Partner lže

Napsat příspěvek
Velikost písma:
2262
16.11.14 17:24

Moment, tak ještě jednou k tomu sáhodlouhému příspěvku „Pratner mi lže :'(“. Ono to mělo být asi „Partner“, ale nebudu se šťourat v detailech :-). Je zajímavé, jak rozsáhlá diskuze se může rozvinout kolem zcela nekonkrétních informací, neměl se tu někdo před nabídnutím řešení alespoň zeptat na něco konkrétního pro vytvoření lepší představy? A závěr té obecné diskuze je předcházet lžím, čili neptat se na některé konkrétní věci. Je to opravdu řešení? Já si myslím, že mezi partnery by lež být neměla, takže taktika typu „nebudu se ptát, stejně mi neřekne pravdu“ asi nejlepší řešení nebude.
Já mám hlavně věcnou připomínku, cituji autorku:

„… Vzdy kdyz se ho zeptam na neco konkretniho co se tyce treba kolegin z prace (ne zarlive ale povidame si) tak pak zjistim, ze mi v necem lhal. Ze mel prostě pry strach mi treba rict, ze se spolu bavili ze bych pry zas udelala nejakou scenu… “

Ono hlavně zatajování věcí není žádná lež a zejména pokud jsou to „kraviny“, tak je normální, že to člověk pak doma nerozebírá. V tomto citovaném příkladu žádná lež prostě není ať koukám, jak koukám :-). A pokud jinak opravdu lže a jen kvůli těm obávaným autorčiným reakcím… autorka žádá o radu, co udělat, aby nelhal. Tak vše je vždycky o komunikaci, otázky typu „už mi nikdy nebudeš lhát, že jo“ k ničemu nejspíš nepovedou, co zkusit třeba: „Chápu, že se bojíš mých reakcí a proto mi v některých věcech raději lžeš, ale já chci, aby mezi námi byla upřímnost, řekni mi, co mohu udělat pro to, abys ses nebál mi tu pravdu říct?“ A třeba z toho vzejdou nějaké konstruktivní podněty :-).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
232
16.11.14 17:44

@elpiska To ted jako myslíš mě? Že řeším partnerovo lhaní? Já jsem jen psala, že jsem si tím taky PROŠLA. Už je to jiné, prostě jsme se spolu museli naučit žít a možná se nám to i daří. Je rozdíl mezi patologickým, chorobným lhářem a lhářem, který lže protože má důvod a to třeba právě takový, že se obává reakce na pravdu, i když si zakladatelka myslí, že se změnila a už i to je velký pokrok že nedělá scény, ale on to má pořád v sobě. Ještě aby se přestala zbytečně vyptávat a třeba se to posune lepším směrem.

Jako tu byl třeba nedávno deníček NORMÁLNÍ MATKA…no..nemusela řešit alergie na pleny protože dítě na žádné netrpělo, nemusela řešit antibiotika protože její dítě bylo zdravé jako řípa atd atd..pak třeba neřešila ani kočár, protože jí to připadalo zbytečné, no někdo ten kočár řeší, protože mu přijde důležitý. Každý má prostě ty hodnoty a hranice jinde. Někdo ten kočár řeší mín a někdo víc. Podle sebe říkáš, že by jsi asi lži neřešila nebo s ním nebyla, ale pro někoho není třeba dostatečný důvod zahodit jinak po druhé stránce pěkný vztah. Vidíš to moc zjednodušeně. Píšeš ještě že není malé děcko ale zralí člověk, víš, některý chlapy to tak prostě mají a že jich znám a hodně jsem toho slyšela. Prostě přepnou, neřeší nic no a aby si to usnadnili ještě víc, tak proč nezalhat, kolikrát to jejich chování postrádá logiku, ale když se jim dostaneš trochu pod kůži, nebo máš to štěstí že ti ti zkusí chlap vysvětlit proč se takhle chová, tak se to trošku i pochopit dá, ale spíš je víc takových chlapů než ženských. Kamarádka má taky podobného muže a to je prosím zralí třicátník který vlastní firmu a chování ve vztahu se zdá být taky někdy nelogické. Napadá mě toho tolik co říct, že nevím jestli se to dá po mě nějak srozumitelně přečíst. :roll: :jazyk: -*+

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3503
16.11.14 17:54

@lassa Já bych lži řešila, protože ulhané lidi nemám ráda ;) Netuším, co ke lhaní (kromě strachu z prozrazení či strachu z reakce) vede. Jestli si ten člověk něco dokazuje… Ale tak nějak jsem z tvých příspěvků (špatně) pochopila, že ty ty jeho lži řešíš. Takže ty moje příspěvky byly spíš k zakladatelce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
232
16.11.14 18:05

@elpiska Zakladatelka by je taky ráda řešila, tak jsem ji napsala moje postřehy a jak by bylo nejlepší to řešit. Samozřejmě kdybych byla robot bez emocí tak nevyhovujícího partnera pošlu do krajin ale normální průměrný člověk s emocemi nedokáže spálit mosty jenom kvůli jednomu problému, když ví že kdyby nebylo lží tak je to všechno fajn.

Chlap si tím nic nedokazuje jenom mu připadá výhodnější říct svojí pravdu než jak to ve skutečnosti je, a má záruku, že se opravdu nic nebude muset řešit. To si myslím já…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7
16.11.14 18:29
@D. C. píše:
Moment, tak ještě jednou k tomu sáhodlouhému příspěvku „Pratner mi lže :'(“. Ono to mělo být asi „Partner“, ale nebudu se šťourat v detailech :-)."… Vzdy kdyz se ho zeptam na neco konkretniho co se tyce treba kolegin z prace

Tak možná je dobře, že se „nešťouráš v detailech“, přesto na chybu upozorníš.. kolegyně ne píše s tvrdým Y ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
16.11.14 20:50

@Alouska jsi novacek nepises nic k tematu a opravujes chyby?? To nemyslis vazne prihlasila ses abys mohla rypat??

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
16.11.14 21:05

@lassa tak ja jsem byk.. jinak moc dekuju za podporu a @ajaja79 taky. Diky holky. Z nekterych příspěvku tady je opravdu znat, ze to nektere chytre nezazili a neumi si predstavit jake to je a ani o co mi poradne jde… jsem rada ze alespon vy mne chapete. ;-) nicmene i z nekterych dalsich prispevku jsem si neco vzala a myslim, ze odbornou pomoc nepotrebuji a zvladnu to sama. soukromou diskuzi zakladat nebudu, nezlobte se, ale tak nějak je to pro mne uzavrene a nechci uu to zbytecne resit a rypat se v tom a pripominat si to, jelikoz to pro mne neni prijemne..

Chtela bych vsem moc podekovat protoze jsem si urcite od kazdeho neco malo vzala a ted chci za vsim co v posledni dobe bylo, udelat tlustou caru a zacit odznova. Chci byt trosku novym clovekem a budu se snazit aby se mi to povedlo a budu doufat, ze az priteli dokazu ze nejsem zadna furie, tak ze ke me uz i sam celkove zacne byt otevrenejsi a uprimnejsi. Nicmene uz i dnes to bylo fajn a dokonce mi sam vypravel co bylo v praci a i sam se zminil o dvou koleginich. :-) asi me zkousi :-D byla jsem zcela v klidu a krasne jsme si popovidali. Moc se mi libilo jak byl otevrenej a jak mi sam od sebe povidal.. :-) :-) hlavne vim, ze kdyz on ke me bude moci byt otevrenej, tak se ja nebudu ani niceho bat. Protoze budu vedet ze mezi nami ta uprimnost je. Ale hlavne se prvni on musi opravdu prestat bat a presvedcit se ze jsem opravdu jiz v pohode;-) no a kdyz to bude uz porad tak jako dnes, budu stastnej clovek :-D takze jeste jednou vsem diky!! :kytka: :mavam:

