Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Od kolegyně manžel sází každý týden stastnych 10 nebo co a jinak je úplně normální. Pokud to nejsou tisíce co nahazi do automatu, ale občas stovka tak bych to neresila. Taky si obcas vsadím sportku.
Hele, nevím jak fortuna, ale Tipsport má podmínku, že člověk musí prosazet myslím 50kc měsíčně, aby se mohl dívat na sportovní přenosy. Je dost možný, že mají něco podobnýho. A pokud si sem tam vsadí pár desetikorun či stovek. Tak to není nic hroznyho. Pokud máš takový šílený strach, že v tom utápí výplatu, tak není nic jednoduššího když ti ukáže výpis z herního účtu a kolik tam posílá peněz.
Ja bych to moc nehrotila. Ja sama, co jsem prestala kourit, kazdy mesic vsadim sportku a koupim si za 200 los. Tedka to bude 8 let, co nekourim a nepripadam si zavisla ![]()
Já sazim taky tipsport a co jako to sází hromada lidí vy taky chodíte na svoje zájmy
@JancaS84 Díky moc. Partner pracuje na pozici manažera velké restaurace, ale lidé kolem něj jsou převážně číšníci a řada z nich bohužel v insolvenci. Tak mám obavy, že to všechno ještě to riziko zvyšuje.
Příspěvek upraven 28.07.21 v 16:35
Pokud nezačne mít problém s penězi, nezačne to tajit (teď to tají asi proto, že tobě se to nelíbí a nejsi s tím v pohodě), nemá problém ti ukázat výpisy, jak vlastně přesně sází a nemá problém o tom mluvit, tak bych to nehrotila. Každý má nějakou neřest - někdo třeba sází jednou týdně svoje čísla do sportky.
Ale dávala bych si pozor, aby se to nestupňovalo - zvyšování částek, četnost,…
@Wenn.Nox Díky, chápu. Myslim, že jsme o tom mluvili už dřív a v klídku bez hádek, že tohle mi na pocitu bezpečí nepřidá a měla jsem pocit, že to chápe. Právě, že to nechci dohnat do krajnosti, kdy někoho budu kontrolovat, to by bylo za mojí hranicí. Nikdy jsem nikomu do telefonu, pošty etc. nelezla nebo nekontrolovala jeho aktivity. Bohužel jsem na to v předchozím vztahu s člověkem alkoholikem a narkomanem doplatila, kdy během půl roku dokázal rozfofrovat čtvrt milionu za zábavu pro sebe, přičemž ty peníze byly na opravu domu. Možná proto jsem tak obezřetná.
Příspěvek upraven 28.07.21 v 16:26
Myslím, že to vidíš moc černě. Což je vzhledem k tvým zážitkům pochopitelné. Můj manžel taky sem tam na něco vsadí. Dokonce si tvoří i nějaké tabulky a statistiky a nevím co ještě. Na druhou stranu loni to toho na začátku sezóny vložil pětistovku a na konci měl na elektronickou blbinu za několik tisíc
.
Pokud ti to je vážně proti srsti, tak si s ním promluv. Ale ne, že na něj naběhneš a začneš vyčítat. Spíš v klidu mu vysvětlit, ze vzhledem ke špatným zkušenostem z minula jsi z toho nervózní a jestli by byl tak hodný a třeba ti občas ukázal herní účet nebo aspoň občas zmínil, že na něco vsadil a jak to dopadlo. Zas jste spolu dost krátce, takže nějakým ultimátům bych se zdaleka vyhnula.
@Kecka2010 píše:
@JancaS84 Díky moc. Partner pracuje na pozici manažera velké restaurace, ale lidé kolem něj jsou převážně číšníci a řada z nich bohužel v insolvenci. Tak mám obavy, že to všechno ještě to riziko zvyšuje.
U mě to třeba mělo přesně opačný efekt. Dělala jsem na HR ve fabrice, měli jsme tam cca 1000 lidí, co dělali u pásu. Den co den jsme u operátorů řešili exekuce, někteří byli v insolvenci. To bylo poprvé, co jsem se dostala s takovými lidmi do kontaktu a od té doby si dávám na finance sakra pozor a vím, že takhle dopadnout nechci.
Sice nesázím, ale zase si dělám radost jinak.
@Mala.ještěrka Jojo, to všechno jsme spolu už dřív v klídku probírali. Bez výčitek, proč z toho mám obavy, že jsem žila s člověkem se závislostma, kde se ztratilo čtvrt milionu. Působil, že to chápal a tvrdil, že tím vztah ohrožovat nechce. Proto ta obava.
