Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Zdravím všechny. Chtela bych se zeptat na pár věcí a co by jste dělali na vašim místě.
Začnu na rovinu. S přítelem spolu spíme opravdu málo a mam pocit nebo vlastně už vím sam mi to řekl ze uz po me moc netouží kvuli dřívějším hádkám. Docela me to zaskočilo říkám si proč do toho tahá co bylo dřív? Kdyz jsem sním chtěla vždy něco mít i jsem začala s předehrou tak delal jakoby se nic neděje a koukal na tv. Pak jsem se na to už několikrát vyprdla protože jsem viděla a vidím že o to nestojí zřejmě. Cítím se pak úplně jak nepřitažlivá, ošklivá. Vždy když se snažím tak to nemá cenu protože úplný nezájem 🤷🏻♀️ dřív to taky tak bylo ale malo a musela jsem vždy začínat ja a nikdy on ne. I jsem sním o tom mluvila a odpověď zní: vzdyt to vis ze je to kvuli tomu jak jsme se dříve hádali uz po tobe tak netoužím. Otázka zní co by jste delali vy a jak by jste se zachovali? Děkuji všem co mi odpoví ![]()
Našla bych si někoho normálního, komu budu připadat atraktivní a nebude koukat na televizi, když mu půjdu do kalhot ![]()
@Br457 píše: Více
Žiješ s někým, kdo tě nechce. Nechceš radši být s někým, kdo s tebou bude rád a bude tě chtít? ![]()
@Br457 píše: Vícejeste jsem zapomněla dodat ze máme rok a půl staré dítko ale bylo to uz dříve to s tou intimitou
No…to je docela podstatná informace, že. Takže pokud už je dítě, pak je to nastaveno poněkud jinak. Řešila bych podstatné a klíčové věci. Když už jsem si pořídila s někým takovým dítě, potom je potřeba si ujasnit oddělené bydlení, alimenty, další způsob života a teprve pak ty večerní radovánky s ním nebo s jiným. Pokud teď napíšeš, že na podnájem nemáš, že byt je jeho, že k rodičům nemůžeš a nic našetřeno nemáš, pak to budeš muset s ním bez toho
sexu vydržet, než půjdeš do práce. Takže asi tak.
No a co jiného už vlastně zbývá? On Tě trestá za něco, co je (chápu-li to dobře) pryč, co je minulost a už se s tím nedá nic dělat. A pokud je to tak závažné, že se přes to nedokáže přenést a odpustit Ti to, tak je asi na místě, aby ten vztah ukončil. Na takové nesmiřitelnosti přece vztah zakládat nelze. Dokonce se nabízí i teorie, že je to jen zástupný problém, nebo to, že nechce být tím, kdo vztah ukončí (z různých důvodů), ale chová se vztahově destruktivně, aby k rozchodu ponoukl Tebe.
Kolik vám je let a jak dlouho jste spolu? Jak máte vyřešené bydlení? Není to třeba tak, že v tom vztahu setrvává proto, že by musel vysmahnout z Tvé nemovitosti?
Pokud ho nechceš rovnou poslat do oběhu, což bych v případě, že nemáte děti, udělala, tak jedině navrhnout partnerskou poradnu, probrat, co ho tehdy tak vytočilo a proč se přes to nedokáže přenést a zjistit tam, zda ještě jde nakopnout vášeň. Ale upřímně, tohle je běh na dlouhou trať a vyplatí se, pokud je o co bojovat (děti, společné závazky, krásné roky spolu). U vás si úplně nejsem jistá, že je to nutné, lépe bude jít o dům dál. A to dřív, než tě úplně vydeptá a sexuálně a intimně vyfrustruje. Pak budeš mít tendenci vybírat špatně nového partnera jen na základě jeho projeveného zájmu o tebe.
@Pe.M.1 píše: Více
Teď čtu doplnění…
Podle mě kdyby tam nebylo to dítě, tak zakladatelku od sebe už asi dávno vyhodil. Takhle je trochu v pasti, protože kdyby vystěhoval matku svého dítěte (potažmo to své dítě), tak bude cokoli jen ne Mirek Dušín. Takže IMHO čeká, až jí dojde trpělivost a vztah ukončí sama.
Příspěvek upraven 08.11.24 v 11:03
@Hecate píše: Více
Taky jsem dočetla, že mají dítě a souhlasím. Nebýt jeho, už je z ní dávno ex a bylo by to fakt lepší. Škoda, že si do nefunkčního vztahu pořídili dítě, teď to bude horší.
@Hecate budeme spolu 4 roky a bydlíme v baráku kde je jeho rodina
Blbý no. Co radit, když to bylo špatně už před plánovaným rodičovstvím
Vymlouvat se na minulost je cesta ke konci vztahu a je jedno jestli tam dítě je nebo není… Řekl bych, že chybí doplnit mnohem více informací k tomu, aby tu zazněly rady, které dopadnou na úrodnou půdu. No, nedělat druhé a oba zapracovat na vztahu. Jeden to neutáhne.
@unuděná vztah nám prave funguje úplně skvěle nehádáme se nic známe se už hodně dlouho uz vlastně 15 let a oba jsme se rozhodli po 11 letech spolu začít on to tak cítil a ja taky a říká mi jak me moc miluje a tak a ze o me nechce přijít a tak dále jsem z toho zmatena. 🫤