Patchwork – baví vás?

• Fotoalbum (20)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
4874
29.12.08 09:47

Muj vcerejsi vyrobek - prvni....... Mam radost docela se povedl…

Lesino, ty vrtulky vypadaj slozite..... to je asi treba udelat si sablonu na strihani co? a je to nahodou pekny i barevne to krasne ladi.....

Pitrisku, pak neco oskanuj, ja mam i z DRNu nejake vzory, tak pak taky poslu.......

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1293
29.12.08 10:55

Ahoj holky,
já to šití nezvládnu :cry: nemám stroj a ručně to je pro mě pár kostiček snad na tejden…
ale oskenovala jsem vám to jak jsem říkala.
Lesi na který email to mám poslat?? na ten, co máš uvedený tady (= tvé jméno zavináč emimino? :lol: :lol: :lol: )
Jo až stvořím háčkovaný patchwork, tak dám k nakouknutí. Už jsem dělala i pletený… Ale ten jde hůř protože se to kroutí, tak se mi to ve finále ani nelíbilo.
Tudíž příště jen háčkovaný. Používá se to na různé přehozy nebo miminkovské deky atd.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9867
29.12.08 11:03

Pitrisku, prosím, raději rovnou na seznam :) Lesina@seznam.cz

Endy, vtip u těch vrtulek je v tom, že se nestříhají kousky. Ony jsou fakt docela jednoduché. Začneš tím, že sešiješ čtverce a olemuješ je. Pak si vyrobíš čvercovou šablonku, podle té to zase rozstříháš na čtverce a ty zase sešiješ. Ve reálu to tak složité není - jen trošku delší, ale složité ne.
Tvůj včerejší polsšářek je parádní, veselý a opravdu se mi líbí :) Moje první vypadaly hodně podobně, holky je mají v posteli a spí na nich.

Napadlo mě vyrábět ty bloky podle složitosti. Pár jednoduchých na začátek a pak postupně přidávat složité - a za pár týdnů z toho může být deka :) Jen je třeba si zvolit velikost jednotlivých bloků - ta by měla být asi stálá. Navrhuju 2020 nebo 3030 cm plus přídavky na švy :)

Na příště jsem našla srub - ten je ještě jednodušší než čtverce. A pak dvě superjednoduché hvězdy. :)

L.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
82
29.12.08 11:10

Je, holky, to je nadhera!!! Ja jsem dost ulitla pres rucni prace - od keramiceni pres malbu na sklo, vyrobky z cehokoliv az po siti a pleteni… Od Jeziska jsem si letos prala minivrtacku a chci se pustit do gravirovani skla:)) Jenom toho casu mi nejak chybi:( Lesi, obdivuju, jak vsechno zvladas…
Patchwork me taky strasne moc laka, mam doma spoustu latek po babicce, sici stroj taky, takze ted uz mi chybi jenom podlozka, rezatko a kovove pravitko - je to tak?
Muzete mi prosim poradit, jake podlozky a ostatni nastroje mate vy, chtela bych si nejake poridit a rada bych, kdybyste mi daly nejaky tip:)

Moc dekuji a rucnim pracem zdar, je to paradni relax:)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9867
29.12.08 11:22

O-lin-ko, vítej me zi nás :) A nechceš se k nám přidat a začít šít? Opravdu začínáme a myslím, že nebudeme nikam spěchat, že si to hlavně chceme užít - a v partě se to lépe táhne. Třeba tu za pár měsíců budeme dávat obrázky hotových přikrývek - nebo něčeho jiného :)

Mezi námi, vrtačku závidím, já taky dělám spoustu věcí, dokonce uvažuju, že si zařídím doma pracovničku jen na svoje záliby - jenže asi zbytečně, stejně se večer stahuju za manželem do obýváku :) A nijak zvlášť není co ávidět - ono to jen vypadá, že toho stíhám moc, v reálu to tak horké není :)

Pitrisku, už mi to přišlo, mám uloženo a jdu to okouknout - je to pět stránek, že? :)

L.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
82
29.12.08 11:32

Lesi, moc rada se pridam, co mam pro to udelat? :) Jenom musim jeste poridit nacini, koukala jsem na netu na ruzne podlozky, pravitka a rezatka a nevim, jake si vybrat - treba podlozky jsou ruzne tloustky - je lepsi tenci nebo ta silnejsi? take pravitek je velky vyber - holky, poradte prosim, jake si poridit?
Takova dilnicka je muj sen, nez vzdycky vsechno vytahnu a pak zase uklidim… ovsem v prostorach naseho bytu je to zatim nerealne…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9867
29.12.08 11:41
O-LIN-KA píše:

Patchwork me taky strasne moc laka, mam doma spoustu latek po babicce, sici stroj taky, takze ted uz mi chybi jenom podlozka, rezatko a kovove pravitko - je to tak?
Muzete mi prosim poradit, jake podlozky a ostatni nastroje mate vy, chtela bych si nejake poridit a rada bych, kdybyste mi daly nejaky tip:)

