Partnerova změna v chování

Anonymní
5.1.20 00:34

Partnerova změna

Ahoj všem, ráda bych znala vaší zkušenost, či názor. V podstatě jde o to, že můj partner se velmi změnil - nejdřív jsem myslela, že je to jen můj dojem, třeba opadla ta počáteční zamilovanost a člověk vidí už i ta negativa. Nicméně to začalo vnímat i naše okolí a nakonec to přiznal i on. V zásadě je pořád dobrý a slušný člověk, ale je schopný měnit názory z týdne na týden. Jednou tvrdý alkohol nikdy, mě div nehlída, zda si nedám sklenku byť jen vína, další týden řekne, že si dá s kamarády panáky, že si může dělat, co chce. Jistě, může, já ho za to nijak nekadruji, ale on je ten, kdo si nastavuje „pravidla“ a když zrovna je ve stádiu „toto ne“, tak to očekává i od ostatních, když se mu to ale hodí, tak najednou mu nic nevadí, názor změnil apod. Není to ale problém primárně alkoholu, to spíš jen na ilustraci. Dost často se to projevuje v jiných věcech a také v těch zásadních - jednou se přestěhovat chce, pak nechce. Je schopný měnit názory ze dne na den a to naprosto o 180°. Je to dost vysilujici, člověk nikdy nevi co čekat. Take se zhoršila naše komunikace, začal se chovat vůči mě poměrně arogantně - je to bludný kruh, já jsem vyřízena z jeho věcnejch obratu, chci to řešit, jeho to otravuje, začne být protivný, což se teď přelilo do arogance. Posměšného obličeje a slov typu „to je moje věc/já si můžu dělat a měnit názory jak chci“. Jistě, může, nejsem jeho máma, ale nějak nemám energii být pořád ve střehu v jaké názorové etapě zrovna je. Říká, že holt takovou povahu, že než se k něčemu rozhoupe, tak 100× změní názor, má. A své arogantní jednání obhajuje vyjadřováním názoru (jako by to nešlo bez posklebku), že už není utapnuty tutinek. To mě také zarazilo, v čem si přišel dřív utapnuty, z meho pohledu je náš vztah nedusivý, mame oba své koníčky, oba zajdeme s přáteli, ani jeden nejsme nijak žárlivy. Na to reagoval, že nemá pocit, že bych ho dusila nebo ušlapávala já, prý jen měl období (4 roky?), kdy byl takový při zdi. Jsem z toho celkem v šoku. Přijde mi, jako by měl skoro tu pověstnou druhou pubertu. Omlouvám se za román a budu ráda za vaše případné zkušenosti :kytka:

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2144
5.1.20 00:40

Buď se pretvaroval, aby Te ziskal, coz je ale zas divne tolik let, nebo nemůže někoho mit? Nechci malovat čerta na zed, jen dedukuji. Možná jen má takové obdovi, ale jde o to, aby se ta období porad netocila, a ty ses z toho nezblaznila :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
271
5.1.20 00:52

Blíženec? :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
5.1.20 00:52
@yocheved píše:
Buď se pretvaroval, aby Te ziskal, coz je ale zas divne tolik let, nebo nemůže někoho mit? Nechci malovat čerta na zed, jen dedukuji. Možná jen má takové obdovi, ale jde o to, aby se ta období porad netocila, a ty ses z toho nezblaznila :nevim:

To nevím, já si samozřejmě myslím, že nikoho nemá, ale známe to, člověk míní… Spíš se přikláním k variantě, že je to nějaké období, ale kladu si stejný dotaz - co když se tato období budou stále opakovat? :?

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
5.1.20 00:53
@AloisR píše:

Jo, ale já se o toto nezajimam a ani o tom nic nevim :nevim:. To jsem možná měla před prvním randem :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
2144
5.1.20 00:58
@AloisR píše:

To je pro ně nějak signifikantní??? A sakra :cert: :cert: :,( :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
271
5.1.20 00:59

Tak to je haluz teda, :lol: Vlasťa Plamínek není můj oblíbenec, jsem spíš racionální, ale měl jsem partnerku znamení blíženec a skutečně se jí velmi měnila osobnost. Bylo to vždy v periodach. Je to divné, ale ta charakteristika dvou osobnosti sedí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
271
5.1.20 01:01
@AloisR píše:
Tak to je haluz teda, :lol: Vlasťa Plamínek není můj oblíbenec, jsem spíš racionální, ale měl jsem partnerku znamení blíženec a skutečně se jí velmi měnila osobnost. Bylo to vždy v periodach. Je to divné, ale ta charakteristika dvou osobnosti sedí.

Tím myslím treba období diskoték pak období domácí. Z extrému do extrému, změny o 180 stupnu v docela zásadních věcech a hodnotách.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
5.1.20 01:09
@AloisR píše:
Tak to je haluz teda, :lol: Vlasťa Plamínek není můj oblíbenec, jsem spíš racionální, ale měl jsem partnerku znamení blíženec a skutečně se jí velmi měnila osobnost. Bylo to vždy v periodach. Je to divné, ale ta charakteristika dvou osobnosti sedí.

Tak to se, jako člověk co má rád stabilitu a vše stejné a neměnné, mám na co těšit :zed: :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
860
5.1.20 08:12

Možná nemoc

Bipolární porucha?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1134
5.1.20 08:50

Mám partnera blížence a takovéhle obraty jsou u něj taky :D Prostě má komplikovanou povahu a taky má neustále strach aby nebyl,,uťápnutý". Jen na mě není hnusnej teda no :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
677
5.1.20 10:33
@AloisR píše:

Přesně taková jsem i já-prostě blizenec, samotnou mě to kolikrát štve :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
k22
398
5.1.20 11:08

Asi si zacni zvykat, ze si vo vztahu sama, lebo je jedno ci mate rovnake plany do zivota, chut bavit sa vo volnom case, podporovat jeden druheho, mat deti, mat jedneho partnera a byt mu verny… on moze vzdy zmenit nazor a vymysliet si iny program na dovolenku, potom co porodis 2 deti uz tie deti vlastne nechce a ty sa staraj ako vies. ALE!! ty to nemusis tolerovat. Si rovnako slobodna ako on. Ak je arogantny zodvihni sa a odit. Daj mu pocitit, ze sa mu v ziadnom pripade nebudes prisposobovat a ak on zmenil nazor, ty na svojom povodnom trvas a budes pit, ked mas chut alebo nebudes lebo jednoducho nechces a tiez si mozes robit co chces. A on neni tvoj foter. Dovolenka, kino, stahovanie plati (asi sa zacni zichrovat dopredu, ze svoju cast musi zaplatit) a ak zmeni nazor, smola. Najdes si spolubyvajucu, do kina pojdes s mamou a na dovolenku tiez s niekym inym.---- Ja mam pocit, ze nevie byt sam sebou a ked sa sprava ako de.il a vybocuje z masy, ze to je jediny sposob kedy sa citi byt jedinecny. A bud sa to zhorsi a rozidete sa alebo mu nastavis mantinely (arogantne spravanie k tebe) a jasne mu das najavo, ze toto si dovolovat nebude. Zvaz si, ci ti ten chlap stoji zato, nic moc zivot v neistote.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12890
5.1.20 11:09

Já chápu, že některé názory nejsou neměnné a že člověk při střetu s realitou může něco přehonotit.
Ale to, co popisuješ, mi přijde, že máš doma pěkného hajzlíka, který dělá, co se mu zrovna hodí do krámu, ještě je přitom arogantní a nepříjemný.
Chceš s někým takovým projít náročnými životnímy obdobími?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7478
5.1.20 12:25

Tak já jsem blíženec a takhle teda určitě nefunguju. Ne, že bych na nic neměnila nikdy názor…ale určitě ne po týdnu, periodicky, totálně ode zdi ke zdi apod. A hlavně nediktuji okolí, že musí dodržovat přesně co já, protože já to mám teď takhle, ani nejsem vůči partnerovi arogantní, když mu vysvětluji svůj názor nebo jakou mám představu o fungování věcí. To je jiná vesnice a spíš mi to připadá jako psala @Sany80s

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí