Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Anonymní píše:Žiješ s psychopatem. Odejdi. Myslím si, že ti bude dělat velké problémy a proto začni hned. Tady není na co čekat.
Prosím o radu a to hlavně ty, které si podobnou situací prošly. Minulý týden partner hlídal naši 7 měsíční dceru a malá se hodně uhodila do hlavičky. Velká boule, dítě hysterický nářek. Chtěla jsem ji utěšit a zkontrolovat, zda je v pořádku. Partner se naštval a smýkl se mnou po místnosti. Na paži jsem měla několik velkých modřin. Poslední 3 měsíce je to už po několikáté, co malou neuhlídal a něco se jí stalo. Včera jsem se od něj dozvěděla, že prý mi rovnou měl radši nafackovat. Jsem jak v Jiříkově vidění. Ten vysokoškolák se skvělou prací se změnil. Nová práce, velké sebevědomí a touha rozkazovat všem. Prý když se nebudu chovat podle něj, nebude na malou dávat peníze. Chci odejít. Manipuluje se mnou. Nedokážu už poslouchat, jak je vše má vina a já jsem jen hloupá hysterka, která sedí na zadku doma. Starám se „jen o dítě, jen o domácnost, jen studuji VŠ, jen pracuji z domova“. Nevím, zda má cenu na něj podat rovnou TO. Nebo se prostě jen sbalit a s malou odejít? Řešila jste to některá?
Jinak existuje jen jedna možnost - sedni si a vysvětli mu, že to bylo naposledy, že v případě, že se o něco podobného pokusí ještě jednou, odcházíš. A musíš to dodržet. Protože jestli neodejdeš, on bude vědět, že vyhrožuješ naplano a může své útoky stupnovat.
@inkakřivák píše:
Jinak existuje jen jedna možnost - sedni si a vysvětli mu, že to bylo naposledy, že v případě, že se o něco podobného pokusí ještě jednou, odcházíš. A musíš to dodržet. Protože jestli neodejdeš, on bude vědět, že vyhrožuješ naplano a může své útoky stupnovat.
Tak, řekla bych mu to s ledovým klidem, pevným odhodláním a z očí by mi sršely blesky. Řekla bych mu, že to bylo naposled, co se mě dotkl a jestli to udělá ještě jednou, že ho vyrazím.
Já mu ani nevěřím, že malou neuhlídal. To nemusí být náhoda, že vždycky, když jí hlídá, tak se jí něco stane ![]()
@Anonymní píše:
Mám strach. Ne z nedostatku peněz. Ne z toho, že bychom s malou neměli kam jít. U rodičů budeme mít pro sebe celé patro rodinného domu a já mám úspory. Ale nevím, zda to nahlásit? On to popře a co pak soud? Co když bude malou chtít? Ne doopravdy, ale proto aby se pomstil. Známé se to stalo. Bydlíme od rodičů 300 km. Co jeho máti? Mám na smrt nemocné babičce definitivně odvézt jedinou vnučku?
Na jedné straně tě chápu, ale na druhé -mysli na SEBE a hlavně na SVÉ DÍTĚ.
@inkakřivák píše:
Takže on hlídal, jemu upadla - proč smýkal tebou?
protože tu chybí tak polovina příběhu.
Pokud si nebyla u doktora a nemáš zprávu, tak na nahlášení nic rozumného nemáš. A čekat, až něco bude, je prostě nebetyčná blbost. Sebrala bych se a šla. Chlap, kterýmu nestačí, že jeho žena na mateřské je schopná starat se o dítě, studovat a ještě pracovat, si nic jiného nezaslouží.
Hele a nemůže to být taky tak že útlocitná matka fixovaná na dítě z každého bebíčka dělá úraz jak na týdení hospitalizaci a její přepracovaný manžel už ty hysterické scény neunesl a tak ji chtěl dostat z místnosti při čemž ji chytil za ruku?
Tak ja bych si tohle NIKDY nenechala libit!!!Deti jsou to nejdulezitejsi na svete!!!Okamzite odejdi a nevracej se!!!
@Anonymní píše:
Malá skončila na pohotovosti už před 3 měsíci. Dal ji na přebalovák a odešel si hrát PC hry. Skončilo to otřesem mozku. To jsem ji potřebovala pohlídat jen na moment než vytřu podlahu. Ale někdo je nevěřícný Tomáš už ze zásady…
tak to je v řiti.
Otřes mozku u batolete je tak na týden v nemocnici, co jste napsali do protokolu?
Ono je lepší čekat, až s Tebou smýkne ze schodů a pořídí prckovi novou maminku, že jo… bojuj. Za sebe, za dítě. Nepřítel je jasný.
@Anonymní píše:
A při tom chycení za ruku se mnou vytřel knihovnu a obývací stěnu. Přesně tohoto se u Policie bojím. Že se budou posmívat a celé se to ještě otočí na mě…
Vůbec moje komenty neber jako posmívání, ale bohužel vím že ženy v bouři hormonů často vnímají svět úplně jinak.