Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Domuska píše:
Bozeee clovek se tu podeli o svou zkusenost a acou se mu do toho s.at kravky ktere maji dokonale manzelstvi![]()
ja jsem chtela pouze povzbudit zakladatelku, takze v jakem vztahu jsem si alozila dite vam muze byt uplne u prd.le
no a ted uz mam jasno ![]()
@martina0310 tak na to jednoduse nereaguj =) nejsi tim o nic vic zajimava =)
Ahojky. Potrebovala bych asi vedet jak to mají ostatni..jestli vasi chlapy taky lzou kvuli takovejm vecem…
Musim prvni podotknout, ze pritel je jinak moc hodnej porad se snazime vylepsit nas vztah a za posledni cca trictvrte roku jsme se posunuli a je ten vztah cim dal lepsi z jeho i me strany. Proste byly tu nejake vetsi veci ktere jsme spolu vydrzeli a ted uz nejakou dobu spis pilujeme..jde uz o maličkosti ale pritel se moc snazi. Ja jsem treba desne zarliva. Ted uz teda tolik ne, to je muj ukol snazit se zlepsit v tomhle smeru. Myslim ze se celkem dari a i on rika ze vidi zmenu k lepsimu. On je moc ochotnej v tomhle smeru protoze se taky snazi zlepsit. Meli jsme takove obdobi, ze si me doma moc nevsimal, kdyz jsme sli ven tak byl otravenej misto toho aby si snami uzil prochazku a i v sexu byli nejake nedostatky..ve vsem na sobe pracuje a opravdu se snazi zlepsit k lepsimu snazi se si me vsimat a „mit me rad“, ale…
je tady to ale, ktere nam to proste kazi. Kdyz jsem byla tehu a kdyz se cerstve narodil malej byla jsem opravdu asi az chorobne zarliva a furt se ho na neco vyptavala a tak je jasny ze ho to muselo ubijet. Jenze i ted, kdyz uz takova desna nejsem ani z poloviny, ma pritel ve spouste vecech strach, mi rict pravdu. :‚( me to ale desne mrzi. Vzdy kdyz se ho zeptam na neco konkretniho co se tyce treba kolegin z prace (ne zarlive ale povidame si) tak pak zjistim, ze mi v necem lhal. Ze mel prostě pry strach mi treba rict, ze se spolu bavili ze bych pry zas udelala nejakou scenu
pritom musi vedet ze uz bych zadnou scenu neudelala. Kolikrat se bavime fakt v pohode tak jsem myslela ze jsem mu to uz trochh dokazala ze uz jsem v tomhle smeru jina, lepsi..
Posledni dobou si normalne povidame o vsem a ja zadny zarlivy pripominky nemam. Tak proc mi teda porad v necem takovym lze?
ja to nechapu a nevim jak vam to poradne popsat
proste mi lze v ruznych vecech a zatajuje ruzny kraviny vetsinou co se prace a kolegin tyce, ale kvuli kterejm bych se uz urcite nezlobila ale on mi na to vzdycky rekne ze mi lhal abych prave z toho zase neco nedelala
hrozne me to uzira, mrzi a stve me ze mi lze i kdyz mi milionkrat slibil, ze uz mi lhat nebude.
tolikrat jsme o tom bavili a ja mu rikala ze kdyz mi lze je to pro me jeste horsi protoze pak nevim jakej k tomu lhani ma duvod a jestli nejakej duvod treba opravdu nema…a ze se nemusi bat mejch reakci, ze prece sam rika ze je videt zmena k lepsimu…ale nic nezabira. Stejne mi kvuli necemu zas vzdycky zalze :‘( dnes rano taky. A i jsem se ho ptala primo do oci a rikam „lasko a opravdu mi nelzes vit, nelhal bys mi uz ze ne?“ A on ze ne rikal mi to i do oci i jsem rikala jestli prisaha na maleho a on ze jo. No a co myslite stejne mi lhal trvdil mi primo do oci a prisahal ze nelze a primo v tu chvili a do oci mi lhal. Z toho jsem celkem v soku ze mohl takhle urputne tvrdit ze mi nelze a vlastne zaroven pritom lhat..
