Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Mu ukaž, co vše platíš a také co vše stojí. Také mu napiš na papír, kolik budeš za dva měsíce dostávat od státu.
To je zase diskuse. Kdyby to byl manžel, tak máte příjmy napůl a nemusíš se doprošovat.
@divine woman přesně tak, proč ses nevdala před dítětem…a to spadnutí rodičáku to je proto, že ho máš na čtyři roky? neměla jsi nárok si vybrat?
Tak přece se podílíte společně ne?
Je to snad i jeho dítě?! Přece se nebudeš prosit o každou korunu bože.
Musíte si asi vážně promluvit!
@Anonymní píše:
Prosim o anonym.Holky, potrebuju poradit. S pritelem mame 5 mesicni dceru. On normalne pracuje, ma pres 20 tisic plat, ja rodicak 7 600,– za 2 mesice kdy mi tato castka konci a zustanu s 3 tisicma. Kdyz jsem mu vcera rekla, ze bude potrebat koupit male jidelni zidlicku a autosedacku, tak se hned divil, co mu to vubec rikam.. Je to proste potreba, ale on si mysli, ze vse zaplatim ja, pritom z rodicaku nemam sanci, z rodicaku vse platim dceri, plus ucty, jidlo… Hned delal urazeneho, pritom je to jeho dcera, to pro ni to snad delaSkarede na me vyjel a ja nevim, co mam vubec delat.. Jak mu mam vysvetlit, ze to sama neutahnu? Staram se o nej, uklizim, varim..
A on ani neni schopny dceri koupit tak zasadni veci…
Předpokládám, že dítě jste si oba naplánovali, vše jste spolu pěkně probrali a svatba je na spadnutí. Jestli ne, nepořizuj si děti s přáteli, ale s partnery pro život. Budeš muset holt o práce, abys to všechno utáhla sama.
Obavam se, ze nejake „dokazovani“ kolik plati a co to stoji, vubec nepomuze. Kdyz nechce slyset, neuslysi ![]()
Já to nechápu, to jste se o penězích nebavili, když jsi byla těhotná? Nebo jak jste to měli předtím?
Teda taky jsem nebyla vdaná, když jsem měla dceru, ale od té doby, co jsme se s přítelem sestěhovali, tak jsme tak nějak dali finance dohromady.
Když jsem otěhotněla, tak nás ani nenapadlo, že bysme to neplatili spolu.
Prostě si budete muset sednout a všechno sepsat a vyjasnit si to.
@divine woman Blbost, dneska v málokterém manželství jedou napůl nebo ze společného ![]()
Nám ze začátku hodně pomohlo sepsat si od začátku měsíce do konce výdaje, jak moje, tak manželovo. Ve vašem případě bych zvýraznila, které výdaje jsou na osobní potřebu a kterou na rodinu a dítě (oblečení, kojenecké potřeby, jídlo…). Nevím třeba, jak bydlíte, zda v nájmu nebo ve svém, ale vaše příjmy mi přijdou strašně nízké… bude to chtít hodně společného plánování a pokud k tomu partner přistupuje takhle, tak je to velkej problém ![]()
V normálních rodinách se dají peníze z rodičáku a výplaty dohromady a hospodaří se s nimi společně. Nejprve se zaplatí nutné výdeje a co zbude je na zábavu - pokud zbude. Nutné výdaje - topení, elektřina, nájem, voda, jídlo, oblečení a obuv pro všechny, drogerie pro všechny atd.
Vy jste i před dítětem žili každý za své a neřešili co se bude dít až se malé narodí? ![]()
Taky jsem čuměl jak puk, když takové věci po mě bytná chtěla. Když jsme ho vyráběli bylo to take fajne a pak se to narodilo a stálo to takový prachy.
Normálně doma rozštípej židle, ať si chlap jí ze země, když nedokáže pochopit, že musí koupit židli i dítěti.
No a když píšeš, že platíš účty, to znamená co? Nájem, sipo i veškeré poplatky spojené s bydlením? Asi těžko ze 7tis. Co tedy platí z platu přítel?
@zoidberg Když jsme ho vyráběli bylo to take fajne a pak se to narodilo a stálo to takový prachy.
Pobavils.
Chlap má koupit židli a nechce, bo si myslí, že je to výdaj navíc.
To jste nemeli jasno uz pred narozenim ditete? Taky jste spolu zili a jeli kazdy za sve? Meli jste 9 mesicu cas na to jak vyresit vypadek tveho prijmu. Nechapu proc si to lide nevyjasni hned na zacatku ziti, kdo, co plati, kolik spori. Sednu a pocitam ne? Spolu. Asi pro nej nejste rodina, kazdy poradny chlap se o svou zenu a deti postara bez reci. A vysvetlit? Nevim, pokud to nechape, tak mu neper a nevar at se stara sam. Ale to pak muzes bydlez rovnou sama.
@truelly píše:
V normálních rodinách se dají peníze z rodičáku a výplaty dohromady a hospodaří se s nimi společně. Nejprve se zaplatí nutné výdeje a co zbude je na zábavu - pokud zbude. Nutné výdaje - topení, elektřina, nájem, voda, jídlo, oblečení a obuv pro všechny, drogerie pro všechny atd.
Vy jste i před dítětem žili každý za své a neřešili co se bude dít až se malé narodí?
Tak to nejsme normální rodina. Já platila věci na dítě a sebe, můj chlap (manžel) všechno ostatní. ![]()
Prosim o anonym.
Holky, potrebuju poradit. S pritelem mame 5 mesicni dceru. On normalne pracuje, ma pres 20 tisic plat, ja rodicak 7 600,– za 2 mesice kdy mi tato castka konci a zustanu s 3 tisicma. Kdyz jsem mu vcera rekla, ze bude potrebat koupit male jidelni zidlicku a autosedacku, tak se hned divil, co mu to vubec rikam.. Je to proste potreba, ale on si mysli, ze vse zaplatim ja, pritom z rodicaku nemam sanci, z rodicaku vse platim dceri, plus ucty, jidlo… Hned delal urazeneho, pritom je to jeho dcera, to pro ni to snad dela
Skarede na me vyjel a ja nevim, co mam vubec delat.. Jak mu mam vysvetlit, ze to sama neutahnu? Staram se o nej, uklizim, varim..
A on ani neni schopny dceri koupit tak zasadni veci…