Ono je rozdíl sázet a sázet, hrát a gamblit..
Já třeba jen z legrace kupuju vždy na neděli jeden sloupeček sportky - takže za měsíc do toho dám 80Kč, většinou nevyhraju nic, někdy pátou.. jednou čtvrtou… 80Kč nejsou pro mne vůbec žádné peníze a jde o to těšení a představu „kdyby náhodou“ ![]()
stejně tak to dělá manželova 70letá mamka
fakt nejsme gamblerky..
Tipáč a Fortuna je jiný level, chlapy to baví kvůli sportu, pokud by měl limit např. 500Kč/měs. tak bych to ABSOLUTNĚ NEŘEŠILA.. je to koníček jako každý jiný.. navíc ti, co vsází na sport, tomu často prostě rozumí, sledují zápasy, dění kolem a tak ![]()
něco jiného je házet to do VHA nebo rulety apod., to už je čistý hazard a to absolutně netoleruju a od toho ruce dál a rychle pryč!
@Anonymní píše:
Dobrý den, ahoj,s partnerem jsme několik měsíců a chová se ke mě hezky. Jen po čtvrt roce od začátku vztahu začal hrát Fortunu. Prý z legrace, začali údajně s kolegy z práce a měla to být zábava na dva týdny. Což se tedy nestalo a hrál dál. Na zápasy sází prý tak desetikorunu, jenže pochopitelně vsadí hned na několik zápasů, tudíž to není pouze desetikoruna, ale stovka i více. Chvíli (asi půl roku)jsem čekala, kdy s tím přestane, uvažovali jsme o společném bydlení. Slíbil, že s tím skončil. Bohužel náhodou jsem si u něj před několika dny všimla, že zase sází. Což vysvětlil, že to prý byla náhoda a po dlouhé době. Tohle ale moji důvěru narušuje a bojím se, že s tím jen tak nepřestane a bude mít tendenci v tom pokračovat. Tím méně se mi chce jít do společného bydlení. Oba jsme vysokoškoláci, máme práci, co nás baví a asi bychom si na nic nemuseli stěžovat. Já bohužel zažila už partnera, který lhal, utratil dost peněz, měl problémy s alkoholem i drogami a nevím, jestli jen nevyšiluju zbytečně. Díky moc za vaše postřehy.
Muj manzel tsky sazi na zapasy snad 20 let a neni to nijak navykove… ja bych to nehrotila
Můj muž je bookmaker live sázek u jedné ze sázkových kanceláří už 6 let, předtím dělal 10 let na pobočce. Považuji ho za 1000× většího žida a skrblíka, než jsem já
máme spolu dvě děti a věř, že ten sedí u zdroje, sází taky a stará se o nás úplně v pohodě ![]()
@Anonymní píše:
Muj manzel tsky sazi na zapasy snad 20 let a neni to nijak navykove… ja bych to nehrotila
jasně že jo, v 90% OK,
ale na druhé straně se v tom dá taky projet majetek.. a naopak i dost vyhrát, když je štěstí na zápas..
PROTO se tenhle koníček nehodí pro každého, musí mít klapku, sebeovládání a nemít sklony k hazardu.. (ony statky a dobytek, koně apod. se prohrávaly odjakživa i v blbých kartách/kostkách - když nebyly dnešní vymoženosti
)
Dobrý den, ahoj,
s partnerem jsme několik měsíců a chová se ke mě hezky. Jen po čtvrt roce od začátku vztahu začal hrát Fortunu. Prý z legrace, začali údajně s kolegy z práce a měla to být zábava na dva týdny. Což se tedy nestalo a hrál dál. Na zápasy sází prý tak desetikorunu, jenže pochopitelně vsadí hned na několik zápasů, tudíž to není pouze desetikoruna, ale stovka i více. Chvíli (asi půl roku)jsem čekala, kdy s tím přestane, uvažovali jsme o společném bydlení. Slíbil, že s tím skončil. Bohužel náhodou jsem si u něj před několika dny všimla, že zase sází. Což vysvětlil, že to prý byla náhoda a po dlouhé době. Tohle ale moji důvěru narušuje a bojím se, že s tím jen tak nepřestane a bude mít tendenci v tom pokračovat. Tím méně se mi chce jít do společného bydlení. Oba jsme vysokoškoláci, máme práci, co nás baví a asi bychom si na nic nemuseli stěžovat. Já bohužel zažila už partnera, který lhal, utratil dost peněz, měl problémy s alkoholem i drogami a nevím, jestli jen nevyšiluju zbytečně. Díky moc za vaše postřehy.