Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Aaalenkaaa píše:
pajino -
jak to děláš, když máš s sebou dítě na gyndě a jseš na vyšetření?to je dítě v ordinaci…nebojíš se, že tam bude vymetat a něco třeba schodí? Já si to nedovedu představit s Verunkou. Vždycky si domlouvám hlídání s mou mamkou.
Alenka
je v kočáru, sedí, ale je se mnou v ordinaci.. Bohužel nemáme žádné nepracující babičky/dědečky a u manžela v práci by asi neviděli rádi, kdyby si bral každých 14 dní volno na mého doktora (kromě standadrních těhu vyšetření ještě chodím na endokrinologii).. Takže tak, doktoři si už na to zvykli a jsou na Ondru moc hodní.. ![]()
-Evka- píše:
Pajino, pokud jsem nemocná, tak nám naštěstí napíše paragraf dětská dr. Díky za její ochotu. Od své dr bych se toho nedočkala
Evko, až mě bude opravdu blbě, tak to nějak zkusím zařídit. Jsem alespoň ráda, že na to mám zákonný nárok, takže jsem trochu klidnější. Zatím jsem vždycky trnula, co bude a já onemocním. Je to fakt dost náročný starat se při nemoci o mimčo.. ![]()
Zdeničku,
to dvouhodnový čekání v ordinaci je fakt náročný. Divím se, že se u někoho takhle dlouho čeká. Já čekám tak max. půl hodiny, většinou míň. Dvouhodinový čekání by Ondra taky nevydržel..
Tvůj manža si může nechat napsat propustku, ale mně to příjde docela dost zbytečné. My taky nemáme možnost nějakého hlídání a do školky mi ho ještě nesmí vzít, tak jednoduše chodí Kuba všude se mnou. Všude to zatím brali jako samozdřejmost a naopak, když jsem se tuhle na UTZ objevila bez kluka, tak se mě doktor ptal, proč dnes se mnou není. Jinak co jsem si všimla, tak většina mamin si sebou bere děti, ať už na běžně prohl. / vyšetření. Kuba ze začátku byl zmatený a teď příjde do ordinace a automaticky si sedne na židli a poslouchá
Lenka
""http://tickers.baby-gaga.com/p/dev027pr___.png:http://tickers.baby-gaga.com/…027pr___.png
""http://www.rodice.cz/metrik/1860.png:http://www.rodice.cz/metrik/1860.png
Ahoj,
taky si na všechny prohlídky beru děcka sebou a nikdy mi dr. nic neřekl, naopak pokud jsem v posledním těhu přišla jen s jedním dítětem už se mě ve dveřích ptali pro je nás tak málo. Ani mi nic jiného nezbývá, protože manžu ani nenapadne, že by si mohl vzít volno, že mi může být taky někdy blbě. Je fakt, že u nich v práci to funguje dokonce tak, že pokud jsou nemocní víc jak týden v měsíci, musí to vysvětlit a dokázat, že to bylo nutný. No ale práci potřebuje.
Ahoj.
Snažím se domluvit prohlídku na manželovo volno - dělá na směny, zaměstnat babičky (v tomto mají blbé zaměstnání) nebo beru Radima s sebou. V čekárně jsme čekali vždy do 30 minut - to jsem ho nakrmila, přečetli jsme knížku, prohlídli všechny obrázky… Musí i do ordinace - se sestřičkou by nevydržel. Posledně seděl na židli ,já ležela na koze, dr. vyšetřoval, modlila jsem se, ať RAdim nic nezkoumá, a tak jsem recitovala básničky. No fakt pohled pro boha.
![]()
Beruška ![]()
Ty jo to jsem netušila, že s tím někdo má takové problémy, manžel nepracuje u velké organizace a propustky mu bez řečí uznávají. Taky bych si mohla vzít děti s sebou, když nebylo zbytí brala jsem je (tedy jenom ji, s malým jsem ještě neměla příležitost) a nikdy nikdo nic neřekl (jen jednou, ale to nebylo u dr. nýbrž na sociálce!! haha, důrazně mě upozornily, že mám dítě příště nechat doma
). Paragraf na nemoc jsem taky měla už asi dvakrát plus paragraf, když jsem ležela v porodnici a u manžela v práci absolutně bez problémů.
Ahoj, tak se taky přidávám k „matkám bez hlídání“ - dítě tahám všude s sebou (zvlášť celodenní návštěvy nemocnice genetika-UTZ-genetika teď v těhu stály za to); na gynekologii, na ultrazvuk, na EKG, na úřad práce, na sociálku… (kdyby mi někdo řekl, ať ho příště nechám doma - jako se to stalo verbascum - asi bych vypěnila a dotyčné řekla, že mne navádí k trestnému činu opuštění svěřené osoby, protože na placené hlídání nemám). Zatím byli všude vstřícní a na Mimi hodní… Tak doufám, že nám to vydrží. ![]()
Ale na porod prý manžel paragraf dostane, na to už se ptal (jinak by taky nebyli nadšení, kdyby jim chtěl vynechávat v práci kvůli mému doktorovi… Popravdě řečeno si myslím, že to by asi brzy dopracoval.
)