Partner nepomáhá

Napsat příspěvek
Velikost písma:
299
12.5.17 18:07

Tak my jsme to měli podobně. Já pracující studentka, on pracující. Sestěhovali jsme se a já byla zvyklá z domu, že chlap ženě pomáhá, můj milý byl zvyklý, že má od maminky všechno a nic nemusí dělat. Nejdřív jsem to neřešila, ale pak jsem toho měla plné zuby. Nestíhala jsem se starat o domácnost, chodit do dvou prací a ještě dělat věci do školy. Jemu vadilo, že není vyžehleno, pak není umyté nádobí a tak… tak jsme udělali kompromis: vařit budem napůl, on má za úkol 2× týdně vysát a vytřít podlahu a občas vynést koš. To plní a já vše stíhám a jsme oba spokojení. Jenže podle toho co píšeš, je tvůj přítel lenoch co nechce nic dělat. V tomto případě bych mu natvrdo řekla, že chápu, že je z domu zvyklej, že nemusí nic dělat, ale že tady něco dělat musí. 6e až budete mít děti a ty nebudeš nic stíhat, tak tam zhnijete (myslím to samozřejmě s nadsázkou :D ).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3395
12.5.17 18:09
@Anonymní píše:
@EmmaAnna Ja uz jsem zkousela vsechno. Nic nezabira a kdyz, tak mozna na par dni a pak se to vrati tam, kde to bylo. On proste argumentuje tim, ze si chce zit podle sebe, ze do nej porad jen neco hustim. Pry kdyby zil sam, tak by takovy binec nemel, ze se mu nechce mi pomhat, protoze kolem toho tolik nadelam a jen stresuju, ze ho to demotivuje. No nestacila jsem zirat, pripada mi to jako sprosta vymluva.

tak si musíte holt v klidu sednotu a vyjasnit si, co dělat, jak často, najít kompromis

nebo může zaplatit paní na úklid

pokud na tebe tak moc kašle, že dohody nedodrží, záchod po sobě nespláchne, tak nevím co řešíš

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
luccifera
12.5.17 18:10

Řvaním jsem si nikdy u chlapa nic nevydupala, na ně to nefunguje a jen je to rozzuří… takže jsem ho začala chválit, když něco hezky udělal, poprosím ho o pomoc atd.

• Citovat
  • Upravit
3395
12.5.17 18:16
@Anonymní píše:
@EmmaAnna Varim, protoze kdyz navari on, je z toho vetsinou v kuchyni jeste vetsi spoust nez predtim a ja samozrejme musim pak jit a uklidit to. Takze takhle mam aspon pak klid. Je to fakt nekdy na hlavu. Ja bych se rada na vsechno vykaslala, ale v totalnim bordelu zit nedokazu..

až bude vařit příště, bude to muset poklidit, protože na čem by vařil :lol: bohužel nevidíš, že si to vždycky dělají oba

nedokážu si představit, že byhc během studia kolem partnera skákala jako ty

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
luccifera
12.5.17 18:20

A ještě me napadl vychovny system mého otce :D Když jsme si dlouho nechtěli uklidit, tak nam pobral všechno oblečení a vyhodil to ze 4. patra z balkónu - což znamenalo dost velký rozptyl :D a bráchovi strkal špinavé nádobí na postel :D

• Citovat
  • Upravit
5425
12.5.17 18:22

I kdyby se snažil teď, až budeš na MD, tsk nehne prstem. A ty s ním budeš mít dítě. Budeš v zádeli. Bude tvrdit že ty jsi doma a máš na to celý den, zatím co on pracuje. S jeho přístupem (lenoch) ti nejspíš nepomůže ani s dítětem. Co až se několik měsíců nevyspíte, to bude teprv krize.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3395
12.5.17 18:22
@Anonymní píše:
@EmmaAnna hele ale ja fakt nehodlam mit jeste nejake zdravotni problemy z nejake plisne co by se na tom nadobi udelala a podobne, navic jsem podobne experimenty uz zkousela a neprineslo to vubec nic, jemu je to fakt jedno, nedojde mu to. Jediny vysledek je ten, ze ja se tady necitim dobre. Nevim jak mu mam otevrit oci.