Moc dekuji a rucnim pracem zdar, je to paradni relax:)

Ještě k pomůckám, já začala už před vánoci bez pomůcek, takže se to dá - ale teď mohu srovnat a je to fakt obrovský rozdíl. Základ je pravítko, podložka a řezák. Koupila jsem takový střed - jen teda u řezáku jsem si koupila typ DeLuxe -tam se schovává řezací kolečko, takže si nepořežeš stůl ani se ti nepořeže dítko, když se ochomejtá okolo… Ale zrovna ta podložka se využije hodně i mimo patchwork, prostě myslím, že to je investice dobrá :)

O-LIN-KA píše:
Lesi, moc rada se pridam, co mam pro to udelat? :) Jenom musim jeste poridit nacini, koukala jsem na netu na ruzne podlozky, pravitka a rezatka a nevim, jake si vybrat - treba podlozky jsou ruzne tloustky - je lepsi tenci nebo ta silnejsi? take pravitek je velky vyber - holky, poradte prosim, jake si poridit?
Takova dilnicka je muj sen, nez vzdycky vsechno vytahnu a pak zase uklidim… ovsem v prostorach naseho bytu je to zatim nerealne…

Já kupovala v obchůdku u Dáji - nechala jsem výber na ní :) A poradila dobře:

http://www.patchworky.cz/index.php/

Má i obchůdek na MMB, takže platba na účet a pak jen za základní poštovné, což je také výhoda.

L.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
82
29.12.08 12:28

Lesi, dekuji za tip:) uz na to koukám

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
220
29.12.08 18:02

teda holky obdivuji vás… já se občas taky pokusím něco vytvořit, ale nic moc… naposled jsem dělala synovi mantinel (ten ale ještě není hotový) a štěrchátko :oops: na vás ale nemám😢 … jste opravdu moc šikovné… 8) :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9867
2.1.09 14:34

Tak jak jste na tom?

Jestlipak už máte první čtverečkové bloky ušité? Mám sem dát návod na jednoduchý srub a případně ho i nafotit ušitý?

L.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11530
2.1.09 15:19

Dej, já ho sice asi dělat nebudu, ale můžu se pokochat :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
2.1.09 17:10

Ahoj holky!

Lesino, nazdááááár! Hele, piš a foť, já se na to chystám už strašně dlouho, ale vlastně netuším, jak na to. Takže to prosím krok po kroku a jak pro blbečka:))) Děkuji a krásný nový rok všem

Montička

• Citovat
  • Upravit
9867
2.1.09 23:47

Tak, jsem malinko magor, proto nemám první blok (čtverce) z devíti dílů jak jsem původně plánovala, ale z 9×9 dílů ;) Sem tam mi malilinko ujel roh, ale to se ztratí :)

http://emimino.cz/…dscf8062.jpg

A druhý blok (srub) je tady:

http://emimino.cz/…scf80621.jpg

Je to ze zbytků a je to barevné. Bude to asi celkově takové hodně dívčí - což mi nevadí. Ale baby, pochlubte se taky!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
505
4.1.09 14:24

Júúú Lesi tie vrtuľky sú úžasné… len nechápem ako na to…

aj srub je super! prosím popis krok za krokom

Lucia

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9867
4.1.09 23:53
LuciaM píše:
Júúú Lesi tie vrtuľky sú úžasné… len nechápem ako na to…

aj srub je super! prosím popis krok za krokom

Lucia

Nebudeš tomu věřit, ale vrtulky jsou snadné :) Ušijí se čtverce, pak se rozsříhají na jiné čtverce a zase sešijí.
Koukni:
 http://emimino.cz/…dscf8067.jpg

Výsledek vypadá nějak takto:
http://emimino.cz/…cf8072_1.jpg

Jsem trochu na rozpacích z barev, je to takové mdlé, ale snad se to ztratí - nebo je použiju jinak :) Původné čtverce jsem řezala 10×10 cm, šablonka je 8×8 cm (je velmi snadné ji udělat - jen to chce fólii a lihový fix) - ale ty vrtulky se dají udělat klidně i větší nebo menší :) Zkusíš?

Srub se šije odprostředka, stačí nařezat pruhy látky, z jedné ustřihnout středový čtvereček a pak jet dokola a obšívat.. Já si to usnadňuji tím, že proužek stříhám až po sešití, takže ani nic neměřím… Většinou se zřejmě dělá jeden roh světlý, druhý tmavý, ale to nemusí být pravidlo. Na výstavě v Litomyšli jsme viděli zběsilou deku z malilinkých srubů - proužky látky snad jen 1 cm široké a ta deka byla obrovská…Nechápu tu trpělivost se s tím dělat. Ale vypadala skvěle, to zase jo :)
Mám ofocený návod z časopisu, jestli chceš, pošlu ti ho na mail :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat