Vše jen na mě? Rodičák

Anonymní
28.7.17 12:41

Vse jen na me? Rodicak

Prosim o anonym.

Holky, potrebuju poradit. S pritelem mame 5 mesicni dceru. On normalne pracuje, ma pres 20 tisic plat, ja rodicak 7 600,– za 2 mesice kdy mi tato castka konci a zustanu s 3 tisicma. Kdyz jsem mu vcera rekla, ze bude potrebat koupit male jidelni zidlicku a autosedacku, tak se hned divil, co mu to vubec rikam.. Je to proste potreba, ale on si mysli, ze vse zaplatim ja, pritom z rodicaku nemam sanci, z rodicaku vse platim dceri, plus ucty, jidlo… Hned delal urazeneho, pritom je to jeho dcera, to pro ni to snad dela :,( Skarede na me vyjel a ja nevim, co mam vubec delat.. Jak mu mam vysvetlit, ze to sama neutahnu? Staram se o nej, uklizim, varim.. :? A on ani neni schopny dceri koupit tak zasadni veci…

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
28.7.17 12:46

Mu ukaž, co vše platíš a také co vše stojí. Také mu napiš na papír, kolik budeš za dva měsíce dostávat od státu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25897
28.7.17 12:47

To je zase diskuse. Kdyby to byl manžel, tak máte příjmy napůl a nemusíš se doprošovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8866
28.7.17 12:50

@divine woman přesně tak, proč ses nevdala před dítětem…a to spadnutí rodičáku to je proto, že ho máš na čtyři roky? neměla jsi nárok si vybrat?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6185
28.7.17 12:51

Tak přece se podílíte společně ne? :think: Je to snad i jeho dítě?! Přece se nebudeš prosit o každou korunu bože. :roll: Musíte si asi vážně promluvit!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30408
28.7.17 12:51
@Anonymní píše:
Prosim o anonym.Holky, potrebuju poradit. S pritelem mame 5 mesicni dceru. On normalne pracuje, ma pres 20 tisic plat, ja rodicak 7 600,– za 2 mesice kdy mi tato castka konci a zustanu s 3 tisicma. Kdyz jsem mu vcera rekla, ze bude potrebat koupit male jidelni zidlicku a autosedacku, tak se hned divil, co mu to vubec rikam.. Je to proste potreba, ale on si mysli, ze vse zaplatim ja, pritom z rodicaku nemam sanci, z rodicaku vse platim dceri, plus ucty, jidlo… Hned delal urazeneho, pritom je to jeho dcera, to pro ni to snad dela :,( Skarede na me vyjel a ja nevim, co mam vubec delat.. Jak mu mam vysvetlit, ze to sama neutahnu? Staram se o nej, uklizim, varim.. :? A on ani neni schopny dceri koupit tak zasadni veci…

Předpokládám, že dítě jste si oba naplánovali, vše jste spolu pěkně probrali a svatba je na spadnutí. Jestli ne, nepořizuj si děti s přáteli, ale s partnery pro život. Budeš muset holt o práce, abys to všechno utáhla sama.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21409
28.7.17 12:53

Obavam se, ze nejake „dokazovani“ kolik plati a co to stoji, vubec nepomuze. Kdyz nechce slyset, neuslysi :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2249

Já to nechápu, to jste se o penězích nebavili, když jsi byla těhotná? Nebo jak jste to měli předtím?
Teda taky jsem nebyla vdaná, když jsem měla dceru, ale od té doby, co jsme se s přítelem sestěhovali, tak jsme tak nějak dali finance dohromady.
Když jsem otěhotněla, tak nás ani nenapadlo, že bysme to neplatili spolu.
Prostě si budete muset sednout a všechno sepsat a vyjasnit si to.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190

@divine woman Blbost, dneska v málokterém manželství jedou napůl nebo ze společného ;)

Nám ze začátku hodně pomohlo sepsat si od začátku měsíce do konce výdaje, jak moje, tak manželovo. Ve vašem případě bych zvýraznila, které výdaje jsou na osobní potřebu a kterou na rodinu a dítě (oblečení, kojenecké potřeby, jídlo…). Nevím třeba, jak bydlíte, zda v nájmu nebo ve svém, ale vaše příjmy mi přijdou strašně nízké… bude to chtít hodně společného plánování a pokud k tomu partner přistupuje takhle, tak je to velkej problém :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8866
28.7.17 12:54

V normálních rodinách se dají peníze z rodičáku a výplaty dohromady a hospodaří se s nimi společně. Nejprve se zaplatí nutné výdeje a co zbude je na zábavu - pokud zbude. Nutné výdaje - topení, elektřina, nájem, voda, jídlo, oblečení a obuv pro všechny, drogerie pro všechny atd.
Vy jste i před dítětem žili každý za své a neřešili co se bude dít až se malé narodí? :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17306
28.7.17 12:57

Taky jsem čuměl jak puk, když takové věci po mě bytná chtěla. Když jsme ho vyráběli bylo to take fajne a pak se to narodilo a stálo to takový prachy.

Normálně doma rozštípej židle, ať si chlap jí ze země, když nedokáže pochopit, že musí koupit židli i dítěti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
28.7.17 12:57

No a když píšeš, že platíš účty, to znamená co? Nájem, sipo i veškeré poplatky spojené s bydlením? Asi těžko ze 7tis. Co tedy platí z platu přítel?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
28.7.17 13:00

@zoidberg Když jsme ho vyráběli bylo to take fajne a pak se to narodilo a stálo to takový prachy. :mrgreen: Pobavils.
Chlap má koupit židli a nechce, bo si myslí, že je to výdaj navíc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
266
28.7.17 13:01

To jste nemeli jasno uz pred narozenim ditete? Taky jste spolu zili a jeli kazdy za sve? Meli jste 9 mesicu cas na to jak vyresit vypadek tveho prijmu. Nechapu proc si to lide nevyjasni hned na zacatku ziti, kdo, co plati, kolik spori. Sednu a pocitam ne? Spolu. Asi pro nej nejste rodina, kazdy poradny chlap se o svou zenu a deti postara bez reci. A vysvetlit? Nevim, pokud to nechape, tak mu neper a nevar at se stara sam. Ale to pak muzes bydlez rovnou sama.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36556
28.7.17 13:02
@truelly píše:
V normálních rodinách se dají peníze z rodičáku a výplaty dohromady a hospodaří se s nimi společně. Nejprve se zaplatí nutné výdeje a co zbude je na zábavu - pokud zbude. Nutné výdaje - topení, elektřina, nájem, voda, jídlo, oblečení a obuv pro všechny, drogerie pro všechny atd.
Vy jste i před dítětem žili každý za své a neřešili co se bude dít až se malé narodí? :zed:

Tak to nejsme normální rodina. Já platila věci na dítě a sebe, můj chlap (manžel) všechno ostatní. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí