Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Každý je nějaký, ale vy k sobě prostě nepasujete. Když ti to vadí teď (z mého pohledu oprávněně), co potom s dítětem. Na mě tvá partnerka působí jako koule na noze. Hele já jsem třeba taky lenivá a muj muž sportovec, ale máme i společné aktivity i společné kamarády, ale taky máme vyžití i jeden bez druhého a svůj okruh přátel. Mít za pořád za zadelí takovou pijavici, tak by mě švihlo.
Mal som to podobne roky s jednou holkou a bolo to strasne, uprimne najhorsia vec je, ked sa holka nudi, to ti bude vypisovat a urazat sa, ze nemas cas na nu a nerobis jej program. Problem je, ze ani rodicia ju evidentne netlacia do samostatnosti, ked ju stale sponzoruju. V tomto nevydrzis, ani ona ani ty, pridu hadky, lebo ty chces nieco robit a jej sa nechce, ona nepozna asi moc zodpovednost a ty si zase moc zodpovedny. Bohuzial ona sa musi osamostatnit uplne aby pochopila ako svet funguje a to kym sa o nu bude niekto starat tak to nepochopi.
Jdi od toho. Jedna věc je že není akční, druhá věc je že kašle na školu, zároveň ji nevadí žít z peněz rodičů. Já chápu, že ne vždy škola a brigáda jsou slučitelné, já aktuálně taky do práce nechodím ale nepamatuji si, kdy naposledy jsem měla volno, musím jet v učení nonstop. Ona se ale nevěnuje škole - čučí do mobilu a spí celý den. Zároveň ji není hanba brát rodičovské peníze. Přes prázdniny nepracuje proč? Když už je doma, proč nevaří? 5× týdně restaurace jsou přes čáru, ano jste mladí a bez závazku a to je přesně ten čas kdy je potřeba začít dělat finanční rezervy, s dětmi to půjde mnohem hůř. Je to nezralý neschopný člověk.
Doporučuju zkouknout tyhle manželské etudy. To je přesně taková nekompatibilní dvojice, Je vidět, že časem se to jen a jen zhoršuje…
@Anonymní píše:
Zdravím všechny,už nevím kudy kam. Jsme poměrně mladý pár a pro oba z nás je to první vztah. Rozumíme si, je nám spolu dobře, ale to je tak všechno. Jsme spolu cca tři roky a od začátku vztahu se docela dost věcí změnilo.
V životě jsem byl vždycky aktivní, ve škole chodil na kroužky, sportovní aktivity, fitness, plaval jsem. To všechno do doby než jsme se poznali. Začali jsme spolu trávit skoro všechen volný čas, přítelkyně se dokonce nadchla a chodila na aktivity se mnou.
Vydrželo ji to ani ne dva měsícePak byla fáze, kdy jsme jezdili o víkendu na výlety a podobně.
Problém je, že se to zdá být celkem horší. Přítelkyně nemá žádné kamarády, chce být furt se mnou a nemá ani koníčky.
Pro ni neni problém celý den vyvalovat se posteli, nic nedělat. Nehledě na to že už má na to věk, je ji něco málo přes 20 tak ještě v životě nebyla na brigádě.
Osobně jsem zvyklý pracovat, už asi od 13 let, do 15 u rodičů a pak brigády, i teď makám a vydělává jak se dá.
Samozřejmě neplatím všechno já, přítelkyně má peníze od rodičů atd…ale sama od sebe ještě nikdy nic nevydělala…ale ráda by utrácela, jídlo, oblečení atd a mysli si že peníze si tiskneme![]()
I tu školu už fláká a jde tam sotva dvakrát za týden. Prospěch má ok ale prostě kázeň žádná, chodí spát ve 4 ráno kdy celou dobu čučí do telefonu na instagram, seriály, tiktok, facebooky…a v stává klidně i ve 4, 5 a to už se skoro vracím z práceV práci je to makačka takže si rád chvíli sednu, třeba hodinku a pak bych něco chtěl dělat, jít se projít atd. ane se válet až do rána než jdu do práce a zas kolotoč.
Pro přítelkyni jsem její svět, chce být se mnou nonstop a když nemůže, je naštvaná a furt mi vypisuje, volá a dokocne by se mnou chodila snad i na záchod
Dokáže se jakžtakž postarat, něco uvařit ale i to spíš dělám už já.Možná je to z části moje chyba, dost jsem ji rozmazloval a dělal za ni věci, nechával ji „pohodlí“…třeba si na to zvykla a takhle to dopadlo.
