Pasivní přítelkyně

Anonymní
31.1.23 09:36

Pasivní přítelkyně

Zdravím všechny,

už nevím kudy kam. Jsme poměrně mladý pár a pro oba z nás je to první vztah. Rozumíme si, je nám spolu dobře, ale to je tak všechno. Jsme spolu cca tři roky a od začátku vztahu se docela dost věcí změnilo.

V životě jsem byl vždycky aktivní, ve škole chodil na kroužky, sportovní aktivity, fitness, plaval jsem. To všechno do doby než jsme se poznali. Začali jsme spolu trávit skoro všechen volný čas, přítelkyně se dokonce nadchla a chodila na aktivity se mnou.
Vydrželo ji to ani ne dva měsíce :) Pak byla fáze, kdy jsme jezdili o víkendu na výlety a podobně.

Problém je, že se to zdá být celkem horší. Přítelkyně nemá žádné kamarády, chce být furt se mnou a nemá ani koníčky.
Pro ni neni problém celý den vyvalovat se posteli, nic nedělat. Nehledě na to že už má na to věk, je ji něco málo přes 20 tak ještě v životě nebyla na brigádě.
Osobně jsem zvyklý pracovat, už asi od 13 let, do 15 u rodičů a pak brigády, i teď makám a vydělává jak se dá.
Samozřejmě neplatím všechno já, přítelkyně má peníze od rodičů atd…ale sama od sebe ještě nikdy nic nevydělala…ale ráda by utrácela, jídlo, oblečení atd a mysli si že peníze si tiskneme :mrgreen: :mrgreen:
I tu školu už fláká a jde tam sotva dvakrát za týden. Prospěch má ok ale prostě kázeň žádná, chodí spát ve 4 ráno kdy celou dobu čučí do telefonu na instagram, seriály, tiktok, facebooky…a v stává klidně i ve 4, 5 a to už se skoro vracím z práce :D

V práci je to makačka takže si rád chvíli sednu, třeba hodinku a pak bych něco chtěl dělat, jít se projít atd. ane se válet až do rána než jdu do práce a zas kolotoč.

Pro přítelkyni jsem její svět, chce být se mnou nonstop a když nemůže, je naštvaná a furt mi vypisuje, volá a dokocne by se mnou chodila snad i na záchod :D
Dokáže se jakžtakž postarat, něco uvařit ale i to spíš dělám už já.

Možná je to z části moje chyba, dost jsem ji rozmazloval a dělal za ni věci, nechával ji „pohodlí“…třeba si na to zvykla a takhle to dopadlo.

Měl to někdo stejně? Dá se to zvládnout? I kdyby jsme šli na procházku po práci třeba na tu hodinu ale ona radši bude čučet do mobilu. Sex už skoro taky ani nemáme, furt jen mobil mobil.
Furt řika jak chce být se mnou ale když jsme spolu furt jenom mobil mobil. a nebo dělám za ni práce co celý den když je doma nedokázala udělat.
Jediný když někam jdeme je nákup atd., to se hrne a ráda utratí moje peníze. Sem tam zaplatím i ona ale spíš já.
A nemyslím tím že je klasicka „zlatokopka“, vždycky se pta jestli ma platit, že to dáme napůl atd., ale jde o princip. Ráda má restaurace, třeba i nějaký levný, ale prostě když takhle chce 5× týdně + na nákupy jídla kde pokaždý utratíme minimálně 1000 (kupuje zbytečnosti) tak jsme vlastně radši už doma :lol: :lol:

Asi bych si s ni o tom měl promluvit, ale nevim jaký to má smysl, kdysi jsem s ni probiral něco co se mi uplně nelíbilo, bylo to nějaký čas ok a pak zas to samý.

Díky za názory

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
7692
31.1.23 09:39

Tak jako jsou ženské zodpovědné za výběr svého partnera tak i my, přes horší podmínky, jsme zodpovědní stejně. Ty sis nabrnknul nekompatibilní ženskou. Proč? Proč to děláš?

Hele, z ní se stejně zlatokopka vyklube, teď za ní všechno platí rodiče. Zvykla si na to. Je jí dvacet, žije „samostatně“ a stejně se o ní furt někdo stará.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
31.1.23 09:42

Vyreseno smazat

Příspěvek upraven 31.01.23 v 14:50

• Citovat
  • Upravit
7692
31.1.23 09:43
@Anonymní píše:
Díky za odpověď. Nevím jestli je úplně nekompatibilní, Věc je taková že si ve všem rozumíme, ale prostě to co jsem popsal jsou věci který mi čim dál víc vadí a nevím jestli očekávat zlepšení když si s ní o tom promluvím.
Proto mě zajímá i názor jiných zda to někdo řešil.
Spolu nám je dobře, ale když vedle sebe vidíte někoho kdo v podstatě furt leží a je přilepený na mobilu, vidite jak vám pomalu „utíká“ život. A když náhodou řeknu že jdu sem a sem sám tak to se ji taky nepozdává a že by šla se mnou to ne :lol:

Seš prostě akční a ona ne. Z toho že ti to vadí a čím dál víc tak to do budoucna nemůže fungovat no. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1194
31.1.23 09:43

To je hrozný 8o
Najdi si normální „živou“ holku, ne tuhle lemru línou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1572
31.1.23 09:48

Myslím, že jste střelení oba. Ona má problém s tím, že nemá koníčky a jen visí na tobě. Ty zase jseš ten typ, co furt musí „něco dělat“ a otravuje s tím lidi kolem sebe. Nehodíte se k sobě, je to ztráta času.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
31.1.23 09:48

Vyreseno smazat

Příspěvek upraven 31.01.23 v 14:51

• Citovat
  • Upravit
7692
31.1.23 09:50
@Anonymní píše:
Poprvý v životě jsem to zkusil a řekl si že to není tak špatný a ted už jsou to dvě denně.
Nikdy dřív by mě to nenapadlo…tenhle vztah mě dost změnil

To jsem si taky říkal, než jsem zjistil že deset let kouřím krabku a půl denně a seknul s tím. Na to se vyser dokud to máš jen jako chuťovku. Bude mi trvat ještě pět let než se mi kompletně uzdraví plíce. :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Kutil Tom
31.1.23 09:55
@Anonymní píše:
Díky za odpověď. Nevím jestli je úplně nekompatibilní, Věc je taková že si ve všem rozumíme, ale prostě to co jsem popsal jsou věci který mi čim dál víc vadí a nevím jestli očekávat zlepšení když si s ní o tom promluvím.
Proto mě zajímá i názor jiných zda to někdo řešil.
Spolu nám je dobře, ale když vedle sebe vidíte někoho kdo v podstatě furt leží a je přilepený na mobilu, vidite jak vám pomalu „utíká“ život. A když náhodou řeknu že jdu sem a sem sám tak to se ji taky nepozdává a že by šla se mnou to ne :lol:

Neskutečně si protiřečíš, to to nevidíš? Si to po sobě přečti :roll: Podle toho, co píšeš, si nerozumíte vůbec v ničem. Tak možná v té posteli, dejme tomu. Tvl., čím dřív tohle skončíš a najdeš si jinou, tím líp.

• Citovat
  • Upravit
53190
31.1.23 10:02

Jako velmi aktivní člověk, co taky nevydrží dlouho se jen válet, ti řeknu jednu věc: jdi od toho. Tohle se nezlepší a časem se z toho stane tvé osobní peklo, případně rezignuješ, zlenivíš a na ten gauč zalehneš s ní. Já bych vedle sebe nesnesla gaučového povaleče a asociála, natož lenocha a člověka bez ambicí, takže tvoje pocity chápu. Najdi si holku, co na tebe bude doma čekat s plánem na výlet a ne ovladačem k telce :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
31.1.23 10:02

A podobná představa o společném trávení volného času je jedním ze stěžejních pilířů vztahu, takže ne, nerozumíte si ve všem. Ani náhodou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
985
31.1.23 10:23

Ty si proste musis najit nekoho s podobnym pristupem k zivotu. Podivej, ja treba taky nejsem uplne akcni clovek. Mam rada klidek, knizky, filmy, ale mam k sobe cloveka, kteremu tohle nevadi a spolecnych aktivit mame spoustu.
Pamatuju sveho ex, se kterym jsme se sice meli radi, ale ja jsem se necitila v tom vztahu dobre. On byl extremni sportovec, delal snad vse co se da - kolo, plavani, skate, lezeni, brusle a v zime zas vsechny zimni sporty. Bavilo me se s nim taky obcas hybat, ale co je pro nekoho normalka, pro jineho je prilis. A ja se vedle neho citila jak lenoch. Pro nej bylo sledovani filmu ztrata casu. :think: Kazdej to mame proste ruzne, ale dulezity je najit si k sobe cloveka, ktery to bude mit podobne. A plati to tak ve vsem - podobny nazor na zivot, humor, sex, zpusob vychovy deti atd.
Vy opravdu nejste kompatibilni. Muzete se milovat, ale pro zivot tohle neni, bohuzel. :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12571
31.1.23 10:27
@Anonymní píše:
Zdravím všechny,

už nevím kudy kam. Jsme poměrně mladý pár a pro oba z nás je to první vztah. Rozumíme si, je nám spolu dobře, ale to je tak všechno. Jsme spolu cca tři roky a od začátku vztahu se docela dost věcí změnilo.

V životě jsem byl vždycky aktivní, ve škole chodil na kroužky, sportovní aktivity, fitness, plaval jsem. To všechno do doby než jsme se poznali. Začali jsme spolu trávit skoro všechen volný čas, přítelkyně se dokonce nadchla a chodila na aktivity se mnou.
Vydrželo ji to ani ne dva měsíce :) Pak byla fáze, kdy jsme jezdili o víkendu na výlety a podobně.

Problém je, že se to zdá být celkem horší. Přítelkyně nemá žádné kamarády, chce být furt se mnou a nemá ani koníčky.
Pro ni neni problém celý den vyvalovat se posteli, nic nedělat. Nehledě na to že už má na to věk, je ji něco málo přes 20 tak ještě v životě nebyla na brigádě.
Osobně jsem zvyklý pracovat, už asi od 13 let, do 15 u rodičů a pak brigády, i teď makám a vydělává jak se dá.
Samozřejmě neplatím všechno já, přítelkyně má peníze od rodičů atd…ale sama od sebe ještě nikdy nic nevydělala…ale ráda by utrácela, jídlo, oblečení atd a mysli si že peníze si tiskneme :mrgreen: :mrgreen:
I tu školu už fláká a jde tam sotva dvakrát za týden. Prospěch má ok ale prostě kázeň žádná, chodí spát ve 4 ráno kdy celou dobu čučí do telefonu na instagram, seriály, tiktok, facebooky…a v stává klidně i ve 4, 5 a to už se skoro vracím z práce :D

V práci je to makačka takže si rád chvíli sednu, třeba hodinku a pak bych něco chtěl dělat, jít se projít atd. ane se válet až do rána než jdu do práce a zas kolotoč.

Pro přítelkyni jsem její svět, chce být se mnou nonstop a když nemůže, je naštvaná a furt mi vypisuje, volá a dokocne by se mnou chodila snad i na záchod :D
Dokáže se jakžtakž postarat, něco uvařit ale i to spíš dělám už já.

Možná je to z části moje chyba, dost jsem ji rozmazloval a dělal za ni věci, nechával ji „pohodlí“…třeba si na to zvykla a takhle to dopadlo.

Měl to někdo stejně? Dá se to zvládnout? I kdyby jsme šli na procházku po práci třeba na tu hodinu ale ona radši bude čučet do mobilu. Sex už skoro taky ani nemáme, furt jen mobil mobil.
Furt řika jak chce být se mnou ale když jsme spolu furt jenom mobil mobil. a nebo dělám za ni práce co celý den když je doma nedokázala udělat.
Jediný když někam jdeme je nákup atd., to se hrne a ráda utratí moje peníze. Sem tam zaplatím i ona ale spíš já.
A nemyslím tím že je klasicka „zlatokopka“, vždycky se pta jestli ma platit, že to dáme napůl atd., ale jde o princip. Ráda má restaurace, třeba i nějaký levný, ale prostě když takhle chce 5× týdně + na nákupy jídla kde pokaždý utratíme minimálně 1000 (kupuje zbytečnosti) tak jsme vlastně radši už doma :lol: :lol:

Asi bych si s ni o tom měl promluvit, ale nevim jaký to má smysl, kdysi jsem s ni probiral něco co se mi uplně nelíbilo, bylo to nějaký čas ok a pak zas to samý.

Díky za názory

To bych nedala, nesnasim zavislaky, pricvakle nejakym zpusobem porad, zdrhla bych dokud je cas, nez te pricvakne miminem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1526
31.1.23 10:31

Hele a dovedeš si tohle představit ještě další roky? Chceš s ní vůbec bejt?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31278
31.1.23 10:34
@Anonymní píše:
Super, ocením víc názorů, klidne i od žen. Přijde mi hrozný v tak mladém věku život „promarnit“. Jsem rád že chodím do práce a citim se „užitečně“, k práci si taky začínám pomalu zakládat osvč, jenom jako vedlejší činnost. Vždycky jsem měl kolem sebe pracující a nebo snaživé lidi.Dá se říct že jak ráno odejdu do práce a vrátím se domů, přitelkyne je ve stejném umístění jako ráno, tedy v posteli :roll:
Pevně věřím že se to zlepší a tenhle život ji přestane bavit, i rodiče mi říkají at se začnu poohlížet jinde, že tahle holka nemá budoucnost a je „nevyspělá“, vážně nevím, miluju ji dost, ona mě taky a nechci nikomu ublizit, ale když to tak půjde třeba další rok, dva nevím jestli to dám 8o
Pomalu se to na mně podepisuje, začal jsem občasně kouřit, v práci s kolegou jednu cigaretu denně.
Poprvý v životě jsem to zkusil a řekl si že to není tak špatný a ted už jsou to dvě denně.
Nikdy dřív by mě to nenapadlo…tenhle vztah mě dost změnil

Prostě jste (vzájemně) nekompatibilní.
Nejde o vyspělost, prostě někdo je akční, někdo ne. Já třeba taky akční nejsem, a rozhodně se nepovažuju za nevyspělou :mrgreen:
Ale taky jsem si našla partnera, kterej je stejnej jako já, nějakýho aktivistu bysme vedle sebe nesnesli :lol:
Tak si s ní promluv, jestli jí to fakt baví, to nicnedělání, a že tebe ne. Buď se trochu vzmůže, nebo holt nevzmůže.

ALe zase si nelži do kapsy, pokud si začal v práci kouřit s kolegou, tak za to jistě nemůže holka na gauči.
A že byste si rozuměli ve všem? No nevím, každý máte absolutně jinou představu o práci, aktivitách, koníčcích, práci i studiích, sex skoro není… :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí