Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Partner mě požádal, abych sepsala dotaz a dle reakcí, že uvidíme co je obyklejší.
Ráda bych znala reakci či radu nebo zkušenost s tímto.
S přítelem jsem rok oběma nám je přes 30let. Již jsme spolu bydleli.
On je nepříliš společenský, nerad chodí a poznává nové lidi.
Ja jsem naopak spolecenstejsi a cizí lidi mi vůbec nevadí. A snadno se zapojim do hovoru.
Pracujeme v podobnem oboru.
Od začátku vztahu zaujímá postoj ze musi mit svuj čas pro sebe.pod tim se skryvalo ze pohybové aktivity vykonaval 1tydne s praci a se mnou se mu nechtělo. Po pul roce pochopil že to nejde takto. tudiz když neco zařídím jde se mnou.kolo squash bazén. Za poslední dva roky jsem přišla o svou partu přátel (maji velice malé děti) a schazi se mezi s sebou s těmi co maji děti nebo travi čas v rodinném kruhu a akci je pomalu.
Chtěla jsem aby partner sel se mnou alespoň do hospody kdy se zapijel potomek.Ale řekl ze si samozřejmě vybere traveni casu se svou partou nez se mnou a mymi prateli. A za ten rok jsem ho vzala na max. puldenni akce, kde byl spis otraveny. tudiz se mi nechce ho uu trapit.ale je mi lito ze o sdílení této zabavy prijdu.
Naproti tomu jeho parta, je tvořena zejména z žen (1starsi dama a 7kolem.30ti všechny vdane, ale hodně aktivní a stale neco organizujici).a jezdi dva kolegove a on.je tam jediny zadany 30tnik.
Damy planuji akce 1za mesic od pátku do neděle. A další akce v týdnu na večer přibližně jednou za 14dni.
Na jejich vikendove akce NESMI partneri (je to mimo pracovní akce a oni si je tam nepreji).důvody jsou různé od toho že by se tam nudili po to, ze se chovají jinak nez pred partnery).
Maji dve povinne vyjezdni zasedání, kde se vidaji take.
Vim ze se tam partner tesi a ze je aktivní a hraji i různé hry. takze me samozřejmě toto spolecne sdileni zabavy hodně chybi.ve dvou te legrace moc neni.
Partner nema žádné další konicky, kamarady ani aktivity. nechodi s nikym do hospody a nema ani kamarada na pokec.
Takže je pochopitelné ze tuto partu především dam ma rad.Damy ovsem citi ze to je jen kolega a další aktivity s partnery nechteji, maji sve rodinne pratele.
Mezi mými přáteli a v rodině se do party vždy bral partner je to samozřejmost. Bez partnera se chodi treba na kafe ci vinko s kamarádkou ci kamaradem.jak je někdo pár bere se za samozřejmost zvat dva.
Mate podobné zkušenosti?
@zlaticko84 cože? Tem damam dela gigola? Promin, ale to je prvni co me napadlo… Jake jako hraji hry? ![]()
Osobne bych ho poslala k šipku a nasla si nejakyho sympataka ![]()
@sisk píše:
@zlaticko84 cože? Tem damam dela gigola? Promin, ale to je prvni co me napadlo… Jake jako hraji hry?
Osobne bych ho poslala k šipku a nasla si nejakyho sympataka
Proste jedou na kola, chodi po Krkonoších večer pijí a hrajou třeba aktivity.
Jen bez partnerů.
@Eemii píše:
Proc zakladas dalsi stejnou diskuzi??
Partner rekl, ze jsem tam.dala zavádějící informace. omlouvam se, smazala bych ji. a chtěla jsem mu vyhovět, ze se zeptam jen na nas problém. Ze to jinak nebylo fer. a trochu mu ukazat, ze to proste neni obvyklé. A ze je možné ze existují dvě skupiny dam. kterym to nevadí a kterym to vadi.pry se dle reakcí zamysli.
My to máme v partě tak, že většina akcí je bez partnera a jen nějaké větší jsou s partnerem. Bereme to tak, že akce s partou jsou na odreagování a opočinutí si od druhého. Ono je totiž fakt rozdl mezi posezením, když tam partneři jsou a kdy nejsou. Ale zas je pravda, že pokud je to něco přes víkend, s partnery se počítá.
@Liliana08 píše:
My to máme v partě tak, že většina akcí je bez partnera a jen nějaké větší jsou s partnerem. Bereme to tak, že akce s partou jsou na odreagování a opočinutí si od druhého. Ono je totiž fakt rozdl mezi posezením, když tam partneři jsou a kdy nejsou. Ale zas je pravda, že pokud je to něco přes víkend, s partnery se počítá.
Takže by Ti nevadilo, ze v Te parte ty nikdy nesmis byt? a s Tebou by nechtěl jit, a ty s nim nesmis jit. prave, ze v me parte se chovaji lide pořád stejně.
Já se v tom popravdě trochu ztrácím ![]()
To, že chce jednou týdně trávit nějakou aktivitu (sportovní) jen sám, proti tomu nemám ani fň - já sama chodím dvakrát týdně do fitka a při představě, že by to mýmu chlapovi nebylo nebo mě nutil, ať místo toho chodím někam s ním, tak ho pošlu do háje. Každý má snad nárok sem tam dělat něco sám, stejně jako on jednou, někdy dvakrát týdně jde s chlapama do hospody a mě by fakt nenapadlo se mu tam cpát, nebo nedej bože mu tyhle sedánky zakázat, že musí jít jen se mnou…vždyť jde o „pár“ hodin.
Jinak to, že KAŽDÝ měsíc tráví s „cizími“ lidmi celý víkend a já mám zákaz, to by mi vadilo, a to dost.
Pokud se ty nesmíš být s jeho „partou“ a on se s „tvojí“ nesnese, tak je to samozřejmě naprd a pro mě osobně by to asi později dělalo velký problém ohledně budoucnosti vztahu - prostě je potřeba čas trávit společně i odděleně, s kamarády i bez.
My si s chlapem jezdíme na vícedenní akce bez sebe cca dvakrát třikrát do roka, já i on to považujeme za adekvátní, odreagovat a pak pěkně domů ![]()
Hahahá, ty na ty dámy snad žárlíš.
U nás v bývalé práci jsme taky dělali akce s partnery i bez nich, ale zjistili jsme, že s partnery = dvojnásobná útrata a poloviční zábava, (věnuješ se partnerovi, s kolegy tak napokecáš, partneři býval out, neví, co se řeší v práci, nedokáží se o tom bavit) takže pak převažovaly akce bez nich. Nejezdili všichni, páč nás bylo 200 zamců, jen takové „zdravé jádro“ někdy 30 lidí, jindy jsme se domluvili třeba jen v pěti. Genderově byl kolektiv vyrovnaný. Bavilo mě to moc a byla bych doost nas. raná, kdyby mi to partner nějak kazil. Akce na víkend jednou za měsíc mi přijde v pořádku. Ty píšeš, že nemá přátele ale ty mu ty poslední, co ještě má chceš zakázat? Nechápu.
![]()
@Mar__tanka1983 píše:
Já se v tom popravdě trochu ztrácím
To, že chce jednou týdně trávit nějakou aktivitu (sportovní) jen sám, proti tomu nemám ani fň - já sama chodím dvakrát týdně do fitka a při představě, že by to mýmu chlapovi nebylo nebo mě nutil, ať místo toho chodím někam s ním, tak ho pošlu do háje. Každý má snad nárok sem tam dělat něco sám, stejně jako on jednou, někdy dvakrát týdně jde s chlapama do hospody a mě by fakt nenapadlo se mu tam cpát, nebo nedej bože mu tyhle sedánky zakázat, že musí jít jen se mnou…vždyť jde o „pár“ hodin.Jinak to, že KAŽDÝ měsíc tráví s „cizími“ lidmi celý víkend a já mám zákaz, to by mi vadilo, a to dost.
Pokud se ty nesmíš být s jeho „partou“ a on se s „tvojí“ nesnese, tak je to samozřejmě naprd a pro mě osobně by to asi později dělalo velký problém ohledně budoucnosti vztahu - prostě je potřeba čas trávit společně i odděleně, s kamarády i bez.
My si s chlapem jezdíme na vícedenní akce bez sebe cca dvakrát třikrát do roka, já i on to považujeme za adekvátní, odreagovat a pak pěkně domů
Tak to chápu, bylo by mi jedno ze jezdi na pánské jízdy, nebo jednou týdně jde do hospody nebo si zacvičit. Co bych tam delala
Ale badminton co chce hrat s partou každý pátek, umim hrat taky a koncim jako on dříve v práci. Ja chodim na spanelstinu a sem tam na taebo.
Na vícedenních akcich je vlastně pracovně. Jezdi po konferencich atd. takze i tak se nevidime.
Děkuji za názor
@zlaticko84 píše:
Takže by Ti nevadilo, ze v Te parte ty nikdy nesmis byt? a s Tebou by nechtěl jit, a ty s nim nesmis jit. prave, ze v me parte se chovaji lide pořád stejně.
Vadilo by mi to, e je nesmím vidět nikdy, ale stačilo by mi s jeho partou jít jednou za čas, nechápu, proč bych měla být na partnera pořád nalepená, mám své vlastní kamarády a když má on akci s nimi, naplánuju si něco s vlastními kamarády.
@Gina108 píše:
Hahahá, ty na ty dámy snad žárlíš.![]()
![]()
U nás v bývalé práci jsme taky dělali akce s partnery i bez nich, ale zjistili jsme, že s partnery = dvojnásobná útrata a poloviční zábava, (věnuješ se partnerovi, s kolegy tak napokecáš, partneři býval out, neví, co se řeší v práci, nedokáží se o tom bavit) takže pak převažovaly akce bez nich. Nejezdili všichni, páč nás bylo 200 zamců, jen takové „zdravé jádro“ někdy 30 lidí, jindy jsme se domluvili třeba jen v pěti. Genderově byl kolektiv vyrovnaný. Bavilo mě to moc a byla bych doost nas. raná, kdyby mi to partner nějak kazil. Akce na víkend jednou za měsíc mi přijde v pořádku. Ty píšeš, že nemá přátele ale ty mu ty poslední, co ještě má chceš zakázat? Nechápu.
![]()
![]()
Protože je to prosté, s nimi se bavi (kdo by se v partě nebavil)a me to chybi.ale pozor neplest…mohu jet bez něj, ale to neni ono.rada bych sdilela zabavu s nim.na ne se těší a se mnou nechce.tak jsem navrhla at si vybere koho chce a udelame spolecnou akci.mela jsem tri dlouhodobé vztahy s ve všech jezdil partner se mnou a s partou.kdyz chtěl. A pak jsme obcas sli vecer nekam zvlast.
Mrzi me ze zábavného a společenského jsem viděla jednou a to s nimi. a ja bych se rozhodne nenudila ani s cizimi.
Jejich cca 10a plati si ty akce sami.
Příspěvek upraven 23.09.16 v 12:15
@Liliana08 píše:
Vadilo by mi to, e je nesmím vidět nikdy, ale stačilo by mi s jeho partou jít jednou za čas, nechápu, proč bych měla být na partnera pořád nalepená, mám své vlastní kamarády a když má on akci s nimi, naplánuju si něco s vlastními kamarády.
Bohužel se spojilo víc věcí a me dvě party nejsou a horko těžko se neco planuje, maji male děti, které koji.
@zlaticko84 Hrajou na honěnou a lízanej mariáš?
Hele, lepší než tady mlít tu diskuzi dokola bude promluvit si s přítelem, že ti to nevyhovuje a chceš víc času trávit spoleně.
PS: CHlap v ženském kolektivu se vždý má fajně ![]()
Přála bych si alespoň za ten rok jet s nim a s přáteli na víkend kde on se bavi. klidne s jeho prateli (ale oni jsou to kolegyne) a to se vylucuje.