nejde o to vcem protoze to jsou právě blbosti a pak z nej vylezlo zas ze mi lhal protoze zna ty moje reakce.
pritom by zadna reakce nebyla kdyby mi rekl pravdu akorat to vzdycky zhorsi tim ze mi lze a ja pak vyvadim ze mi zase lhal a je to akorat horsi. Kdyby mi rekl rovnou oravdu byli by jsme stastnej par ale on to porad nejak nechape :‚( i kdyz mu rikam ze bych mu nejak chtela dokazat ze uz jsem lepsi a ze vazne nemusi mit strach mi rikat pravdu tak jenom frkne.. :‘( proste nevim jak dosahnout toho aby mi konecne nelhal a aby mi uveril ze uz nejsem takova furie aby se nebal mi tu pravdu rikat… (snad lze vazne jen kvuli tomu co trvdi - ze ma strach z mych reakci…nevim snad nelze z jinych duvodu. Nemyslim si ze by byl takovej ze by mel s nekym tam neco mit apod to ne..) a taky bych chtela vedet jestli vasi chlapi taky lzou kvuli takovym vecem a blbostem „aby jste se jako nezlobili nebo nebali“ rika se tomu snad milosrdna lez nebo co
jenze ja neuznavam zadnou lez
kor kdyz je kvuli blbosti a kor kdyz vim ze je zbytecna a ze kdyz by mi nezalhal tak by bylo vse ok
hlavne mu rikam ze kdyz nesebere odvahu a nerekne mi nekdy pravdu i pres to ze bude mit strach z me reakce tak takhle nikdy nezjisti jake by ty moje reakce vlastne byli. Nemam mu jak dokazat kdyz mi lze ze uz se nemusi mych reakci bat
jsem z toho moc spatna a nevim jestli to lhani moc nehrotim. Treba to jen prehanim a nejde byt uplne ve vsem k druhymu uprimnej…nevim
ale me to ze mi lze moc ublizuje kor kdyz mi lze takhle do oci a jeste u toho prisaha ze nelze
nevim co delat, mrzi me to a mam z toho takovej pocit bezmoci. Ze bude lhat uz porad a ja bych tolik chtela aby ke me byl uprimnej a rikal veci tak jak opravdu jsou… :‚( achjo nevim co si pocit :‘(
Omlouvam se ze je to dlouhe
ale ja proste nevim jsem z toho uplne na palici :‚( nechci aby mi lhal. Chci aby jsme si vse rikali v klidu a nebali se rict tomu druhymu vse. On trvdi ze lze proto, ze vi jak bych zas reagovala. Ale on to nevi a kdyby to zkusil mi rict tu oravdu tak by zjistil ze budh reagivat uplne v pohode. On si mysli ze kdyz mi zalze tak to bude ok. Ale pritom se vzdycky desne pohadame prave kvuli tomu, ze mi lhal. Ne kvuli tomu kvuli cemh mi lhal. Ale primo kvuli te lzi jako takove. Ja nechapu ze in jeste stale nepochooil ze to tim lhanim jenom zhorsuje.. :‘( a vazne jsem uplne bezmocna snazim se mu ti ruzne vysvetlovat apod uz kolikrat mi rekl ze me chape ale rekl to ocividdne jen abych uz drzela hu.bu a nic nejspis stejne nepochopil. Pripadam si jak u blbecku na dvorecku :‚( tak rada bych to zmenila :‘(
Slovo lhat si pouzila 27 x v prispevku, mozna vickrat..nutit ho prisahat na dite
.Nejak ses driv chovala, tak asi sklizis, cos zasela. Prestan furt patrat a domahat se nejake pravdy, nevyslichej ho, normalne zijte ne.
@Anonymní píše:
Omlouvam se ze je to dlouheale ja proste nevim jsem z toho uplne na palici :‚( nechci aby mi lhal. Chci aby jsme si vse rikali v klidu a nebali se rict tomu druhymu vse. On trvdi ze lze proto, ze vi jak bych zas reagovala. Ale on to nevi a kdyby to zkusil mi rict tu oravdu tak by zjistil ze budh reagivat uplne v pohode. On si mysli ze kdyz mi zalze tak to bude ok. Ale pritom se vzdycky desne pohadame prave kvuli tomu, ze mi lhal. Ne kvuli tomu kvuli cemh mi lhal. Ale primo kvuli te lzi jako takove. Ja nechapu ze in jeste stale nepochooil ze to tim lhanim jenom zhorsuje.. :‘( a vazne jsem uplne bezmocna snazim se mu ti ruzne vysvetlovat apod uz kolikrat mi rekl ze me chape ale rekl to ocividdne jen abych uz drzela hu.bu a nic nejspis stejne nepochopil. Pripadam si jak u blbecku na dvorecku :‚( tak rada bych to zmenila :‘(
Hele bez urazky, ale jsi jak kolovrat, prvni dlouhy prispevek by sel zkratit na ctvrtinu, kdybys neopakovala stale to same.Pak to posles a napises dalsi, kratsi, kde zas opakujes naprosto to stejne
. Jestli takhle komunikujes i s nim, nedivim se, ze rekne proste neco, jen aby mel klid.
@Eemii píše:
Slovo lhat si pouzila 27 x v prispevku, mozna vickrat..nutit ho prisahat na dite![]()
.Nejak ses driv chovala, tak asi sklizis, cos zasela. Prestan furt patrat a domahat se nejake pravdy, nevyslichej ho, normalne zijte ne.
Musím souhlasit
prostě to přestaň řešit a o inkriminovaných tématech se nebavte. Nemůžeš se mu divit že se chová jak se chová, pokud jsi byla taková hysterka (a bez uražky teď to taky přeháníš)
Promin, ale lhala bych ti asi taky. A nikdy bych nenutila přísahat někoho na dítě.. ![]()
Kdyby takhle hučela do chlapa, tak si vymyslí cokoliv, aby už měl svatý klid.
To nelze docist. Jestli mu vsechno takhle opakujes jak gramofon tak bych ti taky rikala polopravdy. Je to strasne unavne a navic se na to moc zamerujes.
Ahoj, já Ti úplně rozumím, řešila jsem něco podobného. Lidi, kteří si tímhle neprošli, nepochopí. Člověku nejde ani o to v čem ti zalže(a jak moc velkou váhu ta lež má), ale to PROČ ti lže. PROČ předem svádí lež na tvou reakci, když ta logicky je stále stejná- nechceš aby ti lhal, tak tě to rozčiluje a pátráš po tOm, proč lže. Kdyby řekl pravdu a nesmyslně nevymýšlel báchorky, tak je rázem po problému. Protože pro Tebe je podstatné to, že Ti nelže a že mu můžeš bez obav VĚŘIT.
v tomhle ale poradí asi jen člověk na tyhle situace specializovaný, aby vysvětlil manželovi, o co Tobě jde, protože on sám to prostě od Tebe nikdy nepochopí. Takže radím poradnu. ![]()
Vydržela jsem přečíst dvě třetiny, u neustále opakujiciho lhal a snažím se a podobnych výrazu jsem to vzdala…
VYKAŠLI SE NA TO! BUĎ NORMÁLNÍ! Bav se co nejméně o kolegynich a jiných ženských, děláš si to sama
Chlapa to akorát přestane bavit a taky se mu trochu nedivím…
@Šarlota4 píše:
To nelze docist. Jestli mu vsechno takhle opakujes jak gramofon tak bych ti taky rikala polopravdy. Je to strasne unavne a navic se na to moc zamerujes.
souhlas, já to ani nedočetla celé… je to furt to stejný