• Citovat
  • Upravit
448
16.11.14 21:09

Moc Ti to přeju, aby to vše bylo, jak má být!!! Hodně štěstí :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
káťa
17.11.14 06:01
@lassa píše:
@elpiska A co když ti lže tak okatě že ani po ničem pátrat nemusíš? Sladká nevědomost je sice lepší, ale co když je ta lež úplně evidentní? Necháš to být? Jako by nic? Schválně, lhal ti někdy takhle muž? Zažila jsi to? Možná že třeba jo ale určitě se to nedostalo až do takovýho patologickýho stavu že? :|

Můj exmanžel mi také lhal a o mnohem podstatnějších věcech, než jsou ženské (tajné dluhy atd.). Rozvedla jsem se s ním proto.
Jak jsem psala, lhaní nesnáším, ale stojím si za svým výše napsaným názorem, že v tinto konnkrétním případě je zakladatelka dle mého názoru labilní patologický žárlivec a měla by se sebou pod odborným dohledem něco dělat dříve, než se partner sebere a odejde, což by mnozí jiní (včetně mě) udělali už dávno. To je upřímná rada ode mne.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
17.11.14 06:20

@káťa no tak dekuji velice za nazor ja myslim ze jsem vyse jiz napsala ze dekuji za nazory a tenhle sis uz mohla odpustit. Nejsem zadnej labilni patologicky zarlivec nezlob se na me ale beru to jako urazku. Takze jeste jednou diky za nazor ale vazne mam pocit, ze to v pohodě zvladnu sama i bez te odborne pomoci. A uz se radsi nevyjadruj kdyz o tom nic nevis. Sbohem. :mavam:

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
17.11.14 06:24
@ajaja79 píše:
Moc Ti to přeju, aby to vše bylo, jak má být!!! Hodně štěstí :kytka:

Moc dekuji. Myslim, ze je vse na dobre ceste :-) vazne, i ted kdyz pritel prisel z prace to bylo takovy hodne fajn…nevim tak nejak je to proste cely lepsi mezi nami :-) nevim jak je to mozny, ale proste jsme si minule promluvili a ted jsme oba jak vymeneni ;-) tak snad to tak uz i zustane. Ale myslim si ze ano. Nema se to uz proc zkazit ;-) jeste jednou dekuju :kytka:

• Citovat
  • Upravit
káťa
17.11.14 06:27
@Anonymní píše:
@káťa no tak dekuji velice za nazor ja myslim ze jsem vyse jiz napsala ze dekuji za nazory a tenhle sis uz mohla odpustit. Nejsem zadnej labilni patologicky zarlivec nezlob se na me ale beru to jako urazku. Takze jeste jednou diky za nazor ale vazne mam pocit, ze to v pohodě zvladnu sama i bez te odborne pomoci. A uz se radsi nevyjadruj kdyz o tom nic nevis. Sbohem. :mavam:

Pokud jsi úplně v pohodě a rady nepotřebuješ, nevím, proč se obracíš na veřejnou diskusi s žádostí o rady. Já ti jednu dala, upřímnou a dle toho, co jsi napsala, velmi rozumnou… :mavam:

• Citovat
  • Upravit
3503
17.11.14 09:07
@Anonymní píše:
Moc dekuji. Myslim, ze je vse na dobre ceste :-) vazne, i ted kdyz pritel prisel z prace to bylo takovy hodne fajn…nevim tak nejak je to proste cely lepsi mezi nami :-) nevim jak je to mozny, ale proste jsme si minule promluvili a ted jsme oba jak vymeneni ;-) tak snad to tak uz i zustane. Ale myslim si ze ano. Nema se to uz proc zkazit ;-) jeste jednou dekuju :kytka:

I na mně to z tvých příspěvků působí tak, jak psala @káťa Neměla bys to brát jako urážku, ale měla by ses nad tím vším zamyslet. Jestliže ti partner něco sdělí a ty se ho obratem zeptáš, jestli ti nelže a dál se ujišťuješ tak, že chceš, aby přísahal… Tak to normální opravdu není. Jestli chceš strkat hlavu do písku, protože den dva proběhnou hezky, tak prosím. Ale i já jsem si myslela, že si touto diskuzí chceš něco ujasnit. Hodně zdaru. :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
17.11.14 09:52
@káťa píše:
Pokud jsi úplně v pohodě a rady nepotřebuješ, nevím, proč se obracíš na veřejnou diskusi s žádostí o rady. Já ti jednu dala, upřímnou a dle toho, co jsi napsala, velmi rozumnou… :mavam:

Vzdyt ja nikdy nerekla, ze rady nepotrebuji!!! @elpiska to plati i pro tebe! Citujte kde jsem neco takoveho napsala??? Ja jsem naopak vzala uplne vsechny komemtare a jeste ga ne podekovala!! Nekde na 4 nebo 5 strane jsem psala ze dekuji holkam co mi rozumi, ale ze musim uznat, ze i ostatni maji pravdu a ze jsem si z toho neco vzala a uvedomila si svou chybu. NEKOLIKRAT jsem podekovala VSEM za komentare, nazory a pomoc, protoze HLAVNE ty negativmy komentáře mi dost pomohli otevrit oci. Takze nevim co to pisete za nesmysli s prominutim. Ja umim uznat svou chybu a umim ji prijmout taky proto jsem na ty vsechny begativni komentare vuci me nereagovala spatne ale uznala ze maji pravdu. Prectete si znovu vsechny me prispevky, nez zacnete psat nejake takovehle nesmysli laskave. ;-) dekuji a nepripadam si ze bych strkala hlavu dp pisku. Ja si uvedomila to co jsem si uvedomit potrebovala a ted je hlavne na me aby to mezi nami bylo v pohode. Uz na tom nevidim nic dalsiho k reseni. Proc bych se v tom mela dal strourat, kdyz uz jsem si problem uvedomila a zacala s nim neco delat??? To nejak nechapu to se na me @elpiska nezlob!! Nazory mi pomohli jak pozitivni (ty me trochu podrzeli) tak negativni (ty mi otevřeli oci a pomohli si uvedomit co delam spatne a ze za to pritel opravdu nemuze). Takze problem vyresen. Ted se jeste pokusim zustat v pohode a budu se snazit aby to bylo takovy jako prave ty posledni dva dny. A pokovad bych to nedokazala (coz si nemyslim) tak pak ano, vyhledala bych odbornou pomoc. Ale dovolte mi damy to prvni zkusit me samotnou. Dekuji!! A ano, opravdu si myslim, ze to sama dokazu, protoze kdyz je ke me pritel otevrenej a nelze mi, tak ja ani nemam potřebu nijak zarlit mit blby otazky apod. Protoze z nej citim ze je otevrenej proste a ze nic neskryva. Takze se budu snazit aby videl ze ke me otevrenej opravdu byt muze a ze se mych reakci opravdu bat nemusi. Vim ze presvedcit ho bude asi chvilku trvat ze to nebude hned. Ale verim ze to pujde. Vazne tomu verim. Ted je vazne jen na me na tom a na sobe zapracovat a uvidime a opravdu uu tady neni nic dalsiho k reseni. Takze to neni zadne strkani hlavy do pisku. Ja jednam. A vysledek opravdu nemuzu videt hned takze musim chvili proste oockat jak se to mezi nami bude dal vyvyjet a jestli to uz treba opravdu zustane v pohode.

• Citovat
  • Upravit
232
17.11.14 09:56

Tak jen tak dál! :kytka: přeji hodně štěstí :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat