Pasení koníčku ve 4 měsících

597
28.8.12 08:55

Paseni koničku ve 4

Ahoj Mamči,

jsem už z toho uplně paff, můžete mi někdo říct jak by mělo vypadat paseni koničku na začatku 4 měsice??

Pořad někde čtu, že by se měla opirat o předlokti a lokty u sebe.. to vam to tak miminko vydrži delší dobu??

Když dam naši malou na bříšku tak se mi chvilku opira o lokytky a diva se, ale pak se začne zvedat na ručičkach, pak natahovat ruce do předu, nebo dělat letadlo, nebo se toči, ruzně sebou placa.. to je jako špatně??

Mam ji jako na bříšku držet ty ručičky u tělička?

Už z toho mam pěkny gulaš děkuji za rady

Helča

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
29436
28.8.12 09:08

Příspěvek upraven 17.06.16 v 12:35

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5230
28.8.12 09:08

Myslím, že to je v pořádku, jestli tomu dobře rozumím, tak se umí už na ručičkách vzepřít, jako opírat se o natažený ruce, takže je spíš napřed.
Myslim, že jí moc sleduješ, je evidentně šikovná ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5230
28.8.12 09:10

A to letadlo je sice špatně, ale dělá to většina dětí a zase to odezní.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6031
28.8.12 09:43

Já bych to vůbec nehrotila! Taky mám 4 měsíční dítě a nechávám ho, ať se válí (převaluje, pase koníčky, přetáčí), jak mu to vyhovuje a jak chce. Jestli je to podle tabulek nebo ne, na tom nesejde. Myslím, že jsou jiné důležitější věci na hlídání, než nastudovávat, jestli je o týden pozadu nebo popředu :) Hlavně se v tom nepitvej a zbytečně nečti, kdyby bylo něco mimo normu, doktor ti na prohlídce řekne!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7388
28.8.12 09:56

Taky jsem z toho byla špatná, malý se naučil pást ´´pořádně´´ až někdy v pátém měsíci. Jinak dělal to co ty popisuješ. Dr. nám řekla, že pokud se to do konce pátého měsíce nespraví, pošle nás na rehabko. Tak jsem ho začala dávat na bříško co nejčastěji a vypilovali jsme to raz dva :palec: Naopak přetáčení na bříško jsme se naučili s předstihem. Ty tabulky se musí brát s rezervou, každé dítě je jiné.. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
597
28.8.12 10:07

Mě tak nejde o tabulky spiš aby se něco špatně nenaučila..
děla třeba i houpačku zveda nožičky a potom ručičky a tak se nějak houpe. pak zvedne ručičky a placne s nima :-D

@Temano ano udrži se na vzpřímených ručičkach. ne nadlouho, ale zkouši to..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6954
28.8.12 10:11

Můžu se zeptat, co je to letadlo?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
597
28.8.12 10:14
@KvetinkaS píše:

snad to popíšu spravně nožky natahnute a zvednute a ručičky směřuji k nožkam a taky zvednute.
Mala mi to tak děla ale ty ručičky nema v zadu, ale pokrčene vedle sebe taky zvednute.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29436
28.8.12 10:15
@KvetinkaS píše:

Tohle. Dítko má ruce v pěst zvednuté nad dekou a směřují dopředu nebo do boku, nohy má ve vzduchu a místo aby se opíralo o bříško, tak se opírá o hrudník a tím dochází k záklonu hlavy a k velkému prohnutí v zádech.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6954
28.8.12 10:21
@gabi.design píše:
Tohle. Dítko má ruce v pěst zvednuté nad dekou a směřují dopředu nebo do boku, nohy má ve vzduchu a místo aby se opíralo o bříško, tak se opírá o hrudník a tím dochází k záklonu hlavy a k velkému prohnutí v zádech.

Aha, díky!!! Tak to mi Vašík nedělá, ale trochu zvedá nožičky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6954
28.8.12 10:22

@Helll dík. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
597
28.8.12 10:36
@gabi.design píše:

Gabi a v teto poloze vydržel i delši bobu? nebo jenom na sekundku dvě? a jak jste to odnaučili?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
215
28.8.12 15:04

Ahojky, naše malá, v neděli 4 měsíce, sice pase a opírá se o předloktí s otevřenejma ručičkama jenže vyrovnává to nohama které má skoro pořád ve vzduchu. řekla bych že taky špatně. A to tráví na břiše skoro půl dne. Ve třech měsicích jsem si vydupala kontrolu u dr. ( byli jsme u ní na dvou a chtěla nás vidět až po čtvrtém měsíc, ted v září) aby mi řekla jestli je všechno ok. Pracuju totiž s mentálně postiženejma a bohužel mám nemoc s povolání. Řekla že je všechno v pořádku.
Radim to samé co ostatní, každé dítko je jiné a tabulky jsou tabulky :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
49
28.8.12 17:19

Ahoj, me maly krasne pasl a uderem tretiho mesice zacal delat presne to, co popisujes :-) Jsem si pak vsimla, ze kdyz byl u babicky, tak zase krasne pasl, tak jsem mu dala doma deku na nizky stul v obyvaku a zase krasne kukal. Tak ten muj mi chtel dat asi najevo, ze v pokojiku na zemi je tezka nuda a prd tam vidi :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí