Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody
Mgr. Petr Novák
Zdravím, chci se zeptat, jeden pán z Ameriky mi má poslat na paypalu 513,48$, opakovaně mi píše, že to chce 30$ redunded charges. Chce po mě, abych poslala tyhle peníze, ať mi může poslat mých 513,48$, četla jsem si všude na paypal stránkách, jak to funguje s poplatky, ale pro mě je to strašně nepřehledné a vůbec jsem z toho nic nepochopila. Má otázka tedy je, když mi někdo odesílá peníze na Paypal, já musím také platit nějaký poplatek? Nemám na paypalu dostatek peněz, abych mu odeslala poplatek v takové výši, navíc když jsem odeslala peníze já, poplatek byl malý a nechtělo to po mě vyrovnání balance od protistrany. Jsem z toho zmatená.
Proč si lidé pořizují služby, který absolutně nerozumí…
Jedná se o podvod. Nic neposílej.
@Tanonym píše:
Zdravím, chci se zeptat, jeden pán z Ameriky mi má poslat na paypalu 513,48$, opakovaně mi píše, že to chce 30$ redunded charges. Chce po mě, abych poslala tyhle peníze, ať mi může poslat mých 513,48$, četla jsem si všude na paypal stránkách, jak to funguje s poplatky, ale pro mě je to strašně nepřehledné a vůbec jsem z toho nic nepochopila. Má otázka tedy je, když mi někdo odesílá peníze na Paypal, já musím také platit nějaký poplatek? Nemám na paypalu dostatek peněz, abych mu odeslala poplatek v takové výši, navíc když jsem odeslala peníze já, poplatek byl malý a nechtělo to po mě vyrovnání balance od protistrany. Jsem z toho zmatená.
Nic neposílej, jen přijdeš o peníze.
To ti fakt není jasné, že je to pokus o podvod? Nikdy nemusíš platit ty peníze předem za to, že pak nějaké dostaneš.
@Tanonym píše:
vůbec jsem z toho nic nepochopila … Jsem z toho zmatená.
Ty jsi toho nepochopila o životě víc. Prostě Tě chce obrat o peníze. Čemu na tom nerozumíš?
@Tanonym píše:
no twl, ty nečteš nic, nezajímáš se o život kolem sebe? to už i nejhloupější babička v nejzapadlejší vsi ví, že je to podvod,
NIC nikam neposílej, nebo ti vyluxují účet
pošli pak ti pošlou že je potřeba ještě 100 dolarů aby ti poslali ještě víc..
atd a pak se zeptají na čislo karty atd… ![]()
Hele, nemusíte mě urážet, stačí mi seriózně odpovědět, dík..
Paypal už jako takový je nevěrohodný. Nikde žádný pořádný kontakt na podporu, možná až po přihlášení. Ovšem, když vám jej zablokují, tak jste bez účtu i podpory. Skvělá služba.
@Tanonym píše:
Ni kdo tu nikoho neuráží, jen je kladen důraz na vaší finanční negramotnost. Mnozí i přes tyto důrazy nakonec ty peníze pošlou. Takže se těm reakcím nedivte.
@Tanonym píše:
@Tanonym píše:
kdo tě uráží? zachránili jsme ti peníze na účtě, ještě bys mohla poděkovat
@Tanonym píše:
A kdo ti to má poslat a proč?
@AnastazieB vyvrakoval mi účet, s přítelem jsme se snažili zjistit, jak se to stalo a kdo to byl, dovedlo nás to k pachateli, kterému jsme napsali a snažíme se z něj dostat mé peníze zpátky, má plno účtu kde obírá lidi o peníze, netuším, jak se mohlo povést, že se dostal do mého bankovního účtu, nikde své informace nenechávám. Zmrazila se mi obrazovka na půl hodiny, nic nešlo. Nakonec jsem byla bez peněz. Účet je zablokovaný a šli jsme na policii. Ale na žádný link jsem neklikala, nic jsem nesmlouvala. Své peníze si hlídám, mam malé dítě, nemůžu si dovolit moc utrácet. Ale stalo se. Proto paypal, je to jediný způsob, kde mi může vrátit mé peníze, ale tuhle aplikaci jsem nikdy nepoužívala, proto má otázka, jak ti funguje.
@Tanonym píše:
@AnastazieB vyvrakoval mi účet, s přítelem jsme se snažili zjistit, jak se to stalo a kdo to byl, dovedlo nás to k pachateli, kterému jsme napsali a snažíme se z něj dostat mé peníze zpátky, má plno účtu kde obírá lidi o peníze, netuším, jak se mohlo povést, že se dostal do mého bankovního účtu, nikde své informace nenechávám. Zmrazila se mi obrazovka na půl hodiny, nic nešlo. Nakonec jsem byla bez peněz. Účet je zablokovaný a šli jsme na policii. Ale na žádný link jsem neklikala, nic jsem nesmlouvala. Své peníze si hlídám, mam malé dítě, nemůžu si dovolit moc utrácet. Ale stalo se. Proto paypal, je to jediný způsob, kde mi může vrátit mé peníze, ale tuhle aplikaci jsem nikdy nepoužívala, proto má otázka, jak ti funguje.
Promiň, ale jsi ještě hloupější, než jsem si myslela po tvém úvodním dotazu. Kolik lidí ti tady ještě musí napsat, že je to podvod? A jestli si vážně myslíš, že tě to dovedlo k pachateli, tak jsi.. naivní ![]()