Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Máme dvojčata, jinak žádné děti (a psa typu gaučák
), nemám pocit, že by to náš vztah poznamenalo, naopak od porodu mi přijde, že si jsme s manželem ještě blíž. Víc si projevujeme lásku, trávíme spolu hodně času a oba se snažíme zachovat náš partnerský vztah, klidně nechám babičce roční děti na hlídání a jdeme na procházku, na večeři, do kina, do divadla…
Je to dřina, bez manžela bych to asi nedala a uznávám, že nám babičky pomáhají, čehož si taky moc vážím, jsem šťastná, že o to stojí.
Hodně, ale pak zasáhla tchyně, dala manželovi jednu dobře mířenou a jemu se konečně rozsvítilo.
@Sany80s píše:
Hodně, ale pak zasáhla tchyně, dala manželovi jednu dobře mířenou a jemu se konečně rozsvítilo.
Hezký, když maminka nebrání svého mazánka, ale kouká se na věci objektivně…
Nebudu mluvit za sebe, proto anonym
Kamarádce to vztah zničilo, ale tam byl trochu problém, že měli prakticky trojčata, po prvním dítěti hned otěhotněla a dvojčata se narodila předčasně, takže měla mezi prvním dítětem a dvojčaty rozdíl 7 měsíců a týden. Nezvládli to finančně a vztahově skloubit, její manžel hodně pracoval, aby je zajistil, tak ale zase nebyl doma a nepomáhal, on měl jen neschopného tátu, ona rodiče 200 km daleko. Nakonec se v roce dvojčat rozvedli a odstěhovala k rodičům, kteří ji pomáhají. Je mi jich líto i po těch letech, byli dobrá dvojka, ale tohle nedali ![]()
Ahojda. Jak zamávalo narození a péče o vícerčata s vaším partnerským vztahem? Já mám bohužel tu svoji zkušenost ne úplně pozitivní. Ale nechci to úvodem zavádět nějakým směrem. Pomáhalo vám okolí? Díky za příspěvky