Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Kutil Tom píše:
Neskutečně si protiřečíš, to to nevidíš? Si to po sobě přečtiPodle toho, co píšeš, si nerozumíte vůbec v ničem. Tak možná v té posteli, dejme tomu. Tvl., čím dřív tohle skončíš a najdeš si jinou, tím líp.
Jasně. Nerozumíte si v podstatných věcech. V Tvém věku je postel podmínka nutná, ale nikoliv postačující. Myslím, že sloužíš jako dobrý záložní zdroj (po rodičích). To je Tvoje první?
@Anonymní píše:
Díky moc za reakce. Ani nevím jak všem poděkovat a odpověď. Spíš jste mě ujistili, že to není úplně správný. Rodiče mi to říkají cca půl roku, i příbuzní, že to není úplně ok, ale prostě přes tu zamilovanost to asi nevidím a furt pevně doufám, že se to zlepší.
Spíš si teď připadám jako medvídek, kterýho má Mr. Bean pořád všude s sebou![]()
![]()
Přes prázdniny taky nechodí pracovat, dokonce měla nabídku práce třeba jenom jeden den o víkendu - na tu nabídku řekla, že o víkendu pracovat nebude
Holky a kluci, otevřeli jste mi oči a utvrdili, že to není úplně ok. Nemusí být furt aktivní, něco dělat 24/7, ale jít si dvakrát, třikrát týdně zacvičit, zaplavat, někde se projít…nemyslim si že je to nějak moc náročný
Přitom nevím kde se to bere, sem tam najde nějakou nabídku práce, řekla že by to chtěla dělat, přejde to a jede si dál svoje a nikdy tam nenapíše. Nevím kde bere tenhle vzor, oba její rodiče i sourozenci pracují, její otec dokonce 12 hodin 6 dní v týdnu. Vážně nevím.
Furt vyhrává zamilovanost a ty růžový brýle, ale když všechno odhodím a dám na to rozum, všechno to vidím.
Muím se jen zastat, že když je doma občas uvaří, ale to je výjimečně, tak dvakrát týdně, možná 3×, jinak si radši někde něco koupí za peníze který ani nevydělala
V mladém věku si kazit život, aspon mi to tak připadá.
Hele hlavně se teď nesnaž jí naznačit, že ona dělá něco špatně! Skončíš akorát zničenej, protože půjde okamžitě do protiútoku. Buď jí nech válet a dělej si věci po svém, třeba jí dojde, že takhle to dál nepůjde, nebo se s ní čestně rozejdi s větou „nehodíme se k sobě, jsme každý úplně jiný a chceme dělat jiné věci“. Žádné „nepřijde mi moc náročný 2-3× týdně jít plavat“ ![]()
Tak tohle si nedovedu predstavit, ja uz ve dvaceti pracovala po skole, na brigady jsem chodila od patnacti. Pritelkyne se ti pekne flaka, to si nedovedu predstavit, jakou s ni budes mit budoucnost ![]()
Vůbec se k sobě nehodíte. Dám ti taky jeden tip pro příště - aktivní holky obvykle nemají zapotřebí ocucávat popolník. Tak si vyber.
Na druhou stranu - ty musíš být taky případ - pokud se s tímto svěřuješ rodině a kamarádům místo toho, abys to řešil s ní ![]()
@Anonymní píše:
Osobně mám práci a k tomu sem tam brigádu. Ne že bych měl málo peněz z práce, spíš lehký nadprůměr, ale doba je zlá, ceny jdou nahoru a snažím se šetřit na horší časy kdyby přišly
S rodiči se o vztahu nebavím, ani příbuznými. Spíš to vidí sami když jsou u nás na návštěvě, že to není úplně ono. Dovolený máme tak dvakrát, třikrát do roka. Platíme to dá se říct napůl s tím, že ona vlastně přispěje z peněz co má od rodičů a pak jídlo atd tam spíš platim už já, protože „vyčerpala“ svoji rezervuJe to prvni vztah nás obou.
Studujes/studoval jsi vs?