odstěhovat se? :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7250
12.5.17 18:23
@Anonymní píše:
Kdyz uz je spinavy zachod tak, ze si na nej stitim sednout protoze je zespodu prkynka zaschla moc. Podlaha spinava tak, ze se lepi a zacinaji se na ni sletat mouchy, tak uz je to na me fakt moc.. Na zemi chomace prachu.. Schvalne to obcas nechavam zajit do extremu abych zjistila kde je jako ten jeho prah.. No zatim jsem to vzdycky ja, kdo proste nevydrzi a uklidi..

tyyy woe.jako verim, ze vetsina chlapu by uklizela 1× za rok zit sami :mrgreen: a ja treba uklizim, pze me to sere.ale kdyz toho mam dost reknu chlapovi.on treba neumyva koupelnu, prach a neumyje kos na odpadky, ale jinak myje nadobi, vytira, pere, vesi a sklada pradlo. uklizi auto. vezme kos.ustele.kdyz ho do toho dokopu, tak udela fakt skoro vse, verim ze i ten haj.zl by umyl. :think: jo a minule mi vypral kalhotky a chlubil se jak mi je hezky poskladal :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
12.5.17 18:32

Tak ja mam doma to stejne co zakladatelka akorat cekame mimco, no co si sama neudelam doma, to nemam. Nejlepsi je se spolehat sama na sebe a od druhych ocekavat minimum..holt nekteri muzi byli takto vychovani, muzeme podekovat jejich maminkam..

• Citovat
  • Upravit
blabla123
12.5.17 18:54
@Anonymní píše:
Tak ja mam doma to stejne co zakladatelka akorat cekame mimco, no co si sama neudelam doma, to nemam. Nejlepsi je se spolehat sama na sebe a od druhych ocekavat minimum..holt nekteri muzi byli takto vychovani, muzeme podekovat jejich maminkam..

Ty můžeš poděkovat jen sama sobě. :nevim:

• Citovat
  • Upravit
blabla123
12.5.17 18:56

Zkus si s ním promluvit, domluvte se, že ty budeš mýt nádobí, on ho vždy utře, že bude vynášet smetí a luxovat a ty budeš vytírat a vařit.
Já si nedokážu představit, že partner nepomáhá, jsme přeci parťáci a nedělá to pro mne, ale pro nás.

• Citovat
  • Upravit
1065
12.5.17 19:46
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6006
12.5.17 19:56
@Anonymní píše:
hele ale ja fakt nehodlam mit jeste nejake zdravotni problemy z nejake plisne co by se na tom nadobi udelala a podobne, navic jsem podobne experimenty uz zkousela a neprineslo to vubec nic, jemu je to fakt jedno, nedojde mu to. Jediny vysledek je ten, ze ja se tady necitim dobre. Nevim jak mu mam otevrit oci.

Já Tě asi nepotěším - buď se smiř s tím, že je bordelář a lenoch, nebo ho pusť zpět do oběhu. Pravděpodobně se nezmění - nebo ano a bude to ještě horší. V rodině mám podobné případy dva - a ani jeden z nich s věkem nezačal být pořádkumilovnější - spíš naopak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2450
12.5.17 20:01

Je to prase, nemela bys s nim zit. Sama to tak citis

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1035
12.5.17 20:08

Já si dělám radši vše sama, protoze to je vždycky řečí, síla, dřív vytrel, ustlal, vysal, uvařil, nádobí uklidil z myčky a teď? Povlikne peřiny a to je vše a ještě u toho brble.Jeho oblíbena činnost je hrani her na PC, takze to si ho čistí, prach utira, leští a buchvi co ještě :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí