Partner a porod

Napsat příspěvek
Velikost písma:
3896
23.8.22 21:17
@Arianna007 píše:
Jasně, že tam můžeš být i sama.
Já taky chtěla být hrdinka a u druhého porodu jsem nikoho nechtěla. Byl covid a s chlapem jsme byli na nože.
Myslela jsem, že napodruhé to bude jednoduché.

Nakonec byl porod nepostupující, dítě v zadním postavení. Porod vyvolávaný, velice bolestivé kontrakce po dvou minutách x hodin, já otevřená jen na tři prsty. Zakázali mi tlačit samozřejmě…
Napotvoru se jim rozjeli čtyři porody najednou a v porodnici se nestíhalo(průměrně se narodí dvě miminka denně u nás, ten den 4 ve stejnou dobu, z toho jedna covid maminka, která zaměstnala polovinu personálu)
Porodní asistentka vyloženě trvala na tom ať si někoho zavolám, že mi dají aspoň rajský plyn, že vzhledem k situaci není možné aby se mi věnovaly.
Dodnes se budím hrůzou a prožívám ty bolesti ve snech. Přála jsem si tam nakonec umřít. Prosila je ať dítě vyříznou..ať už to je u konce.
Malej se narodil obrovský 4.300 a 57 cm. Neudělali spravně odhady…jinak by šel asi hned císařem…

Tak doporučuji mít aspoň někoho v záloze, třeba aspoň kamarádku. Kdyby něco a potřebovala jsi někoho blízkého :hug:
V porodnici prostě počítají s tím, že budeš mít doprovod na otírání čepička a budou tě chodit jen kontrolovat.
Já navzdory tomu jak jsme to měli, byla moc ráda, že tam táta malýho byl a musím říct, že to ustál výborně. Není moc emoční typ a dělal přesně co mu sestřičky řekly. Malého si moc pyšně choval…a taky byl na sebe hrdý a rád, že u toho byl.
Přeju snadný porod a ať je vše jak si přeješ :kytka:

Přesně! Partnera tam mít nemusíš a není to nutně špatně, ale bez doprovodu by se mi k porodu nechtělo, prostě z praktických důvodů. Dula?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23.8.22 22:08

Ny výměnu partnera už je nejspíš pozdě, což… :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2650
23.8.22 22:12
@pikola píše:
Já bych ho možná naopak vzala, aby si nemyslel že porod je jen nějaký odskočení si do nemocnice kde vám pak dají pěkný umyty dítě :mrgreen:

Přesně jen ať to vidí. To že doteď vlastně netušil, že jsi těhotná neznamená, že to pro něj nebude užitečná zkušenost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
382
23.8.22 22:14
@Arianna007 píše:
Jasně, že tam můžeš být i sama.
Já taky chtěla být hrdinka a u druhého porodu jsem nikoho nechtěla. Byl covid a s chlapem jsme byli na nože.
Myslela jsem, že napodruhé to bude jednoduché.

Nakonec byl porod nepostupující, dítě v zadním postavení. Porod vyvolávaný, velice bolestivé kontrakce po dvou minutách x hodin, já otevřená jen na tři prsty. Zakázali mi tlačit samozřejmě…
Napotvoru se jim rozjeli čtyři porody najednou a v porodnici se nestíhalo(průměrně se narodí dvě miminka denně u nás, ten den 4 ve stejnou dobu, z toho jedna covid maminka, která zaměstnala polovinu personálu)
Porodní asistentka vyloženě trvala na tom ať si někoho zavolám, že mi dají aspoň rajský plyn, že vzhledem k situaci není možné aby se mi věnovaly.
Dodnes se budím hrůzou a prožívám ty bolesti ve snech. Přála jsem si tam nakonec umřít. Prosila je ať dítě vyříznou..ať už to je u konce.
Malej se narodil obrovský 4.300 a 57 cm. Neudělali spravně odhady…jinak by šel asi hned císařem…

Tak doporučuji mít aspoň někoho v záloze, třeba aspoň kamarádku. Kdyby něco a potřebovala jsi někoho blízkého :hug:
V porodnici prostě počítají s tím, že budeš mít doprovod na otírání čepička a budou tě chodit jen kontrolovat.
Já navzdory tomu jak jsme to měli, byla moc ráda, že tam táta malýho byl a musím říct, že to ustál výborně. Není moc emoční typ a dělal přesně co mu sestřičky řekly. Malého si moc pyšně choval…a taky byl na sebe hrdý a rád, že u toho byl.
Přeju snadný porod a ať je vše jak si přeješ :kytka:

Tak jasný, že kdyby bylo potřeba, tak by hned dorazil, ale prostě primárně tam chlapa nechci a na dulu taky moc nejsem… Ne že bych chtěla bejt za hrdinku, spíš to pokládám za takovou hodně intimní věc, kterou bych si chtěla odkroutit sama s nemocničním personálem, kteří jsou na to vybaveni. Hodně žen jsem zde nakrkla, ale je to čistě můj názor a přítomnost chlapa tam prostě nevyžaduju a ať si každej dělá co chce a co mu pomůže, co člověk to originál. Tak snad s tím úplně tak v nemocnici nepočítají a snad nebudu za exota, že tam nemám dulu nebo chlapa. Jinak děkuji! :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6913
23.8.22 22:25

Bože, to je primitiv, škoda, že už je v bódě naštěkáno..
Vezmi mamku a chystej se na život samoživitelky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4643
23.8.22 22:31

Jestli má takové kecy na pálení žáhy, tak ho k porodu neber. Fakt nechceš od chlapa slyšet průpovídky typu proč tak řveš, že tak moc to přece bolet nemůže… :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2650
23.8.22 22:36
@Veronika1886 píše:
Tak jasný, že kdyby bylo potřeba, tak by hned dorazil, ale prostě primárně tam chlapa nechci a na dulu taky moc nejsem… Ne že bych chtěla bejt za hrdinku, spíš to pokládám za takovou hodně intimní věc, kterou bych si chtěla odkroutit sama s nemocničním personálem, kteří jsou na to vybaveni. Hodně žen jsem zde nakrkla, ale je to čistě můj názor a přítomnost chlapa tam prostě nevyžaduju a ať si každej dělá co chce a co mu pomůže, co člověk to originál. Tak snad s tím úplně tak v nemocnici nepočítají a snad nebudu za exota, že tam nemám dulu nebo chlapa. Jinak děkuji! :srdce:

Svým přístupem mi připomínáš jednu z malých lásek. Ta na tom byla podobně. Rodila sama, že prý krávy (dělala něco v kravíně) taky rodí samy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
382
23.8.22 22:40
@KeckaJ píše:
Svým přístupem mi připomínáš jednu z malých lásek. Ta na tom byla podobně. Rodila sama, že prý krávy (dělala něco v kravíně) taky rodí samy.

No tak já sama po vzoru skotu rodit nebudu, počítám že tam bude doktor a porodní asistenka a to by mi asi doufám mohlo stačit :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
382
23.8.22 22:53

To je snad jedno, že máme hospodářství a že se dovedeme živit sami, prostě bych tam chlapa nechtěla, ani kdybych dělala na úřadě nebo ve fabrálu. Akorát mě tu každej zesměšňuje za můj názor, že nechci chlapa u porodu jako je dneska v módě a že krávy taky roděj samy nebo co. Už jsem si toho všimla i u lidí okolo, tchyně z toho byla úplně konsternovaná, jakto že tam proboha nepude, dyť každej z vesnice tam se ženskou byl! Něco nevídaného! Prostě ho tam nechci, on se tam taky nehrne, a to neznamená, že mámě špatnej vztah, nebo že bychom mu byly ukradený. Ta dnešní móda, kdy tatínci šátkujou a asistujou u porodu a choděj na mateřskou, mě fakt nebere, o mého muže se můžu opřít a nepotřebuju aby u mě stál při každé vyloženě ženské záležitosti. Pak se nedivím, že se všichni rozcházejí, když chlapi ztrácí svou mužnost a stávají se z nich ženské.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6180
23.8.22 23:15

@Veronika1886 sakra, se musim muže zeptat kdy se se mnou hodlá konečně rozvést, nějak přesluhujem, rodičák mu skončil před třemi lety a furt jsme svoji :think:

Hele, on by tě nikdo nezesměšňoval kdybys neměla potřebu shazovat ty, co to mají jinak. Vy si to dělejte jak vyhovuje vám a respektujte, že jiní lidé to můžou mít jinak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Mrg
546
24.8.22 00:23

Partner u porodu nebyl, netlačila jsem ho do toho a on se taky nehrnul. Kdyby chtěl, nezakázala bych mu to, ale myslím si, že by hrozně plašil :mrgreen:
Sama jsem tam taky nebyla, přišlo mi přirozenější mít tam ženu, která už rodila a které věřím. Dokázala se tak vcítit do toho co prožívám a taky mi poradit, uklidnit. Přeci jen to zní jinak od chlapa a od ženy - vícerodičky
Ale co já vím. Rodila jsem pouze jednou a možná by mi stačil kdokoliv komu bych mohla rozdrtit ruku a pořádně si na něj zařvat :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14610
24.8.22 01:17

@Veronika1886 To jsi špatně pochopila. Nikdo tě tu nezesměšňoval proto, že tvůj chlap u porodu být nechce a ty ho tam taky nechceš. Jste v souladu a je to naprosto v pořádku. Problém nastal v tom, že ty od prvního příspěvku zde zesměšňuješ ostatní, co to mají prostě jen jinak, než vy dva.
K tématu, nechala jsem to vždy na manželovi, u všech třech porodů být chtěl. Mně to bylo víceméně jedno, zvládla bych to i bez něj, u prvního porodu bych možná i uvítala být tam sama, ale nakonec mi tam nijak nepřekážel :D A ty první okamžiky s miminky a s ním, to bylo fakt k nezaplacení, jsem ráda, že tam byl. Když mě od prvního porodu vezli rovnou na operační sál, uklidňovalo mě aspoň vědomí, že tam naše holčička nezůstala sama.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4643
24.8.22 01:37

Stejně je to strašně individuální. U prvního porodu si nedovedu představit, že by tam muž býval nebyl, u toho druhého že by tam býval byl, stihl přijet až na III. dobu a byl se mnou aspoň po porodu, tehdy jsem ho potřebovala nejvíc, mimi museli odnést na pozorování.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2909
24.8.22 07:05

@Veronika1886 Mila zlata, to TY jsi jako prvni zacala zesmesnovat ty co to vnimaji jinak. Nikdo ti nebere a nezesmesnuje, ze ho tam nechces. Je to jen tva volba. Ale hod zpatecku v zesmesnovani jinych. Pak pusobis dost hloupe, nevyspele a nejiste.
A muj chlap (prestoze byl u 3 porodu) je stale nejen CHLAP, ale taky milujici tata a milujici a spolehlivy manzel.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2650
24.8.22 10:06

@Veronika1886 Já jen napsala, že svým přístupem mi tu paní neskutečně připomínáš. Ona taky nerodila sama. Byl tam personál. Jen ty kecy okolo chlapa u porodu měla stejný.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí

Babylove Prsní vložky

• (2.4) + 40 recenzí