@Anonymní píše:
Díky moc za reakce. Ani nevím jak všem poděkovat a odpověď. Spíš jste mě ujistili, že to není úplně správný. Rodiče mi to říkají cca půl roku, i příbuzní, že to není úplně ok, ale prostě přes tu zamilovanost to asi nevidím a furt pevně doufám, že se to zlepší.
Spíš si teď připadám jako medvídek, kterýho má Mr. Bean pořád všude s sebou![]()
![]()
Přes prázdniny taky nechodí pracovat, dokonce měla nabídku práce třeba jenom jeden den o víkendu - na tu nabídku řekla, že o víkendu pracovat nebude
Holky a kluci, otevřeli jste mi oči a utvrdili, že to není úplně ok. Nemusí být furt aktivní, něco dělat 24/7, ale jít si dvakrát, třikrát týdně zacvičit, zaplavat, někde se projít…nemyslim si že je to nějak moc náročný
Přitom nevím kde se to bere, sem tam najde nějakou nabídku práce, řekla že by to chtěla dělat, přejde to a jede si dál svoje a nikdy tam nenapíše. Nevím kde bere tenhle vzor, oba její rodiče i sourozenci pracují, její otec dokonce 12 hodin 6 dní v týdnu. Vážně nevím.
Furt vyhrává zamilovanost a ty růžový brýle, ale když všechno odhodím a dám na to rozum, všechno to vidím.
Muím se jen zastat, že když je doma občas uvaří, ale to je výjimečně, tak dvakrát týdně, možná 3×, jinak si radši někde něco koupí za peníze který ani nevydělala
V mladém věku si kazit život, aspon mi to tak připadá.
Tak zase všichni studenti na VŠ nepracují. Synovec má 23 a neodpracoval v životě ani hodinu. Přítelkyni nikdy neměl, je introvert a po škole se doma učí nebo hraje hry. Občas jde s bývalými spolužáky že SŠ do kina. Zájmy také žádné nemá.
@andrasteia píše:
Studujes/studoval jsi vs?
Asi ne, když je mu 20 a už pracuje. Stejně mi přijde zvláštní, že by tohle psal 20tiletý muž. Spíš jak nějaká učitelka ![]()
Tohle nemá smysl, aktivní člověk s lenochem nikdy nebude fungovat.
Brigády ještě budiž, ale že nemá naprosto žádné zájmy - to je hodně špatný.
Pokud se necítíš hned na rozchod, začni tím, že se vrátíš ke svému aktivnímu způsobu života. Podnikej vše sám nebo s kámoši. A ono se to vyvine.
Popisuješ to jak rodič své dítě, nejste rovnocenní. Ty jedeš hodně na výkon, ona vůbec. Do budoucna to nemá smysl, každý na svět budete koukat trochu jinak.
@Králičice tak já nevím, ale tak rodiče si asi všimli. A vždyť nevíš jak rozhovor probíhal.
@Anonymní píše:
Zdravím všechny,už nevím kudy kam. Jsme poměrně mladý pár a pro oba z nás je to první vztah. Rozumíme si, je nám spolu dobře, ale to je tak všechno. Jsme spolu cca tři roky a od začátku vztahu se docela dost věcí změnilo.
V životě jsem byl vždycky aktivní, ve škole chodil na kroužky, sportovní aktivity, fitness, plaval jsem. To všechno do doby než jsme se poznali. Začali jsme spolu trávit skoro všechen volný čas, přítelkyně se dokonce nadchla a chodila na aktivity se mnou.
Vydrželo ji to ani ne dva měsícePak byla fáze, kdy jsme jezdili o víkendu na výlety a podobně.
Problém je, že se to zdá být celkem horší. Přítelkyně nemá žádné kamarády, chce být furt se mnou a nemá ani koníčky.
Pro ni neni problém celý den vyvalovat se posteli, nic nedělat. Nehledě na to že už má na to věk, je ji něco málo přes 20 tak ještě v životě nebyla na brigádě.
Osobně jsem zvyklý pracovat, už asi od 13 let, do 15 u rodičů a pak brigády, i teď makám a vydělává jak se dá.
