Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
@Arianna007 píše:
Jasně, že tam můžeš být i sama.
Já taky chtěla být hrdinka a u druhého porodu jsem nikoho nechtěla. Byl covid a s chlapem jsme byli na nože.
Myslela jsem, že napodruhé to bude jednoduché.Nakonec byl porod nepostupující, dítě v zadním postavení. Porod vyvolávaný, velice bolestivé kontrakce po dvou minutách x hodin, já otevřená jen na tři prsty. Zakázali mi tlačit samozřejmě…
Tak doporučuji mít aspoň někoho v záloze, třeba aspoň kamarádku. Kdyby něco a potřebovala jsi někoho blízkého
Napotvoru se jim rozjeli čtyři porody najednou a v porodnici se nestíhalo(průměrně se narodí dvě miminka denně u nás, ten den 4 ve stejnou dobu, z toho jedna covid maminka, která zaměstnala polovinu personálu)
Porodní asistentka vyloženě trvala na tom ať si někoho zavolám, že mi dají aspoň rajský plyn, že vzhledem k situaci není možné aby se mi věnovaly.
Dodnes se budím hrůzou a prožívám ty bolesti ve snech. Přála jsem si tam nakonec umřít. Prosila je ať dítě vyříznou..ať už to je u konce.
Malej se narodil obrovský 4.300 a 57 cm. Neudělali spravně odhady…jinak by šel asi hned císařem…
V porodnici prostě počítají s tím, že budeš mít doprovod na otírání čepička a budou tě chodit jen kontrolovat.
Já navzdory tomu jak jsme to měli, byla moc ráda, že tam táta malýho byl a musím říct, že to ustál výborně. Není moc emoční typ a dělal přesně co mu sestřičky řekly. Malého si moc pyšně choval…a taky byl na sebe hrdý a rád, že u toho byl.
Přeju snadný porod a ať je vše jak si přeješ
Přesně! Partnera tam mít nemusíš a není to nutně špatně, ale bez doprovodu by se mi k porodu nechtělo, prostě z praktických důvodů. Dula?
@pikola píše:
Já bych ho možná naopak vzala, aby si nemyslel že porod je jen nějaký odskočení si do nemocnice kde vám pak dají pěkný umyty dítě
Přesně jen ať to vidí. To že doteď vlastně netušil, že jsi těhotná neznamená, že to pro něj nebude užitečná zkušenost.
@Arianna007 píše:
Jasně, že tam můžeš být i sama.
Já taky chtěla být hrdinka a u druhého porodu jsem nikoho nechtěla. Byl covid a s chlapem jsme byli na nože.
Myslela jsem, že napodruhé to bude jednoduché.Nakonec byl porod nepostupující, dítě v zadním postavení. Porod vyvolávaný, velice bolestivé kontrakce po dvou minutách x hodin, já otevřená jen na tři prsty. Zakázali mi tlačit samozřejmě…
Tak doporučuji mít aspoň někoho v záloze, třeba aspoň kamarádku. Kdyby něco a potřebovala jsi někoho blízkého
Napotvoru se jim rozjeli čtyři porody najednou a v porodnici se nestíhalo(průměrně se narodí dvě miminka denně u nás, ten den 4 ve stejnou dobu, z toho jedna covid maminka, která zaměstnala polovinu personálu)
Porodní asistentka vyloženě trvala na tom ať si někoho zavolám, že mi dají aspoň rajský plyn, že vzhledem k situaci není možné aby se mi věnovaly.
Dodnes se budím hrůzou a prožívám ty bolesti ve snech. Přála jsem si tam nakonec umřít. Prosila je ať dítě vyříznou..ať už to je u konce.
Malej se narodil obrovský 4.300 a 57 cm. Neudělali spravně odhady…jinak by šel asi hned císařem…
V porodnici prostě počítají s tím, že budeš mít doprovod na otírání čepička a budou tě chodit jen kontrolovat.
Já navzdory tomu jak jsme to měli, byla moc ráda, že tam táta malýho byl a musím říct, že to ustál výborně. Není moc emoční typ a dělal přesně co mu sestřičky řekly. Malého si moc pyšně choval…a taky byl na sebe hrdý a rád, že u toho byl.
Přeju snadný porod a ať je vše jak si přeješ
Tak jasný, že kdyby bylo potřeba, tak by hned dorazil, ale prostě primárně tam chlapa nechci a na dulu taky moc nejsem… Ne že bych chtěla bejt za hrdinku, spíš to pokládám za takovou hodně intimní věc, kterou bych si chtěla odkroutit sama s nemocničním personálem, kteří jsou na to vybaveni. Hodně žen jsem zde nakrkla, ale je to čistě můj názor a přítomnost chlapa tam prostě nevyžaduju a ať si každej dělá co chce a co mu pomůže, co člověk to originál. Tak snad s tím úplně tak v nemocnici nepočítají a snad nebudu za exota, že tam nemám dulu nebo chlapa. Jinak děkuji! ![]()
Bože, to je primitiv, škoda, že už je v bódě naštěkáno..
Vezmi mamku a chystej se na život samoživitelky.
Jestli má takové kecy na pálení žáhy, tak ho k porodu neber. Fakt nechceš od chlapa slyšet průpovídky typu proč tak řveš, že tak moc to přece bolet nemůže… ![]()
@Veronika1886 píše:
Tak jasný, že kdyby bylo potřeba, tak by hned dorazil, ale prostě primárně tam chlapa nechci a na dulu taky moc nejsem… Ne že bych chtěla bejt za hrdinku, spíš to pokládám za takovou hodně intimní věc, kterou bych si chtěla odkroutit sama s nemocničním personálem, kteří jsou na to vybaveni. Hodně žen jsem zde nakrkla, ale je to čistě můj názor a přítomnost chlapa tam prostě nevyžaduju a ať si každej dělá co chce a co mu pomůže, co člověk to originál. Tak snad s tím úplně tak v nemocnici nepočítají a snad nebudu za exota, že tam nemám dulu nebo chlapa. Jinak děkuji!
Svým přístupem mi připomínáš jednu z malých lásek. Ta na tom byla podobně. Rodila sama, že prý krávy (dělala něco v kravíně) taky rodí samy.
@KeckaJ píše:
Svým přístupem mi připomínáš jednu z malých lásek. Ta na tom byla podobně. Rodila sama, že prý krávy (dělala něco v kravíně) taky rodí samy.
No tak já sama po vzoru skotu rodit nebudu, počítám že tam bude doktor a porodní asistenka a to by mi asi doufám mohlo stačit ![]()
To je snad jedno, že máme hospodářství a že se dovedeme živit sami, prostě bych tam chlapa nechtěla, ani kdybych dělala na úřadě nebo ve fabrálu. Akorát mě tu každej zesměšňuje za můj názor, že nechci chlapa u porodu jako je dneska v módě a že krávy taky roděj samy nebo co. Už jsem si toho všimla i u lidí okolo, tchyně z toho byla úplně konsternovaná, jakto že tam proboha nepude, dyť každej z vesnice tam se ženskou byl! Něco nevídaného! Prostě ho tam nechci, on se tam taky nehrne, a to neznamená, že mámě špatnej vztah, nebo že bychom mu byly ukradený. Ta dnešní móda, kdy tatínci šátkujou a asistujou u porodu a choděj na mateřskou, mě fakt nebere, o mého muže se můžu opřít a nepotřebuju aby u mě stál při každé vyloženě ženské záležitosti. Pak se nedivím, že se všichni rozcházejí, když chlapi ztrácí svou mužnost a stávají se z nich ženské.
@Veronika1886 sakra, se musim muže zeptat kdy se se mnou hodlá konečně rozvést, nějak přesluhujem, rodičák mu skončil před třemi lety a furt jsme svoji ![]()
Hele, on by tě nikdo nezesměšňoval kdybys neměla potřebu shazovat ty, co to mají jinak. Vy si to dělejte jak vyhovuje vám a respektujte, že jiní lidé to můžou mít jinak.
Partner u porodu nebyl, netlačila jsem ho do toho a on se taky nehrnul. Kdyby chtěl, nezakázala bych mu to, ale myslím si, že by hrozně plašil ![]()
Sama jsem tam taky nebyla, přišlo mi přirozenější mít tam ženu, která už rodila a které věřím. Dokázala se tak vcítit do toho co prožívám a taky mi poradit, uklidnit. Přeci jen to zní jinak od chlapa a od ženy - vícerodičky
Ale co já vím. Rodila jsem pouze jednou a možná by mi stačil kdokoliv komu bych mohla rozdrtit ruku a pořádně si na něj zařvat ![]()
@Veronika1886 To jsi špatně pochopila. Nikdo tě tu nezesměšňoval proto, že tvůj chlap u porodu být nechce a ty ho tam taky nechceš. Jste v souladu a je to naprosto v pořádku. Problém nastal v tom, že ty od prvního příspěvku zde zesměšňuješ ostatní, co to mají prostě jen jinak, než vy dva.
K tématu, nechala jsem to vždy na manželovi, u všech třech porodů být chtěl. Mně to bylo víceméně jedno, zvládla bych to i bez něj, u prvního porodu bych možná i uvítala být tam sama, ale nakonec mi tam nijak nepřekážel
A ty první okamžiky s miminky a s ním, to bylo fakt k nezaplacení, jsem ráda, že tam byl. Když mě od prvního porodu vezli rovnou na operační sál, uklidňovalo mě aspoň vědomí, že tam naše holčička nezůstala sama.
Stejně je to strašně individuální. U prvního porodu si nedovedu představit, že by tam muž býval nebyl, u toho druhého že by tam býval byl, stihl přijet až na III. dobu a byl se mnou aspoň po porodu, tehdy jsem ho potřebovala nejvíc, mimi museli odnést na pozorování.
@Veronika1886 Mila zlata, to TY jsi jako prvni zacala zesmesnovat ty co to vnimaji jinak. Nikdo ti nebere a nezesmesnuje, ze ho tam nechces. Je to jen tva volba. Ale hod zpatecku v zesmesnovani jinych. Pak pusobis dost hloupe, nevyspele a nejiste.
A muj chlap (prestoze byl u 3 porodu) je stale nejen CHLAP, ale taky milujici tata a milujici a spolehlivy manzel.
@Veronika1886 Já jen napsala, že svým přístupem mi tu paní neskutečně připomínáš. Ona taky nerodila sama. Byl tam personál. Jen ty kecy okolo chlapa u porodu měla stejný.