Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Me upozornovali na vyssi riziko Downova syndromu a syn je zdravý ![]()
Nikam jsme nesli. Brala jsem to buď a nebo, trapila se, ale nechtela jsem pomyslet. Vicemene je to slucitelne se zivotem, na tvym miste testy a uvidis. Drzim moc palce. Moc nad tim nepremyslej, je to tezke, ale jinak by ses zblaznila.
@Misha 38 tak my už to máme za sebou. Domluvili jsme se na odběru krve a po novém roce bychom měli mít konečně výsledky ![]()
@Leninas1 Tak už mám konzultaci také za sebou. Dostala jsem na výběr také krev nebo plod. vodu. Nakonec po domluvě s paní doktorkou jdu 5.1. na odběr plod.vody. Po pravdě ani už nevím proč byla zvolena tato varianta. Ale doktorka říkala, že to bude lepší.
Tak nám držím pěsti ať to dobře dopadne.
@Misha 38 neboj. Určitě to bude dobré. My už bychom právě toho 5.1. měli znát výsledky a v případě že to dopadne špatně, tak bych stejně šla na tu plodovky
@Misha 38 @Leninas1 Holky, věřím, že vam to dopadne dobře. Snad si v ramci možností i užijete Vánoce. Držte se!
@Leninas1 @Misha 38 Holky, moc držipm pěsti, aby vám vše dobře dopadlo a měli jste zdravé miminka
My řešili Edwardse, bohužel se špatným koncem. Ale načetla jsem spoustu příběhu, kdy i s horší pravděpodobnosti bylo vše v pořádku.
@Rickym píše:
@Leninas1 @Misha 38 Holky, moc držipm pěsti, aby vám vše dobře dopadlo a měli jste zdravé miminkaMy řešili Edwardse, bohužel se špatným koncem. Ale načetla jsem spoustu příběhu, kdy i s horší pravděpodobnosti bylo vše v pořádku.
To je mi moc líto. A vám dopadl špatně i ultrazvuk, nebo jen krevní testy?… Já mám hrozně nízké hodnoty krevních testů ale na ultrazvuku je prcek v pohodě jen měl vyšší tep 181. Tak furt doufám, že to bude dobré.
@Leninas1 je to strašně individuální… Nám dopadla špatně krev, utz na screeningu byl úplně v pořádku. Proto jsem odmítla klky a šla ještě zkusit druhé pracoviště a nechala jsem si udělat screening znovu tam. UTZ zase v pořádku, ale krev vyšla ještě hůř. Na klky už bylo pozdě, tak jsme se domluvili na kontrolní utz v 16tt. A v tom 16tt uviděl pan Dr rozštěp v obličeji. Takže hned ten den plodovka a pak bohužel potvrzení.
Ale fakt se neboj, to že to takto dopadlo nám nic neznamená. Tenkrát jsem načetla strašně moc příběhu a ve většině i se špatnou krví byl výsledek nakonec dobrý. Pak jsou bohužel i případy, jako jsme my.
Ale moc držím pěsti, aby bylo vše v pořádku, moc…
![]()
Holky tak my jsme dnes byli na kontrolním ultrazvuku v 16 tydnu a dneska už tep 161 a žádné vývojové vady neviděl. Tak teď už jen počkat na ty krevní testy.
Teď už to musí být všechno dobré.
@Leninas1 to je dobre☺️️ Držím pěsti, ať je i nadále všechno v pořádku🍀
Ahoj holky, tak mám odběr za sebou a teď už jen čekat 🙈
Srdeční frekvence byla i dnes vyšší, tak z toho moc radost nemám. Ale uvidíme… Pořád si říkám, že to bude v pořádku 😊
Ale nervy to jsou slušný. Už se těším až budu zase v klidu spát.
@Leninas1 myslím na vás, snad už máte výsledky a je to vše v pořádku 😊
@Rickym moc děkuji za reakci a mrzí mně, že pro tebe to tenkrát nedopadlo dobře. Snad už to je v rámci možností trochu za tebou a tolik to nebolí… Přeji už jen samé štěstí 😊
Mě akorát volali výsledky, všechno je v pořádku
určitě to tak bude i u vás neboj. Vyšší tep nic neznamená.
@Misha 38 Kdy budou výsledky? Držím palce jak ďas! Včera jsem na Tebe myslela, ale nemohla jsem tu diskusi najít ![]()
@Leninas1 Tak to je paráda! Moc gratuluju! Snad si zbytek těhotenství užiješ, aby to vyrovnalo ty nery ![]()