Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahoj,
jelikoz si casto procitam diskuze, chtela bych se vam taky sverit a vypovidat se. A treba mi poradite co dal. Ziju s o dost starsim partnerem, ktery me ze zacatku uplne na rukou nosil a byla jsem pro nej princeznou. Posledni dobou to jde s nama z kopce a role se otocily. On si pripada jako kral a ze me si dela sluzku. Dela mi kvuli vsemu sceny a hrozne se urazi. Dost se mnou mluvi sproste - poslal me do pr…e, kdyz se ho zeptam „co?“ odpovi mi „hovno, rika se prosim“. Neustale mame konflikty kvuli uklidu - doma s nicim nepomuze, ale nejradsi by abych cely den jenom surovala. Vcera jsem napriklad mela uklizeno, jenom ve drezu spinave nadobi a on hned „delas cely dny hovno, jsi lina jako prase“. A na protest se mnou nemluvi. Kdyz je na me hnusnej, rekne, ze si za to muzu sama.
Kdyz jsem se ho zeptala proc v tom byte jeste je, tak udajne proto ze nema kam jinam jit. Pred par dny mi rekl, ze se mnou jeden cas byl jenom z litosti. Kdyz prijede z prace a nema nachystanou veceri nemuze se proste zeptat jestli bych mu neco nepripravila. Ne, „zase nemam co zrat“ atd.
Citim, ze tohle chovani ve vztahu neni normalni. Ale on uz ze me dela takovou trosku, ze si ta nenormalni prijdu ja. Ze takhle je to vlastne v poradku.
@Utrapena žiješ s pěkným hovad.em. Ci je byt? Mate spolu deti? Mas praci? Finanční rezervu?
Bydlime v podnajmu, ale je psany na me. Vlastni prijem mam a v pripade nouze mam kam jit. Ale porad si rikam, ze se zmeni. Vim, ze jsem pitoma a mela bych vzit nohy na ramena nez bude pozde. ![]()
No to teda není normální. Ten by letěl, že by nestihl počítat schody…vsadím se, že na tebe čeká frontu dalších 10 frajerů a mladších, takže bič a pryč od starého dědka. Bude to s ním jenom horší a horší
Deti zatim nemame a ani je s nim neplanuju. Protoze pomoc z jeho strany by byla nulova. Nedavno me serval, ze jsem se opovazila veset pradlo v deset hodin vecer, protoze jsem svitila a on chtel spinkat. ![]()
@Utrapena píše:
Bydlime v podnajmu, ale je psany na me. Vlastni prijem mam a v pripade nouze mam kam jit. Ale porad si rikam, ze se zmeni. Vim, ze jsem pitoma a mela bych vzit nohy na ramena nez bude pozde.
Prosím tě, nad čím ještě přemýšlíš?! Už dávno jsi mu měla zabalit igelitku, hodit za dveře, a vyměnit zámek. Není nic jednoduššího. Nikdo nemá právo se k tobě chovat tak, jako on. Ty by jsi měla zapracovat třeba s pomocí odborníka na svém sebevědomí. Pokud nemáte spolu děti, už bych si o něj neopřela ani kolo.
@Utrapena píše:
Bydlime v podnajmu, ale je psany na me. Vlastni prijem mam a v pripade nouze mam kam jit. Ale porad si rikam, ze se zmeni. Vim, ze jsem pitoma a mela bych vzit nohy na ramena nez bude pozde.
odpovídáš si sama -přesně tak!! Nebudu psát, že jsi pitomá, ale..;-). Ale opravdu vezmi nohy na ramena, dokud je čas a jsi mladá. Věř, že chlap se nikdy nezmění a bude to jen horší. Takhle to začíná a pak přijdou facky a nebo ještě hůř…
@Utrapena Utla bych to co nejrychleji, aby ti pak třeba neselhala antikoncepce a s dítětem to půjde hůř.
Nejhorsi na tom je, ze porad pochybuju sama o sobe. Ze kdyby opravdu doma nebylo ani smitko, treba by se tak nechoval. ![]()
Nech mu tu igelitku za dveřma… a prosím, vyfoť ho kukátkem, jak se u toho bude tvářit, suverén ![]()
@Utrapena píše:
Nejhorsi na tom je, ze porad pochybuju sama o sobe. Ze kdyby opravdu doma nebylo ani smitko, treba by se tak nechoval.
To je prostě nereálné, a rozhodně by to tak nebylo. A pokud by přišlo dítě tak už tuplem ne. Už jsi v pasti a sebevědomí nula. Má tě tam kde tě chtěl mít zmetek jeden. uuuutttteeeeeeeeeeeeeeeeč
@Utrapena asi nemas moc sebevedomi protoze tebou to nebude, budes mit uklizeno a najde si neco jineho