Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Přála bych si alespoň za ten rok jet s nim a s přáteli na víkend kde on se bavi. klidne s jeho prateli (ale oni jsou to kolegyne) a to se vylucuje.
@zlaticko84 píše:
Protože je to prosté, s nimi se bavi (kdo by se v partě nebavil)a me to chybi.ale pozor neplest…mohu jet bez něj, ale to neni ono.rada bych sdilela zabavu s nim.na ne se těší a se mnou nechce.tak jsem navrhla at si vybere koho chce a udelame spolecnou akci.mela jsem tri dlouhodobé vztahy s ve všech jezdil partner se mnou a s partou.kdyz chtěl. A pak jsme obcas sli vecer nekam zvlast.
Mrzi me ze zábavného a společenského jsem viděla jednou a to s nimi. a ja bych se rozhodne nenudila ani s cizimi.
Jo, takže tobě by vlastně nevadilo, že jezdí s nimi, ale že nejezdí vůbec s tebou. Myslím, že zakazovat mu ty báby ale není rozumná cesta. ![]()
Zas ale chápu, že trávit volný čas odděleně a ještě ke všemu za bezdětna a na začátku vztahu je teda divné. Proč tedy vlastně spolu jste?
Tys tam psala, že jste spolu bydleli, tzn bydlíte momentálně spolu, nebo zase každý ve svém? A co spolu dohromady děláte, kromě sexu? ![]()
Já jsem chtěla projevit názor, ale bohužel nevím k čemu, jelikož tomu vůbec nerozumím
![]()
Ahojky,
my to máme doma teda zase úplně obráceně
…manžel by se mnou chodil nejradši i na to víno a pokec s kamarádkami.. máme většinou společné kamarády a s nimi chodíme na pivo nebo jiné akce.. neříkám, že nikdy nejdeme sami (hlavně když není hlídání pro syna), ale rozhodně trávíme téměř všechen čas spolu, pro někoho to může být extrém, ale my jsme spolu rádi (zatím
) a jezdíme hodně na výlety s malým, na kola, do bazénu a tak.
Tak zkuste nějaký kompromis, pokud jsou akce opravdu každý měsíc, tak snad nemusí jet na pokaždé. V minulé diskuzi jsi psala, že po přesunutí jejich akce zrušil již naplánovaný program s tebou, tak to by mě už hodně štvalo, snad by měl mít koule říct kolegyním, že prostě ten konkrétní víkend už má jiné plány. Stejně tak by je nezabilo aspoň jednou ročně udělat akci i s partnery. Jako úplně bych mu ty akce nezakazovala, zvláště pokud jsou to jeho jediní kamarádi.
Přestanu to řešit… On se zeptá zda mi to vadí, ja že ano že vadí. A pak mi řekne, že mu vadí, že mě to vadí. ![]()
S tímto jsme nikdy neměli doma problém, nedělíme se na tvoje a moje. Jen ve výmečných případech jdeme každý po svém, přítel na poker a já s kamarádkou na vínko, ale společenské a firemní akce navštěvujeme společně. Já znám skoro všechny přítelovi kolegy, kamarády a známé. S některými vyrážíme na dovolené, s jinými zajdeme jednou za čas na pokec a sami doma organizujeme různé sešlosti. Prostě se chceme ve společnosti reprezentovat a podělit se s ostatními, jak se máme fajn a co jsme společně zažili. Působíme, jako pár, co k sobě patří a vzájemně se doplňuje.
Jelikož potíží bylo více, tak jsem zjistila že partner má schizoidni poruchu osobnosti. Takže děkuji za různé rady, ale tady už nepomůže ani rozum ani kompromis.
Jak jsi to zjistila? Je pravda, ze podle popisu to na nej docela sedi.
@Sofie2013 píše:
Jak jsi to zjistila? Je pravda, ze podle popisu to na nej docela sedi.
Popsala jsem reakce a ze nema žádné reálné přátele, nechape moje pocity, nezajima ho nic atd. psychiatricce a diagnoza byla na svete.vse zapada. i popis toho jak ho vychovavali. vyrustal a často byl sám v pokoji. rodice se ve 3letech rozvedli.ted mu to říci. Nečekám, že se bude chtít léčit. Je mu je takhle dobře. Ale ja asi to nedam. partnera, který moc nejevi zajem o me a druhé.
@zlaticko84 Tak to mě mrzí, to je větší problém, než se zdálo. Uvidíš, jak se k tomu partner postaví.
@Sofie2013 píše:
@zlaticko84 Tak to mě mrzí, to je větší problém, než se zdálo. Uvidíš, jak se k tomu partner postaví.
Máš s tím nějaké zkušenosti?
Nikdy svým „kamarádům“ ani sourozencum nepíše a nevola jak se maji. nepochopil, ze když mi umrela příbuzná, ze ma přijít z pracovní večeře co nejdříve jak to půjde. Nic ho nezajímá, má neustále neuvěřitelně divné nápady a bojí se, ze bych ho změnila. Zuřivě se všemu brání a říká, že už to nebude on.sex chce 1× za 14dni. jinak si vystačí sam.
Vypadá to na schizoidní poruchu, bohužel a je to tedy do budoucna trochu problematický partner. Samozřejmě může mít ještě alexithymii a jiné krásy, ale pokud by to opravdu byl schizoid, což je podle popisu pravděpodbnější, těžko se s tím bude něco dělat. Léčba samozřejmě existuje, ale výsledky nebývají nic moc. Léčí se to poměrně špatně.
@Gina108 píše:
Hahahá, ty na ty dámy snad žárlíš.![]()
![]()
U nás v bývalé práci jsme taky dělali akce s partnery i bez nich, ale zjistili jsme, že s partnery = dvojnásobná útrata a poloviční zábava, (věnuješ se partnerovi, s kolegy tak napokecáš, partneři býval out, neví, co se řeší v práci, nedokáží se o tom bavit) takže pak převažovaly akce bez nich. Nejezdili všichni, páč nás bylo 200 zamců, jen takové „zdravé jádro“ někdy 30 lidí, jindy jsme se domluvili třeba jen v pěti. Genderově byl kolektiv vyrovnaný. Bavilo mě to moc a byla bych doost nas. raná, kdyby mi to partner nějak kazil. Akce na víkend jednou za měsíc mi přijde v pořádku. Ty píšeš, že nemá přátele ale ty mu ty poslední, co ještě má chceš zakázat? Nechápu.
![]()
![]()
On nemá 200 spoluzaměstnanců. To je jaksi úplně jiný případ.