Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Jsem z toho uz uplne zmatena a vlastne uz ani nevim, co je dobre, co je spatne nebo co je „normalni“. S partnerem se porad hadame o traveni volneho casu. On chce byt vsechen se mnou a vadi mu, kdyz mam jiny program. On sam zadny svuj program nema. Mame kvuli tomu uz dlouhou krizi, necitim se tak dobre a on me porad jen obvinuje a vycita…
Ted jsme meli velkou hadku, po ktere jsem si sbalila veci a odesla. Slo zase jen o malickost, jen jsem mu rekla (a to uz s velkym strachem z reakce), ze bych chtela jeste behem prazdnin jet na 2 dny s mamkou a dcerou (tu mam z predchoziho vztahu) na Lipno a na 3 dny pak za kamaradkou na Moravu a kdyz zbyde cas, tak jeste s jednou kamaradkou a detma na jednu noc na Slapy. Vyvadel, ze uz je to tu zase a ze co ma jako v ty dobe delat on…Rikam, ze prece nejsem jeho mama a ze je dospelej, tak si musi udelat svuj program sam.
Kazdopadne je z toho nejspis rozchod.
Jsem ale strasne zmatena, mne to prijde normalni, jemu zase uplnej extrem. Nevim, jestli ma smysl to nejak resit nebo se smirit s tim, ze se proste v techto vecech nikdy neschodneme a brat to jako konecnou vzhledem k tomu, ze se to opakuje stale dokola…:-(
Vykasli se na nej. Muj ex byl introvert bez kamaradu, pracoval z domu a ze me si taky udelal zivotni napln. Pak mi delal sceny, i kdyz jsem jela jednou za dva mesice jenom na vikend k rodicum, kteri bydleli stovky kilometru daleko. Tvuj program, jak ho popisujes, je uplne v pohode a zadny normalni chlap by s nim nemel problem.
Taky potřebuju mít vlastní program. Občas. Tohle bych nevydržela
Poslala bych ho do oběhu. Přece mu nebudeš vymýšlet program nadosmrti.
@NikaXS píše:
Jsem z toho uz uplne zmatena a vlastne uz ani nevim, co je dobre, co je spatne nebo co je „normalni“. S partnerem se porad hadame o traveni volneho casu. On chce byt vsechen se mnou a vadi mu, kdyz mam jiny program. On sam zadny svuj program nema. Mame kvuli tomu uz dlouhou krizi, necitim se tak dobre a on me porad jen obvinuje a vycita…
Ted jsme meli velkou hadku, po ktere jsem si sbalila veci a odesla. Slo zase jen o malickost, jen jsem mu rekla (a to uz s velkym strachem z reakce), ze bych chtela jeste behem prazdnin jet na 2 dny s mamkou a dcerou (tu mam z predchoziho vztahu) na Lipno a na 3 dny pak za kamaradkou na Moravu a kdyz zbyde cas, tak jeste s jednou kamaradkou a detma na jednu noc na Slapy. Vyvadel, ze uz je to tu zase a ze co ma jako v ty dobe delat on…Rikam, ze prece nejsem jeho mama a ze je dospelej, tak si musi udelat svuj program sam.
Kazdopadne je z toho nejspis rozchod.
Jsem ale strasne zmatena, mne to prijde normalni, jemu zase uplnej extrem. Nevim, jestli ma smysl to nejak resit nebo se smirit s tim, ze se proste v techto vecech nikdy neschodneme a brat to jako konecnou vzhledem k tomu, ze se to opakuje stale dokola…:-(
prostě jste každý jiný…nejste nejspíš kompatibilní…
Nesvoboda by mi taky vadila…a co má dělat on? nemá žádné kamarády, s kterými by jel třeba na ryby nebo tak něco?
…
není trošku závisláček?
Zakladatelko ja ti rozumim, tohle by mi taky silne vadilo. Prijde mi uplne normalni, ze si udelas vylet s dcerou a maminkou. U tveho partnera je problem, ze on sam nema zadne zajmy a nedokaze se sam zabavit. Je na tobe strasne fixovanej a ocekava traveni veskereho casu spolecne, coz je problem, chapu. I pro me by byl.
@NikaXS píše: Vyvadel, ze uz je to tu zase a ze co ma jako v ty dobe delat on…
Na to bych mu řekla, že může zatím vyklidit garáž, vymalovat v pokoji, zařídit novou podlahu…
…ne fakt, takovej člověk je nepoužitelnej do života.
@NikaXS Gratuluji, že jsi zvládla odejít. Už se prosím tě, nevracej. To není člověk vhodný pro život. Bude se to stupňovat a kdo ví, jestli časem nebude i silně agresivní. Od takových psychopatů radši dál.
@NikaXS ono nejde o to, co je normální, ale o to, co vyhovuje oběma. Znám páry, co se od sebe nehnou… no a my s přítelem jsme třeba typy, že se vídáme prakticky jen večer a jsme tak naprosto spokojení.
Každopádně pokud to jednomu nevyhovuje, je to problém, pokud k tomu vyčítá, je to setsakra problém… pokud ty se kvůli tomu bojíš na dva dny odjet, je to už naprosto hraniční situace. Těžko radit ve stylu „jdi od něj“, ale moc možností nemáš… buď se izoluješ od okolí (a to fakt není dobrá cesta do života… spousta týraných ženských by mohla vyprávět), nebo si prosadíš svou a nejspíš tedy půjdeš.
Jeden z duvodu proc muj manzel bude co nevidet muj exmanzel.
A to jeste on citove vydiral, ze to dela pro nasi rodinu, ze chce byt se mnou - ale me to hrozne dusilo - hlidat si cas, abych byla presne v 17hod doma.
Ted uz rok a pul bydlim sama a naprosta pohoda
Tim nechci rikat, aby jsi odesla - ale o co vic mu ustoupis o to vic on bude mit vetsi naroky.
My jsme introverti s manželem a trávíme spolu hodně času a rádi… Ale ikdyz jsme fakt spíš nespolecensti trávíme čas i každý sám a ani by mě nenapadlo že bychom si to měli nějak obhajovat. Jako samo se sebe navzájem zeptáme, jestli má ten druhý čas hlídat dítě ale to je vše. Navíc on ani introvert nebude protože introverti naopak rádi tráví čas sami se sebou a umí se zabavit. Spíš to bude zavislak.
Brrr. Nenech se. Je to asi pěkný žárlivec a usurpátor a ani se nenaděješ a budeš přivázaná v kuchyni… Trvej si na svém, ideálně od něj úplně odejdi. Neodpustím si své oblíbené P. S.: Jak je vysoký – moc ne, viď? ![]()