Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Br457 píše: Více
Hlavně tím nemáš co ztratit, jedině získat
Přinejhorším to mezi vámi zůstane tak, jak to je.
Zase jako nalejme si čistého vína. Je tu spousta diskuzí na podobná témata a stejně to nakonec vede k volbě mezi třemi řešeními:
Příspěvek upraven 08.11.24 v 13:49
Jako tím, že mu řekneš, že ti to takhle nevyhovuje a chceš to řešit? Tak pokud tohle bude pro něj důvod k rozchodu, pak jedině dobře pro tebe. Základem fungujícího partnerství je komunikace, otevřenost, upřímnost a schopnost kompromisů.
Ale potom je jasné, že k tomu konci tímto (zbabělým) přístupem směřoval. Protože nemohl přece reálně čekat, že ten vztah bude fungovat a pokračovat, když z něj jednostranně vymaže tuhle oblast. Kdyby si někde stěžoval, že jsi ho opustila, protože s tebou nechtěl spát a nechtěl na tom nic měnit, vsadím krk že určitě nebude mít většinovou podporu auditoria (mou by zcela jistě neměl, utrousila bych asi něco jako „není divu“).
Ahoj, znám. Už jsem rozvedená. Se mnou manžel přestal spát v den těhotenského testu. Do té doby cca 3 roky ok.
Ze dne na den nic, když byl dceři rok a půl, našla jsem si někoho bokem, ani tohle manžela nedokopalo ke změně, pak ani po celkem 5ti letech bez sexu nechápal, proč se chci rozvést. Přece mě miluje!!! Jsem jeho láska!
Shrnuto, ze mě se stala psychická troska, nebyla pusa, mazlení, sex nic. Rozvést se nechtěl, otevřené manželství nechtěl… oba v té době do 30ti let věku. Na rozvod reagoval ze jsem ničitelka rodiny… psychologů měl několik, zdravotní prohlídky, sexuoložku, X životních koučů, byli jsme v manželské poradně…. Důvod proč na mě 5 let nesáhnul do dnes nevím. Nebylo to lehké, ale já jsem šťastná, že už naše dítě nemusí mít matku zralou na psychiatrii, která se cítí jak totální hnusná zrůda které se manžel nedotkne a hlavně, že nedávám našemu dítěti za vzor, že ve vztahu neexistuje pusa, pohlazení, obejmutí, přitulení atd… nestojí to za to. Osamostatni se. Co nejdřív. Nezlepší se to. Bude to horší.
Pokud spolu máte dítě, tak ten rozchod není tak jednoduchý no. A upřímně vystavit dítě střídavé péči jen kvůli tomu, že není sex… to bych si raději dávala pravidelné studené sprchy.
Každopádně on ti důvod řekl. V minulosti jste se hádali a ty ses v jeho očích změnila z přitažlivé partnerky na megeru, co ho prudí. Přitažlivost opadla. To může být zcela relevantní důvod. (Pokud tam nejsou i jiné důvody, jako že ses třeba změnila postavově atd).
Poradím ti to samé, jako bych poradila chlapovi, jehož manželka by nechtěla sex. Netlač ho do toho, neplaz se po něm, dej si odstup… jinak mu sex a hlavně sebe zhnusíš úplně.
A být tebou začala bych řešit ty ostatní problémy, které ve vztahu máte. Zkusila bych časem navrhnout manželskou poradnu, sexuologa atd.
Je možné, že se sex do vztahu vrátí, pokud bude vztah fungovat. Pokud ne, tak se buď můžete rozejít, nebo hledat alternativy.
Nejsi zjevne jeho femsfattale..jednoduse ho nepritahujes, to jestli se hadas nebo ne je nerelevantni.
Já bych se zamyslel nad nečím jiným - troška matematiky ![]()
Psala jsi, že ti je 22 a jemu 35 a znáte se 15 let. Tzn tobě bylo 7 a jemu 20 když jste se poznali a po 11 letech jste se rozhodli spolu začít, takže tobě bylo 18 (náhoda?) a jemu 31. Teď ti je 22, máš 1,5 roční dítě a už po tobě netouží kvůli hádkám před několika lety (dle tebe kvůli maličkostem…) ![]()
@NormálníMuž ja to trosku nechapu čtu to tady dokola jak blbec 🤣 co tim teda myslíte?
No napsal jsem to k zamyšlení, takže se povedlo ![]()
Můžeme si asi tykat (i když by to měla navrhovat asi žena
No ne každý muž poznal svoji budoucí partnerku když ji bylo 7 (a jemu 20 a víc). Psala jsi, že se znáte 15 let, jak jste se poznali respektive jak se vyvíjel Váš vztah než jste spolu začali chodit/bydlet?
@NormálníMuž @NormálníMuž jezdil k nám na zahradu s kámošema. Za ségrou a tak tam jsem ho poznala. A vyvíjelo se to potom jak jsem byla starší jako dobře. Nevim jak to úplně rozepsat psali jsme si každý den stýkali vše bylo úplně nádherný.
@NormálníMuž jo než jsme spolu začali chodit tak byl ke me milý hodný. Pokukovali jsme po sobě smáli na sebe
On ti kecá. Nemiluje tě a nechce tě, nejspíš je na sex moc líný (a určitě i na vše ostatní). Tak si vymýšlí, že je to kvůli hádkám v minulosti. Chlap, co tě má rád a má rád sex, ti fakt nebude připomínat věci, co jsou už vyřešené