Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
V naší městské části se uvažuje o zavedení parkovacích zón, tak sháním informace. Chápu, že si budu muset koupit nějakou kartu, abych mohla parkovat tam kde bydlím. Jen nevím, jestli mi ta karta potom platí po celé naší městské části, nebo jestli pokud budu potřebovat zaparkovat v jiné ulici ale stále v rámci stejné městské části, to půjde, nebo budu muset mít kartu jinou. Jde mi o to, že zároveň v naší městské části i pracuji a denně potřebuji různě přejíždět a parkovat i jinde, než bydlím. Kdo má zkušenost, budu ráda. Díky
@Evka73 Ano,karta platí pro celou městskou část. Např. já mám kartu pro městskou část Praha 3 a mohu parkovat po celé Praze 3 v modrých zónách. Ulice na kartě uvedeny nejsou.
@Evka73 Ono záleží. Některé MČ uvažovaly o tom, že si to „rozdělí“ na sektory (třeba Praha 5). Bude potřeba počkat, jak to bude přesně u vás.
@Evka73 záleží jak to u vás udělají, u nás to je na ulice, takže já mám parkovací kartu pouze na naši ulici, je tam určitý počet parkovacích míst a když je toto prodáno, tak další se neprodávají, takže v praxi to znamená, že bys měla mít vždy zajištěné místo na stání. Jedná se o starší zástavbu a jsou tam i částis placeným stáním. Chystá se tedy změna, že by na okraji města měli být záchytná parkoviště a celé město by mělo být modrá zona, tak uvidíme co vymyslí
@medunka23 - no to by mě asi švihlo, kdyby to bylo na ulice. Teď počítám že každý týden potřebuji zaparkovat cca 2× v 5 ulicích + ta co bydlím, ta je jasná
. A kdybych si měla do každé ulice koupit parkovací kartu, tak to radši změním zaměstnání.
@Evka73 uvidíš jak to u vás zavedou, tady dost často musím parkovat taky jinde, mají to blbě označený a když dopoledne ve všední den přijedu, tak tam stojí lidi z firem, takže mě to stojí telefonát na měšťáky že stojím o ulici dál, oni konkrétně u nás to moc nekontrolují, tak snad až to změní to bude lepší. Zkuz se informovat na městě jak to bude, pokud už mají vypsanou soutěž, nebo dokonce jí už někdo vyhrál, tak by měli mít představu