli nemoci).