Samozřejmě neplatím všechno já, přítelkyně má peníze od rodičů atd…ale sama od sebe ještě nikdy nic nevydělala…ale ráda by utrácela, jídlo, oblečení atd a mysli si že peníze si tiskneme![]()
I tu školu už fláká a jde tam sotva dvakrát za týden. Prospěch má ok ale prostě kázeň žádná, chodí spát ve 4 ráno kdy celou dobu čučí do telefonu na instagram, seriály, tiktok, facebooky…a v stává klidně i ve 4, 5 a to už se skoro vracím z práceV práci je to makačka takže si rád chvíli sednu, třeba hodinku a pak bych něco chtěl dělat, jít se projít atd. ane se válet až do rána než jdu do práce a zas kolotoč.
Pro přítelkyni jsem její svět, chce být se mnou nonstop a když nemůže, je naštvaná a furt mi vypisuje, volá a dokocne by se mnou chodila snad i na záchod
Dokáže se jakžtakž postarat, něco uvařit ale i to spíš dělám už já.Možná je to z části moje chyba, dost jsem ji rozmazloval a dělal za ni věci, nechával ji „pohodlí“…třeba si na to zvykla a takhle to dopadlo.
Měl to někdo stejně? Dá se to zvládnout? I kdyby jsme šli na procházku po práci třeba na tu hodinu ale ona radši bude čučet do mobilu. Sex už skoro taky ani nemáme, furt jen mobil mobil.
Furt řika jak chce být se mnou ale když jsme spolu furt jenom mobil mobil. a nebo dělám za ni práce co celý den když je doma nedokázala udělat.
Jediný když někam jdeme je nákup atd., to se hrne a ráda utratí moje peníze. Sem tam zaplatím i ona ale spíš já.
A nemyslím tím že je klasicka „zlatokopka“, vždycky se pta jestli ma platit, že to dáme napůl atd., ale jde o princip. Ráda má restaurace, třeba i nějaký levný, ale prostě když takhle chce 5× týdně + na nákupy jídla kde pokaždý utratíme minimálně 1000 (kupuje zbytečnosti) tak jsme vlastně radši už doma![]()
Asi bych si s ni o tom měl promluvit, ale nevim jaký to má smysl, kdysi jsem s ni probiral něco co se mi uplně nelíbilo, bylo to nějaký čas ok a pak zas to samý.
Díky za názory
Nehodíte se k sobě. Každý jste evidentně z jiného těsta – ty jsi aktivní, máš „svůj“ život a koníčky, ony sedí doma na zadku a zírá do telefonu. Dokážeš si představit, že spolu zůstanete a v tomhle proziješ celý život? Upřímně taky nejsem nějak super aktivní, nebaví mě sporty, ale ráda si zajdu ven s přáteli na večeři, do kina, ráda chodím do divadla. Tohle si nedokážu představit, vedle takového člověka bych zhnila, doslova. Není nic špatného na tom, že je někdo „domácí typ“ nebo naopak dobrodruh, ale důležité je, si najít kompatibilního partnera, což evidentně není vás případ. Přítelkyně se na tebe, podle mého, dost upnula, bere to tak, ze nepotřebuje koníčky nebo kamarády, když má tebe – kdysi jsem měla kamarádku, která defacto kvůli příteli začala žít jen vztahem, odstřihla kamarády, koníčky, všechno…
Vás vztah je o ničem, nemáte spolu evidentně nic společného, nemáte si, co říct, jenom vedle sebe přežíváte…Ukonči to.
@ida007 píše:
Doporučuju zkouknout tyhle manželské etudy. To je přesně taková nekompatibilní dvojice, Je vidět, že časem se to jen a jen zhoršuje…https://www.csfd.cz/…lav/prehled/
Když jsem četla původní příspěvek, tak se mi OKAMŽITĚ vybavil tento pár, krásný příklad nekombatibilního manželství.
@Alice180 - čeho? Že jeho přítelkyně studuje? Co je na tom špatného? Že nemá žádné koníčky? Upřímně - co je jim potom..
A né nevěřím, že by si všimli oni - vždyť i to, že založil diskuzi tady, aby ji mohl pomlouvat (ano pomlouvat, nečetla jsem o ní nic hezkého), mluví za hodně.
Prostě se k sobě nehodí, ale neházela bych vinu jen na tu holku.