Měl to někdo stejně? Dá se to zvládnout? I kdyby jsme šli na procházku po práci třeba na tu hodinu ale ona radši bude čučet do mobilu. Sex už skoro taky ani nemáme, furt jen mobil mobil.
Furt řika jak chce být se mnou ale když jsme spolu furt jenom mobil mobil. a nebo dělám za ni práce co celý den když je doma nedokázala udělat.
Jediný když někam jdeme je nákup atd., to se hrne a ráda utratí moje peníze. Sem tam zaplatím i ona ale spíš já.
A nemyslím tím že je klasicka „zlatokopka“, vždycky se pta jestli ma platit, že to dáme napůl atd., ale jde o princip. Ráda má restaurace, třeba i nějaký levný, ale prostě když takhle chce 5× týdně + na nákupy jídla kde pokaždý utratíme minimálně 1000 (kupuje zbytečnosti) tak jsme vlastně radši už doma![]()
Asi bych si s ni o tom měl promluvit, ale nevim jaký to má smysl, kdysi jsem s ni probiral něco co se mi uplně nelíbilo, bylo to nějaký čas ok a pak zas to samý.
Díky za názory
To zni jako by rodic popisoval dite pubertaka a ne partner partnerku
zkratka se k sobe nehodite, ani co se zajmu tyce ani mentalni vyzralosti. Ukonci to zavcasu, dokud neotehotni…
Ne, nerozumite si ve vsem, v zasadnich bodech jste absolutne nekompatibilni, z cehoz ty k ni zacinas ztracet respekt. Neni to devce pro tebe, absolutne ne, potrebujes nekoho s vetsi energii a zapalem do zivota. Doporucuji rozchod co nejdrive - dokud nedejboze neotehotni nebo neprijdou jine zavazky.
Diky tomuto vztahu jsi ziskal zakladni prehled, co od zivotni partnerky potrebujes; rozejdete se, nez se zacnete nesnaset. Tohle se nespravi, dali jste si, co jste mohli a ted si zacnete jen ublizovat. Umoznete si najit nekoho, s kym budete stastni.
@Mar__tanka1983 píše:
Prostě jste (vzájemně) nekompatibilní.
Nejde o vyspělost, prostě někdo je akční, někdo ne. Já třeba taky akční nejsem, a rozhodně se nepovažuju za nevyspělou
Ale taky jsem si našla partnera, kterej je stejnej jako já, nějakýho aktivistu bysme vedle sebe nesnesli
Tak si s ní promluv, jestli jí to fakt baví, to nicnedělání, a že tebe ne. Buď se trochu vzmůže, nebo holt nevzmůže.ALe zase si nelži do kapsy, pokud si začal v práci kouřit s kolegou, tak za to jistě nemůže holka na gauči.
A že byste si rozuměli ve všem? No nevím, každý máte absolutně jinou představu o práci, aktivitách, koníčcích, práci i studiích, sex skoro není…
Přesně, to je jako kdybych z toho, že večer vytáhnu flašku bílýho, vinila manžela protože byl na HO a neuvařil a neuklidil
naštvat mě to může, ale svalovat na něj vinu za to, že já začnu pít, to fakt ne ![]()
@Anonymní píše:
Díky moc za reakce. Ani nevím jak všem poděkovat a odpověď. Spíš jste mě ujistili, že to není úplně správný. Rodiče mi to říkají cca půl roku, i příbuzní, že to není úplně ok, ale prostě přes tu zamilovanost to asi nevidím a furt pevně doufám, že se to zlepší.
Spíš si teď připadám jako medvídek, kterýho má Mr. Bean pořád všude s sebou![]()
![]()
Přes prázdniny taky nechodí pracovat, dokonce měla nabídku práce třeba jenom jeden den o víkendu - na tu nabídku řekla, že o víkendu pracovat nebude
Holky a kluci, otevřeli jste mi oči a utvrdili, že to není úplně ok. Nemusí být furt aktivní, něco dělat 24/7, ale jít si dvakrát, třikrát týdně zacvičit, zaplavat, někde se projít…nemyslim si že je to nějak moc náročný
Přitom nevím kde se to bere, sem tam najde nějakou nabídku práce, řekla že by to chtěla dělat, přejde to a jede si dál svoje a nikdy tam nenapíše. Nevím kde bere tenhle vzor, oba její rodiče i sourozenci pracují, její otec dokonce 12 hodin 6 dní v týdnu. Vážně nevím.
Furt vyhrává zamilovanost a ty růžový brýle, ale když všechno odhodím a dám na to rozum, všechno to vidím.
Muím se jen zastat, že když je doma občas uvaří, ale to je výjimečně, tak dvakrát týdně, možná 3×, jinak si radši někde něco koupí za peníze který ani nevydělala
V mladém věku si kazit život, aspon mi to tak připadá.
Hele, krom toho co už tady většina uživatelů psala, tj že jste nekompatibilní, s čímž nelze nesouhlasit, se ale pozastavuji nad jinou věcí: ty se oo tom svém vztahu bavíš s rodiči a příbuznými? Neříkám, že je to vždy špatně, ale dej si případně v dalších vztazích pozor na míru této „otevřenosti“.
Pro mě je například muž, který s maminkou a tatínkem řeší svůj vztah, trochu asexuální a taky ne tak úplně zralý, jak si asi myslí, že je.
Řeš to sám za sebe.
@Anonymní píše:
Díky za odpověď. Nevím jestli je úplně nekompatibilní, Věc je taková že si ve všem rozumíme, ale prostě to co jsem popsal jsou věci který mi čim dál víc vadí a nevím jestli očekávat zlepšení když si s ní o tom promluvím.
Proto mě zajímá i názor jiných zda to někdo řešil.
Spolu nám je dobře, ale když vedle sebe vidíte někoho kdo v podstatě furt leží a je přilepený na mobilu, vidite jak vám pomalu „utíká“ život. A když náhodou řeknu že jdu sem a sem sám tak to se ji taky nepozdává a že by šla se mnou to ne
Tahle te dolu. Predstav si vas vztah za dva, tdi roky. To, ze de nehadate, jeste neznamena, ze si rozumite.
Ono je fajn byt cas od casu na sveho partnera hrdy. Nemusi byt skvělá kucharka, premiantka a bezkyne maratonu v jednom. Ale pokud proste nic nedela, tak budete mit casem min a min veci spolecnych. A treba ty penize by mi vadili. Ty chodis na brigady. Planujete spolu dovolenou? Jak ji zaplati ona? A kdyby sis ted zacal setrit a pak treba na tyden jel sam, bude v pohodě, nebo nafucena?
Kolem dvaceti let se lidem mění spalování, už to nepůjde samo od sebe, ale bude se muset trochu hýbat. Víš jak bude za chvíli vypadat, pokud se bude jen válet v posteli?
@zoidberg píše:
Kolem dvaceti let se lidem mění spalování, už to nepůjde samo od sebe, ale bude se muset trochu hýbat. Víš jak bude za chvíli vypadat, pokud se bude jen válet v posteli?
No, to spis po tricitce 😜
@Lexter píše:
Seš prostě akční a ona ne. Z toho že ti to vadí a čím dál víc tak to do budoucna nemůže fungovat no.
Přesně. Nehodíte se k sobě. Ona bude balvan, který ti bude viset na krku a bude tě štvát čím dál víc. Nezmění se, já být tebou, tak se s ní rozejdu.
Ahoj ja jsem take pro najit si nekoho vhodnejsiho. Ty uz jsi vyzralosti jinde. Jestli ma fakt takovou naturu umis si s ni predstavit budoucnost? Bude ji zalezet na tom aby se vypracovala nebo vezme spise nejakou podradnejsipraci za malo penez aby mela klid? Bude schopna pak rozdychat honicku s ditetem? Bude ho brat na vylety krouzky nebo to zbyde na tobe? Hele ty prvni roky s deckem jsou docela makacka
a kdyz konecne usne tak jdes uklidit, objednat doktory, zaplatit sipo, a milion dalsich veci ![]()
Jsi mladej vim, ale i o tomhle je do budoucna ten zivot…
@Anonymní píše:
Díky za odpověď. Nevím jestli je úplně nekompatibilní, Věc je taková že si ve všem rozumíme, ale prostě to co jsem popsal jsou věci který mi čim dál víc vadí a nevím jestli očekávat zlepšení když si s ní o tom promluvím.
Proto mě zajímá i názor jiných zda to někdo řešil.
Spolu nám je dobře, ale když vedle sebe vidíte někoho kdo v podstatě furt leží a je přilepený na mobilu, vidite jak vám pomalu „utíká“ život. A když náhodou řeknu že jdu sem a sem sám tak to se ji taky nepozdává a že by šla se mnou to ne
A v čem konkrétně si teda rozumíte, když píšeš, že ve všem? V trávení volného času ne, v přístupu k penězům taky ne, ve školní a pracovní odpovědnosti ne a v sexu taky ne. Jinak ve všem ![]()